Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Obsahy (37)

Anatomie pana člověka

Anatomie pana člověka (1989)

Většina studentů prvního ročníku medicíny vidí před sebou řadu let náročného učení. Joe Slovak (Matthew Modine) má však odlišný názor. Nemá ani v nejmenším úmyslu vzdát se všech radovánek, které mu věk a vzhled nabízejí. Nehodlá vyměnit bezstarostný život mladého a obletovaného hezounka za dny a noci strávené nad odbornými knihami. Jeho studijní plány spočívají ve vynechávání seminářů a utrácení času příjemnějším způsobem.

Bez dechu

Bez dechu (1999)

Všechno začalo zdánlivě banálním únosem. Harry unesl mladou ženu, manželku bohatého magnáta, a požaduje výkupné. Pro případ neúspěchu se ale pojistil - pohřbil ženu zaživa. Díky policistce Fosterové je zločinec dopaden, ale odmítne cokoliv prozradit. Šance na přežití nevinné ženy se snižují. Hodiny tikají a kyslíku ubývá.

Bez šance

Bez šance (1993)

Hlavní hrdinové – trojice policistů Ali, Billy a Tommy – jsou charakterově zcela odlišní lidé s různými přístupy k práci a rozdílnými představami o spravedlnosti. Individuální pohled na věci kolem sebe jsou však nuceni změnit poté, kdy se společně zúčastní neúspěšné policejní akce. Přijdou při ní o život dva policejní nováčci a zmizí 100 000 dolarů. Trio protichůdných charakterů se musí spojit a naučit se pracovat jako tým. Je to jediná možnost, jak ze sebe setřást podezření, odhalit zrádce v řadách policie a zlikvidovat drogový syndikát.

Candleshoe

Candleshoe (1977)

Hlavní postavou příběhu je osiřelá dívenka Casey Brownová (mladá Jodie Foster), která se díky záludnému sluhovi ocitá v roli dědičky velkého jmění. Má předstírat, že je pohřešovanou dědičkou anglických šlechticů, vetřít se do jejich domu i přízně, aby tak mohla v domě hledat skrýš s pokladem. Dívka se v rodině usadí a sleduje zdejší poněkud neobvyklý způsob života.

Carnosaur

Carnosaur (1993)

Doktorka Jane Tiptreeová je geniální, i když poněkud svérázná vědkyně. Je přesvědčena, že dinosauři jsou pravými vládci Země a lidstvo by jim nemělo stát v cestě. Rozhodne se vlastními silami pomoci návratu dinosaurů na trůn. Pod pláštíkem výzkumu šlechtění kuřat chová v podzemí své laboratoře tyrannosaura a připravuje virus, který napadá pouze ženy a mění jejich těla v jakési biologické inkubátory ještěřích vajec. Zatímco krizový štáb se pokouší zastavit epidemii, bojuje hlídač výstavby dálnice Doc společně s mladou aktivistkou ekologických hnutí Thrash proti uprchlému tyrannosaurovi.

Cílová páska

Cílová páska (1989) (TV film)

Martin Shrevelowe je úspěšným architektem. Také syna Glena vychovával s vidinou úspěchu a nadějí, že po něm převezme štafetu i ve sportu. Glen se skutečně dostal do univerzitního týmu, který se připravuje k možné účasti na olympiádě. Co je však pro otce jasnou záležitostí, pro Glena znamená stále rostoucí napětí. Příchod na internátní školu, tvrdé podmínky tréninku a konkurence, to vše je na nejistého Glena moc. A tak se najde „přítel“, který mu nabídne řešení.

Divoké včely

Divoké včely (1976) (TV film)

V New Orleans se připravují na každoroční masopustní karneval. Město je přeplněno návštěvníky, kapely hrají, chystají se alegorické vozy a každou chvílí má propuknout veselí a vřava. Ale k městu se blíží bzučící roj včel, které vznikly křížením divokých afrických včel, které se vyznačují zvýšenou agresivitou a příznačným názvem včely – zabijáci.

Dobrý den, paní Campbellová!

Dobrý den, paní Campbellová! (1968)

V malém italském městečku se chystá velká sláva. Po dvaceti letech sem znovu zavítají američtí vojáci, kteří město kdysi osvobodili. Pro ctihodnou paní Campbellovou, vdovu po americkém pilotovi, respektovanou občanku města, jejíž dcera studuje prestižní školu ve Švýcarsku, je tohle poslední, co by si mohla přát. Dvacet let živila sebe i dceru z alimentů od tří potenciálních otců.

