Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (102)

plakát

Meruňkový ostrov (2011) 

film by se bez sembemenších výčitek vešel do 40. minut. a szidi tobias je na tom už tak špatně, že musí hrát ve filmu, kde půlu času pobíhá nahá?

plakát

Žluté nebe (1948) 

jeden z lepších westernů s naprosto úžasným vizuálem

plakát

Faunův labyrint (2006) 

další z filmů o válce viděné dětskýma očima. tentokrát očima dívenky hluboce ponořené do světa knížek, malebných příběhů a pohádek. je dobré, že kontrast brutality a úniku do fantazie zůstává stále kontrastem a ani není třeba ni jednu z rovin vyzdvihovat. obě se naoko křečovitě avšak důsledně neesteticky prolínají, což dokresluje zmatenost z dospělého světa u holčiny vyrůstající v říši snů. *SPOILER* co mě osobně mile překvapilo je, že vpodstatě všechny hlavní charaktery nechává autor umřít a až ve finále odhaluje pravou perspektivu příběhu a opravdové hrdiny za jejich přiznané pyrrhovo výtězství patřičně oceňuje.

plakát

Fish Tank (2009) 

proč to bylo tak dlouhé? a proč už od začátku divák tuší, jak to skončí? ... opravdu mám pocit, že sem byl na jiném filmu než na "tom, co vyhrává všecky ty festivaly"

plakát

Muž z Londýna (2007) 

nejdřív jsem to chtěl komentovat sáhodlouhým satirickým výlevem plným nespočtu štiplavých glos, nakonec se však omezím pouze na strohé shrnutí: škoda námětu pro takové zpracování, škoda herců pro takový film.

plakát

JCVD (2008) 

a půl

plakát

Zasněžená romance (1941) 

nebýt hudby a vůbec orchestru glena millera, tak hodnocení padá mnohem hlouběji. ten film - jak to říct - je natočený úplně opačně. to by nevadilo, pokud by to autor cíleně zamýšlel, a on možná i zamýšlel, nicméně ve vysledku se to tak nejeví. celý film vypadá spíš jako hodně nepovedená parodie holywoodským lovestory než jako opravdová romance.

plakát

Shaolin fotbal (2001) 

dokonalé. o tom prostě neni co psát.

plakát

Balada o Cable Hogueovi (1970) 

úžasný film, který svým echt redneck kowbojským podáním, antihrdinou v hlavní úloze a vubec takovým celkově hodně neobvyklým způsobem vyprávění buduje neco, čemu se nedá snad ani říkat atmosféra. zkrátka sem si připadal jako při jednom tom mladistvém posezení u táboráku za zpěvu trampských písní a vyprávění neskutečných historek z dob, které sme nezažili.

plakát

Král videoher (2006) 

z hlubin kategorie odpadu tento snímek vyzdvihují pouze ty místa scénáře, která se snaží načrtnout osobnost průměrného huliče a neulítavají k žádnému prvoplánovému chichotání. jinak bohužel film nemůže nabídnout nic, než bezduchou vyhulenou konzervaci.