Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (395)

plakát

Hudbu složil, slova napsal (2007) 

Naprosto průměrná "ameriická romantická komedie", na který se občas podívám jen díky Student Agency. Hugh Grant předvádí svůj standartní výkon, docela mě zaujala Drew Barrymore. Několik vtipných momentů, jinak to neurazí ani nenadchne a dá se na to koukat. Sám bych se na to nikdy nepodíval a určitě to nepotřebuji vidět znovu, ale vidět se to bez problémů dá.

plakát

Hudební masakry (2013) (pořad) 

Největší masakr je pro mě ten umaštěný Jaroušek Konáš. První díly ušly, protože v nich byly skutečné masakry, ale ČR je relativně malá scéna a nelze nikde donekonečna hledat hudební hrůzy. Proto se v poslední době do pořadu dostávají jen průměrní lokální zpěváci/kapely/revivaly, které nemají žádné ambice a nikoho neserou. Jen je Jaroušek pošlape ve svém pořadu, aby jako bylo o čem točit. Snad za to Jaroušek nedostává moc peněz!

plakát

Hunger Games (2012) 

Lepší než Twilight, ale rozhodně žádná výhra. Docela atraktivní téma, ale zpracováno tak roztáhle a nudně, akce v poslední části filmu špatná, napětí nikde. Dějové zvraty jak ze slohovky deváťáka ze základky. Nečetl jsem předlohu, ale prostě typická Amerika. Při přečtení anotace k 2. dílu se mé přesvědčení o neodkonalosti scénáře/předlohy ještě prohlubuje. A přitom se z toho tématu dalo vytěžit mnohem, mnohem více. Zachraňují to jen herci, i když Jennifer Lawrence mě příliš nezaujala se svým rádoby drsným obličejem. Výsledek je takový, že se na to dá koukat, rozhodně je to pro teenagery jedna z těch menších kravin, ale nadšení se nedostavilo.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Hlavní chybou filmu je rozepsání jedné knihy na dva filmy. Opět. Nenažraný Hollywood tak hatí jednak snažení režiséra i nadějného hereckého týmu. Dvojka působila mnohem lépe, stále se tam něco dělo, což se o tomto filmu říct nedalo. Spousta hluchých nebo zbytečně dlouhých scén bez nějakého vyvrcholení (záchranná akce v Kapitolu nic moc). Po slibné dvojce pro mě tedy spíše zklamání. Sice jsem odcházel z kina "zabaven", ale s bobtnajícím pocitem, že to šlo udělat mnohem lépe. Každopádně v žánru teen výplachů je to velice nadprůměrné.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Výměna režiséra určitě prospěla, možná oproti jedničce je lepší i předloha (nevím, nečetl jsem). Každopádně se první filmy vůbec nedají srovnat. U prvního jsem se nudil a říkal si "tak tohle je ten slavný kult Hunger Games?", u Catching Fire už jsem tomu přišel na chuť. Taková učebnice politiky pro teenagery, paradoxně mě mnohem více bavila první polovina, než akční hrátky v aréně (sice mnohem lepší než u jedničky, ale stejně je to jen popcornová akce bez nějakého hlubšího nápadu). Jennifer Lawrence je skvělá, Josh Hutcherson sympaťák, herecky mě ale více zaujala starší generace, jmenovitě Woody Harrelson, Philip Seymour Hoffman a Jeffrey Wright. Vytknul bych stále přílišnou "teen" stránku, všechno je polopatické, černobílé dobro/zlo, prostě taková pohádka pro teenagery plná různých heroismů a mouder. A nevýrazný soundtrack. Celkově jsem se bavil, znova si to asi nepustím, ale těším se na další díl... Slabší 4*.

plakát

Hvězdné tolary (2011) (TV film) 

Decentní pohádka na vánoční odpoledne, když už nějakou novou pohádku, tak tuhle. Je vidět, že německá televizní produkce je stále několik kroků před tou naší...

