Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Můj asi nejoblíbenější film vůbec - tak mile a čistě natočený film je asi jen jeden a to Forrest Gump. Viděl jsem ho již mnohokrát a pokaždé tam najdu něco nového. Forrest se mi asi nikdy neokouká. V podstatě na něm nenacházím chybičku. Tom Hanks hraje tak, že mu věřím každé slovo;scénář je skvěle propracovaný; příběh je tak dojemný, že pokaždé zamačkávám slzu; režii nemám co vytknout; a hudbu si budete broukat ještě dlouho po skončení filmu. "Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš!"

Volání o pomoc

Volání o pomoc (2007)

Film od kterého jsem moc nečekal a vyklubal se z něj jeden z nejdojemnějších filmů jaké jsem kdy viděl! Hltal jsem kažé slovo! Adam Sandler se u mě tímto filmem vyhoupl mezi holywoodskou elitu...

Crash

Crash (2004)

Neuvěřitelné! Strhující! Existují jen dva filmy, které mě dostali podobně jako CRASH (je to FORREST GUMP a VOLÁNÍ O POMOC). Při vzpomínce na scénu "s neviditelným pláštěm" mi ještě teď běhá mráz po zádech a přesně pro tyhle okamžiky mám tak rád filmy! Za mě dávám 6*!!!

Neúplatní

Neúplatní (1987)

Jedna z mých nejoblíbenějších gangsterek vyniká především hereckými výkony Seana Conneryho, Kevina Costnera, roberta De Nira a také Andyho Garcii (kterého zase tolik nemusím, ale tady se mi fakt líbil - vyjímka potvrzuje pravidlo:)). Hudba od Ennia Morriconeho je jako vždy taky super!

Butch Cassidy a Sundance Kid

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969)

Skvělý Redford, skvělý Newman, skvělý příběh, skvělý celý film! Plus užasný přídavek v podaní scény na kole - "raindrops keep fallin´ on my head".

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

LOTR je moje srdeční záležitost! Peter Jackson natočil celou trilogii bravurně a závěrečný díl obzvlášť!

Lid versus Larry Flynt

Lid versus Larry Flynt (1996)

Můj nejoblíbenější film od Formana. Woody Harrelson v roli výstředního pornomagnáta Larryho Flynta podává vynikající výkon! Nesmím ovšem zapomenout ani na Edwarda Nortona, Courtney Love a na velmi dobrý scénář...

Americký gangster

Americký gangster (2007)

Americký gangster je po delší době gangsterka jak má být a navíc podstatné je to, že filmu všechno věříte. V hlavních rolích moji oblíbení herci, kteří opět odvádějí výbornou práci. Ridley Scot prostě opět ukázal, že nepatří do starého železa.

Matrix

Matrix (1999)

Po dlouhou dobu byl tento film má modla, na kterou mi nesměl nikdo sáhnout! Po uvedení dvou pokračování mě to už trochu přešlo, každopádně MATRIX je MATRIX - kultovni sci-fi sklonku 20.století. Jak po vizuální stránce tak i příběhem mě naprosto dostal!