Doktor pro zvláštní případy

Doktor pro zvláštní případy (2010) (TV film)

Ovdovělý středoškolský profesor Alexandr Hronek ztratil zaměstnání na gymnáziu, které se změnilo na školu marketingu. Uplatnění najde jako vychovatel ve věznici. V prostředí, které má vlastní morálku a hierarchii vztahů, se chová seriózně, jak byl zvyklý, a vyjadřuje se jazykem, který tu zní jako cizí řeč. S latinskými citáty a nemoderními názory se do světa za mřížemi výrazně nehodí. Větší či menší střety se stupňují a nabalují na sebe sérii nedorozumění, pletich a násilností. Nic ale není černobílé a Alexandr zdaleka nebude jen nemotorným otloukánkem, jak by se někomu mohlo zdát...

Dvojité ostří

Dvojité ostří (1992) (TV film)

Jsou si podobné a přece by se těžko hledaly dvě odlišnější ženy. Maggie je atraktivní, ale nemá čas, který by mohla věnovat svému vzhledu. Veškerou pozornost totiž věnuje své práci v FBI. Také Carmen je atraktivní a kamkoli přijde, provází ji obdivné pohledy mužů a závistivé pohledy žen. Její srdce je však chladné. Carmen je totiž jedním z nejlepších nájemných vrahů, cestuje světem a zanechává za sebou krvavou stopu dobře zaplacených úderů. Cesty obou žen se protnou v okamžiku, kdy Carmen pronikne do FBI a zabije klíčového svědka důležitého případu.

Frajerka Annie a Pusinka

Frajerka Annie a Pusinka (1979) (TV film)

Oddechová komedie vypráví o dvou ženách, které svedla dohromady náhoda a které spolu zažijí řadu nečekaných dobrodružství. Ginny, jejíž muž leží po nehodě v nemocnici, má plnou hlavu starostí, aby jim věřitelé nesebrali kamion. Naučí se jej tedy řídit sama a začne vydělávat. Jejím parťákem v boji proti nekalé konkurenci je temperamentní Annie, rozená pistolnice, která se nezalekne ani pirátů silnic.

Getting Gotti

Getting Gotti (1994) (TV film)

Diane Giacaloneová je asistentkou generálního prokurátora pro oblast východního New Yorku. Po nějakém čase se stal jedním z jejích šéfů Johnny Gotti a Diane při práci brzy narazila na jeho násilné činy. Když propukla válka gangů, zorganizovala Diane schůzku všech ozbrojených složek a přesvědčovala jejich velitele, aby spolupracovali při rozsáhlé akci, kterou připravila. FBI se ale zanedlouho z vyšetřování stáhla a snažila se celou akci zastavit. Diane se tím však nedá odradit.

Hon na orla: Bod dopadu

Hon na orla: Bod dopadu (2006)

Situace je vážná. Teroristům, napojeným na al-Káidu, se podaří ukrást unikátní zařízení, které umožňuje uzamknout v případě únosu letadla řízení a převzít kontrolu ze vzdáleného pozemního stanoviště. Když armáda odhalí plány teroristů, kteří se chystají ovládnout velké dopravní letadlo a navést ho jako řízenou střelu na tajnou základnu americké armády, umístěnou v jihovýchodní Asii, jsou povoláni Amy Jenningsová a Matt Daniels. Jsou vysláni hluboko do nepřátelského území, aby našli a získali zpět ukradené zařízení dřív, než ho teroristé stačí zneužít ke smrtícímu plánu.

Královna silnic

Královna silnic (1984) (TV film)

Rosie, křehká dívenka, které tak slušela práce učitelky v mateřské školce, se chce stát královnou silnic. A nejen kvůli otci, po němž zdědila kamion. Jí to prostě na silnici táhlo odjakživa. A tak využije první příležitosti a vyrazí. Co na tom, že na jejím řidičském průkazu ještě ani neoschlo razítko, co na tom, že zkoušku složila jen díky svému půvabu a daru odvést pozornost zkoušejícího jiným směrem? Teď je již na silnici mezi Melbourne a Sydney a v sedmém nebi. Až do okamžiku, kdy se její náklaďák zničehonic zastaví...