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Tento film se mi těžce hodnotí, všichni kolem o něj mluvili, a já se na něj tedy "z donucení" také podíval. 1) Poprvé jsem u filmu hystericky brečel. Posledních 30 minut v podstatě v kuse. A to jsem si myslel, že nemám slzné kanálky. 2) Miluju Ansela Elgorta, jsem si jistý, že o něm ještě uslyšíme. 3) Překvapilo mě, jak moc civilně a přirozeně to je natočené, čekal jsem větší romantickou křeč. 4) Ano, je to kýč, je to citové vydírání, ale ve chvíli, kdy jsem film viděl, jsem asi něco takového potřeboval. Buďme rádi za to, co máme, a užívejme si každý den. Protože někteří lidé takovou šanci nemají... (Málem jsem se 2x rozbrečel jen při vyprávění o filmu dalším lidem. Jsem slaboch!)

plakát

Chata v horách (2012) 

Začíná to jako klasický slasher - 5 mladých, pohledných Američanů jeden a víkend na opuštěnou chatu bez signálu, zcela odstřiženi od civilizace. Pak se to zvrhne v nejvíc netradiční a nejoriginálnější horor, který žánr obrací vzhůru nohama. Lekačky jsou úplně na jiné bázi než jinde a strach spíše vystřídalo napětí a stále odsýpající tempo děje, který eskaluje hlavně v druhé půlce filmu. Drew Goddardovi se debut rozhodně podařil a doufejme, že i jeho další snímky budou stejně kvalitní, se stejně dobře vybranými herci, se stejně hustou atmosférou, dobrou kamerou a efekty i efektní hudbou. Každopádně je tento horor z kategorie "must see". A proč dávám 4*? Prostě mi to i přes všechnu tu originalitu nepřišlo tak EPIC, možná měli odhalit řídící středisko až později, možná mi tam nesedl ten humor (který je sice geniální, zvláště zombie hand ve výtahu, ale atmosféru trochu kazí), možná bych čekal lepší nečekanější konec, prostě 4*.

plakát

Childhood's End (2015) (seriál) 

Syfy jde do sebe a po The Expanse přináší další koukatelný sci-fi seriál, resp. v tomto případě uzavřenou minisérii. První díl Childhood's End je skvělý, sice mu trochu škodí přemíra postav (ani Clarkova předloha neměla jasně dané hlavní postavy), ale fungovalo ono napětí a zmatek z dané situace. Samotný námět mimozemské rasy, která převezme vládu nad lidmi je zajímavé, ale v dalších dílech už to tak dobře nedopadlo. Především vždy první hoďka byla ukecaná a vlastně se tam moc nedělo, přičemž to zachránila poslední půlhodina (v druhém díle povedená párty a v posledním pak Milův závěr, který mě dokonce i dojal). Celkově to ale bylo scénáristicky roztříštěné, předlohu moc neznám a dle reakcí na zahraničních fórech to je asi dobře, ale ten děj je místy něco mezi sci-fi a soap operou. Na televizní poměry Syfy překládá zajímavé vizuální efekty a docela dobrou kameru, povedla se i hudba. Hereckými objevy jsou pro mě Ashley Zukerman (podle mě nějaký utajený bratr Jake Gyllenhaala) a Osy Ikhile. Velice dobrý je také Mike Vogel z Under the Dome. Celkově to tedy zabíjí především scénář, přitom měl po první kapitole skvěle našlápnuto. Výsledek je pak mezi 3* a 4*, ale jelikož tolik sci-fi seriálů nevzniká, tak se přikláním spíše k těm 4*. Rozhodně je to chytřejší a zajímavější podívaná než třeba známější Dark Matter.

plakát

Chlapectví (2014) 

To, že po filmařské stránce se jedná o jedinečný snímek (který znovu asi jen tak neuvidíme, možná za dalších 12 let), nemá cenu dále rozmazávat. Obdivuji Richarda Linklatera i celý realizační a herecký tým, že se rozhodli do toho pustit. Samotný film je neskutečně banální, s předvídatelným dějem (jestli se tomu tak dá říkat), s žádným koncem, zvratem... prostě něco, co si po 160 minutách odnesete. Ty necelé tři hodiny sice díky civilnímu podání a skoků v čase uteče docela rychle, ale nemůžu se zbavit dvou pocitů 1) mohlo to být o hodinu kratší 2) cítil jsem se pak ochuzen o tři hodiny svého života bez nějaké satisfakce. Ellar Coltrane je sympaťák, stejně tak Ethan Hawke překvapil hereckým výkonem. Ale pro mě je oba převálcovala geniální Patricia Arquette. Skvělá!!! Boyhood asi musí vidět každý filmový fanoušek, stala se z toho již taková "povinnost". Ale ani originální filmařský nápad nemůže vyvážit banální děj. Ale jestli máte rádi takové ty "lidské rodinné příběhy", možná vás uspokojí i ten děj.