Reklama

Reklama

Morbidně zábavný film na motivy světoznámé deskové hry Clue. Po obdržení pozvánek dorazí šest hostů do luxusního sídla na kopci. Každý z nich dostane smrtící zbraň, což má za následek šest vražd. Nyní je na komorníku Wadsworthovi, aby vyřešil záhadu kolem toho, který z hostů má zločiny na svědomí. Je to plukovník Mustard, který se nachází v pracovně s pistolí v ruce? Nebo slečna Scarlet v kulečníkové místnosti s oprátkou? Či snad samotný Wadsworth? Poznejte všechny nechvalně známé podezřelé a prokoukněte jejich špinavou hru. Jejich podlé činy si zamilujete, až se na vás začne valit hromada mrtvých těl i legrace. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Daae 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní komedie vystihuje Clue nejlépe. Některé vtipy jsou slušné, některé přehnané a zbytečné. Stolní hru, podle které byl film natočen, jsem hrála jen jednou, avšak přišla mi zábavnější než tento film. Není to špatný film, ale také není výborný. Pobavíte se nejspíš pouze jednou. Timu Currymu role majordoma sedla dokonale. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Atmosférou príjemne pozerateľný film, nie však až taký úderný ako Vražda na večeri. Každopádne tri konce potešia a keď si vezmem, že v kine chodil vždy iba jeden určitý koniec tak klobúk dole. Chcem ešte dodať pár vecí a to, že Tima Curryho nemám nejako výrazne rád, ale tu podal fakt neuveriteľný výkon. A ďalšia, film je inšpirovaný stolovou hrou a tak som si po filme zohnal demo verziu PC verzie a je to dobre ako film(len trosku lepšie keď to vyšetrujete sám). ()

Reklama

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Více méně zdařilá komediální taškařice, jež paroduje detektivky Agathy Christie či příběhy Sherlocka Holmese, protknutá suchým humorem a nemístnými dvojsmysly proti bontonu. Jako situační komedie ještě celkem obstojí. Překvapuje mne, že autorem scénáře je John Landis, jehož osmdesátkové pecky přímo zbožňuji, jelikož Stopa má zásadní trhliny již v expozici filmu. Scénu otevírá graciézní Tim Curry na panském sídle (jenž zvenčí nápadně připomíná sídlo Dr. Frankenfurtera z Rocky Horror Picture Show, ve kterém Curry rovněž zářil) a postupně jsou představovány další hlavní postavy. Ty byly na panství pozvány pod blíže neurčenou záminkou, všem je ale jasné, že osudy postav protíná společný jmenovatel - jejich hostitel. Zápletka tak velmi nápadně připomíná o devět let starší britský snímek Vražda na večeři. S ním má Stopa společného více než Eileen Brennan v hereckém obsazení - jsou to kostýmy, výprava, hudba, částečně i zápletka, způsob vyprávění i alternativní konce. Zatímco ve Vraždě na večeři se představí ikoničtí Peter Falk, Peter Sellers či David Niven, ve Stopě se v milé roličce objeví Christopher Lloyd. Narozdíl od Stopy ale Vražda na večeři má přinejmenším přehlednější expozici, motivace postav jsou čitelnější, stejně jako jejich charaktery. Ve srovnání s Vraždou na večeři není Stopa ani tak zdařilou parodií na detektivní žánr, jako spíš nepřehlednou taškařicí, která postrádá narativní vývoj a působí poměrně zamotaně. Jaký byl konec pana Broddyho a kdo koho vlastně zabil už je v konci celkem jedno - tři různé konce jsou více než dost. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Jeden z miliardy důvodů, proč miluju Supernatural je, že člověka dovede ke skvělým věcem o jejichž existenci či genialitě neměl ani tušení. Clue je nejnovějším přírůstkem na pomyslný seznam takových objevů. Geniální, vtipné, film na který si stojí za to udělat čas a zároveň film, který si stojí za to pustit v originále, neboť i přes kvalitní titulky vyzní spousta dialogů podstatně lépe v angličtině. Teď, když jsem si díky všem těm paralelám s nejčerstvějším odvysílaným dílem Spn užila Stopu dvojnásob, můžu naopak pořádně vychutnat všechny odkazy v Ask Jeeves. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé spracovanie mojej obľúbenej hry. Taká parodia na 10 malých černoškov s prvkami klasických detektívnych schémat trocha pripomínajúc film Vražda na večeri (ktorá je po humornej stránke o hviezdičku vyššie). Tri varianty rozuzlenia, pričom ten tretí je najzaujímavejší. Tim Curry v roli komorníka je nezabudnuteľný. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Scénář k filmu byl inspirován deskovou stolní hrou „Cluedo“, v níž se hráči rozdělení na vrahy a vyšetřovatele snaží zamést stopy, případně vyřešit vraždu. (playboxguest)
  • Kellye Nakahara v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Když byl film uveden do kin, každé kino dostalo jedno ze tří možných zakončení. (Trajektt)

Související novinky

Herní Clue se dočká remaku

Herní Clue se dočká remaku

30.09.2019

Deskovou hru Clue snad netřeba představovat. Tahle kultovní detektivka se už v minulosti jedné filmové adaptace dočkala, a to v roce 1985 od režiséra Jonathana Lynna (Můj soused zabiják). Teď se… (více)

Reklama

Reklama