Maxovo zmizení

Maxovo zmizení (1995) (TV film)

Do peruánských hor přijíždí na dovolenou Američan Robbie Blake se svou přítelkyní Rebeccou a synem Maxem. Při prohlídce vysokohorského sídla dávných Inků na Machu Pichcu narazí na vyděšeného muže prchajícího před dvěma pronásledovateli. Vzápětí se Max stane svědkem neštěstí. Pronásledovaný muž se zřítí ze skály, ale přestože je smrtelně zraněn, stačí ještě chlapci předat to, co bylo příčinou štvanice – hliněnou indiánskou masku. Pronásledovatelé vědí, že nyní má tento artefakt u sebe malý Američan, který se proto stane jejich novým cílem. Naštěstí se Max seznámí s indiánským chlapcem Juanitem, který mu v neznámé krajině dělá průvodce a společníka. Když se mu pochlubí se svým pokladem, chlapci masku rozbijí a uvnitř objeví vzácnou sošku inckého válečníka. Teprve nyní je jasné, že lupiči budou usilovat o kořist za každou cenu…

Mizerná banda

Mizerná banda (1972)

Drew Dixon se na svém útěku před odvodem do armády setkává s bandou tuláků vedených dezertérem Jakem Rumseyem. Banda míří na Západ a Jake přesvědčí Drewa, aby se k nim připojil. Členové jeho bandy sice přijmou Drewa více než chladně, ale on si rychle dokáže získat jejich uznání důvtipem a schopností postarat se sám o sebe. Mezi Drewem a Jakem se vyvine neobvyklé přátelství. Jejich cestu však poznamená setkání s banditou Big Joem a poté i Jakeova zrada.

Muž na ženění

Muž na ženění (1991)

Charley Pearl (Alec Bladwin) dlouho otálel, než se rozhodl oženit. Jeho vyvolenou se nakonec stala dcera hollywoodského magnáta. K zásnubám také neodmyslitelně patří zapíjení svobody. Ale Charlyemu se oslava vymkla z rukou a po obyčejném laškování s barovou zpěvačkou Vicky Andersonovou (Kim Basinger), doznávají jeho plány do budoucnosti notných změn. Jejím milencem je ovšem nechvalně proslulý Bugsy Siegel...

Míle do Jericha

Míle do Jericha (1979) (TV film)

Rain Murphy si odpykává doživotní trest. Přijal svůj trest a ze zdánlivě bezvýchodné situace si našel východisko v běhání: běhá, posiluje a zase běhá. Z pohledu vězeňského psychologa neproblémový případ, z hlediska spoluvězňů neškodný blázen. Až do chvíle, kdy někdo změří Murphymu čas. Ten se totiž vyrovná času běžců nominovaných na blížící se olympijské hry...

Na stopě

Na stopě (1985)

Šest lidí je pozváno do tajemného domu nejen na večeři, ale i z jiného důvodu. Když každý z nich přijde, setká se nejdříve s komorníkem Wadsworthem. Během večeře se setkají i se svým hostitelem panem Boddym. Ten jim řekne, že přišli proto, aby se každý dozvěděl něco o ostatních. Vypadá to, že každý z nich měl v minulosti s panem Boddym co do činění. Pan Boddy dá každému dárek: svícen, lano, rouru, francouzský klíč, revolver a nůž. Poté zhasne, a když se znovu rozsvítí, je pan Boddy mrtvý. Každý z nich měl k vraždě dobrý důvod, navíc měl každý z nich v době vraždy v ruce onen dárek, kterým by mohl pana Boddyho lehce zabít. Vrahem je někdo z nich, ale kdo? A co když nezůstane jen u jedné mrtvoly?

Najatá k zabíjení

Najatá k zabíjení (1993)

Říká si Quick. Je nájemnou vražedkyní a její krása je stejně nebezpečná jako její muška. Když jednoho dne přijme další zakázku, případ mafiánského účetního Brewera, který okradl jednoho významného bosse o tři miliony dolarů, zpočátku vůbec netuší, jak rychle se její život změní. Quick s Brewerem si totiž padnou do oka, a protože jim nejsou lhostejné ani tři miliony dolarů, rozhodnou se s nimi utéct za hranice. A to samozřejmě nebude snadné, protože se jim na paty pověsí nejen zuřící mafiáni, ale i nebezpečný vládní agent.

Reklama