Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (325)

plakát

Hrdinové a zbabělci (2007) 

I když se už píše rok 2012 (začátek roku, kdy píši tento komentář), tak tento film má stále co říct. Skvělý scénář, skvělí herci. Hodně zajímavá podívaná. Redford pořád umí.

plakát

Nebožtíci přejí lásce (1972) 

Tohle je pravý film do horských letních dní. Parádní Jack Lemmon, který opět spojil síly s bezchybným Billym Wilderem a vznikla překrásná konverzační komedie u které mi ani nevadila její délka. "Permesso. Tedy Avanti!"

plakát

Transformers 3 (2011) 

Po nepovedeném druhém díle se Bay vrací s další dávkou destrukce, ale pořád to ani zdaleka nedosahuje kvalit prvního dílu (třetí díl je však rozhodně lepší než ten druhý). Scénář opět není nic moc, ale když se spustí závěrečná bitva uprostřed Chicaga, tak je o zábavu postaráno. Triky jsou opět precizní, Shia táhne film dál i v jeho slabších chvilkách, ale co se určitě nepovedlo je obsazení Rosie místo Megan, které je opravdu mimo.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

First Clas není lepší než Singerova verze, ale skvěle zapadají do Singerovy verze. Co nejvíc pohání x-men je hlavní střet dvou mužů a tedy dvou rozdílných ideologií. Vaughn také dokázal skvěle vystihnout feeling 60. a 70. let. Navíc velmi potěšilo jedno malé cameo. Nejlepší letní blockbuster roku 2011 a i jeden z nejlepších filmu tohoto roku.

plakát

Gejša (2005) 

Spousta krásných obrázků, nádherné hudby, úžasným kostýmů i dobrých herců - ale to vše zabaleno do neuvěřitelné nudy. Viděl jsem od Marshalla všechny jeho filmy a se všemi mám jeden hlavní problém - jeho režie mi přijde velmi chladná a prázdná, což mi vždy brání většímu prožitku z filmu.

plakát

Světová invaze (2011) 

Světovou invazi bych neviděl jako špatný film jako někteří zdejší uživatelé. Ano je to velká reklama na americkou armádu a americký patriotismus. Není to sice úchvatný film, ale je to film přímo udělaný pro zážitek v kině. Invaze však v porovnání s některými podobnými filmy (Skyline, Independence Day) vychází ve velmi dobrém světle. 75%

plakát

83. Annual Academy Awards (2011) (pořad) 

Výsledkově žádné překvapení (snad jen to, že nevyhrál Fincher a za hudbu mohl vyhrát Zimmer - ale neprostestuji) a co se týče moderátorů, tak to bylo hodně slabé. Hathaway se alespoň trošku snažila, ale Franco byl úplně mimo (jako kdyby si dal Pineapple express).

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Coeni ožívají umírající žánr westernu a jde jim to skvěle. Coenům se navíc podařilo originál i vylepšit. A to hlavně díky propracovaným charakterům postav. Bridges je jako vždy parádní, Damon si to užívá a mladičká Hailee Steinfeld je prostě k nepřekonání. Oproti originálu však zamrzí trochu slabší konec.

plakát

Gulliverovy cesty (2010) 

Jack Black se vždy pohyboval na hraně trapnosti. Stačilo se však obklopit dobrým týmem lidí (např. Škola ro(c)ku nebo Tropická bouře, zde však byl její nejslabší článek) a pak tu jsou filmy jako Rok jedna nebo právě Gulliverovy cesty. Celé je to bez nějakého scénáře snažícího se dělat si srandu z různých filmů a jako celek to vůbec nefunguje. Vrcholem je pak muzikálové číslo na konci. Od odpadu ho zachránil parádní O'Dowd.