Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Sci-Fi

Oblíbení režiséři (10)

Woody Allen

Tohohle skvělého neurotika prostě miluji. Jak jeho staré klasiky ze 70. a 80. let, tak pak jeho moderní filmy v novém tisíciletí.

Christopher Nolan

Memento si musím osvěžit, ale pamatuji si jej jako víjimečný filmový zážitek. Batmanovská série super, Počátek musím vidět znovu (nějak mi to přišlo moc zamotané). Pro mě je nejlepším Nolanovým filmem Dokonalý trik. Ten je prostě tak perfektně vyprávěný s tajemnou atmosférou, výborným herecký obsazením... Oceňuji Nolanovu spolupráci s Christianem Balem, Michaelem Cainem a Josephem Gordon-Levittem.

Tim Burton

Alenka, Sweeney a Karlík mě už tolik nenadchly, ale na jeho Velkou rybu, Ospalou díru a klasiku-Střihorukého Edwarda nedám dopustit,

Alfred Hitchcock

Vlastě jsem toho od něj neviděla zase tak moc (ani slavné Psycho), ale Okno do dvora, Vertigo a Ptáci by mě samotné přesvědčily zařadit ho do tohohle žebříčku.

Ridley Scott

Jeho Promethea jsem ještě neviděla, ale i kdyby se nepovedl, je mi to upřímně jedno. Režisér, který natočil Vetřelce, Černý jestřáb sestřelen, Gladiátora, Dobrý ročník, Amerického Gangstera a další si to u mě nemůže ničím rozházet. ;)

Anthony Minghella

Anglický pacient je krásná romantika, Talentovaný pan Ripley mě dostal (pravda- hlavní zásluhu na tom má slizký Matt Damon), Návrat do Cold Mountain možná trochu nenápadný, ale nádherný romanticko- válečný velkofilm.

Danny Boyle

Tak Trainspotting je prostě klasika, Pláž je přes svůj nic moc děj taky dobře koukatelný film, Milionář z chatrče se mi také moc líbil... musím zkouknout jeho další filmy...

Alejandro González Iñárritu

Jeho Amores Perros mě už prostě přesvědčil, že tomuhle režisrovi to prostě půjde. A šlo- 21 gramů je nezapomenutelný film, Babel není taková bomba, ale pořád je to zajímavý film a na Biutiful se teprve chystám.

Sofia Coppola

To aby tu byla zastoupena i ženská režisérka. Líbilo se mi Ztraceno v překladu i Smrt panen, těším se, až se podívám na Marii Antoinettu.