Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Velkolepé ukončení trilogie. I když už po desátém shlédnutí se mi zdá, že to má trochu natahovaný konec, tak pro mě to je stejně Král filmů. Doporučuji shlédnout prodlouženou verzi ****** = 200%

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Mistr Nolan se vrací s ještě lepším dílem než byl Batman začíná a posouvá hranice komiksového filmu na oscarové drama. Akční scény ve filmu pouze sekundují skvělému a hlavně chytrému příběhu. A herecké výkony? Christian Bale nemá Bruci Wayneovi už tolik co nabídnout a tak otěže přebírá vynikající Aaron Eckhart-TwoFace, který nakonec jen sekunduje šílenému Jokerovi v brilantním podání Hetha Ledgera, který za svůj výkon pozásluze získal oscara. Škoda jen, že akademie snímek neocenila některými hlavními nominacemi, určitě by si nějakou tu sošku navíc zasloužil neboť tento film se zřejmě zapíše do filmové historie velmi tučným písmem + vynikající hudba Hanse Zimmera. Ojedinělý zážitek...100%.

Nelítostný souboj

Nelítostný souboj (1995)

Al Pacino vs. Robert De Niro poprvé spolu/proti v asi nejlepším filmu Michaela Manna. I přes značnou délku filmu jsem se ani na minutu nenudil. Pozn.: ta scéna v kavárně je fakt mistrovská.

Memento

Memento (2000)

Jeden z nejoriginálnějších filmů co jsem kdy viděl. Christopher Nolan je Génius a toho oscara za scénář by si určitě zasloužil (nevím co by ještě páni akademici mohli chtít víc). Po druhém shlédnutí ještě lepší.

Mlčení jehňátek

Mlčení jehňátek (1991)

Nejlepší díl z hannibalovské trilogie. Film s úchvatnou atmosférou, s vynikajícími herci, zvláště Anthony Hopkins a jeho ďábelský Hannibal kanibal. Tento film poté odstartoval vlnu dalších podobných filmů (Sedm, Sběratel kostí atd.)

Fontána

Fontána (2006)

Aronofsky mě opět uchvátil. Po drsnějším Pí a Requiem přichází s vizuální orgií, poněkud komplikovanějším příběhem, skvělými hereckými výkony (zvláště Hught Jackman) a oslnivou hudbou. Úžasný filmový opus, který vás emočně dostane a mezi dnešními jednoduchými filmy mu zůstane výsostné místo. O tomto filmu se můžou vést hodinové debaty, ale každý si z něj může odnést to co chce. Doporučuji více než jedno shlédnutí. "Together we will live forever."

Poslední Mohykán

Poslední Mohykán (1992)

Michael Mann ve své životní formě, skvělý Daniel Day-Lewis, odporný záporák Magua, nádherná Madeleine Stowe, nejlepší ústřední melodie všech dob a nadupaná závěrečná půlhodina, která patří mezi mé nejsilnější filmové zážitky. Rozhodně nejlepší film ve svém žánru. 100% - jinak to nejde.

Barry Lyndon

Barry Lyndon (1975)

Přiznám se, že ne úplně všechny Kubrickovy filmy se mi líbili (Mechanický pomeranč, 2001) a občas jsem si říkal proč je Stanley považován za jednoho z nejlepších režisérů všech dob. Po Barry Lyndonovi už vím proč. Barry Lyndon je prostě úžasný film s brilantní výpravou a nádhernými kostýmy. A samotná režie je přímo mistrovská a celý film je díky Kubrickovi propracován do nejmenšího detailu. Skvělý pohled do společnosti 18. století, úžasní herci (obzvláště Ryan O'Neal, který podává životní výkon) a hlavně se mi líbí styl - méně keců a více hudby. Barry Lyndon je přímo filmová lahůdka, která se zařadila mezi mé nejlepší filmy co jsem, kdy viděl a na konci jsem měl chuť si ho pustit znovu. Rozhodně se však jedná o film, který nemusí být úplně pro každého, díky velmi pomalému stylu vyprávění. P.S.: Neexistuje náhodou ještě nějaká prodloužená verze?

Casablanca

Casablanca (1942)

Opravdu klasika všech klasik. Skvělý Humpey Bogart i Ingrid Bergman, nádherná dobová atmosféra ve velmi dobře rozehrané zápletce. Ve své době to musel být ještě silnější zážitek. Bravo! Plný počet bodů 10/10.