Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (44)

plakát

Oppenheimer (2023) 

Tvůrcům všechna čest. Natočit film o otci atomovek a ničiteli světů jako 3 hodiny pindání bez náznaku napětí nebo osudovosti, a to včetně onoho samotného testovacího pokusu, to je svým způsobem pozoruhodný výkon. Ale propagovat takový film způsobem zajišťujícím miliardový výdělek z kin, to je skutečně mistrovský kousek. Smekám a jdu si pustit nějaké akční céčko v zájmu zachování příčetnosti. P.S. Narozdíl od Tetanu, nebo jak se to jmenovalo, jsem Oppenheimera alespoň dokoukal, i když s břitvou v třesoucích se rukou. Považuji tento bod za definitivní odluku od páně Nolana na základě nepřekonatelných rozdílů.

plakát

The Beekeeper (2024) odpad!

Takže pokud to dobře chápu, Statham se rozhod, že se stane novým žralokem na producentským poli, pečlivě si vypracoval řadu studií o tom, kdo je zrovna v Hollywoodu na vrcholu a vyšlo mu z toho, že nejlepší bude investovat do současných scénářů Kurta Wimmera. Pak mrknul, kdo zrovna točí ty nejlepší akční filmy a bác - Ayer (Scott Waugh asi bohužel neměl čas, protože po Expend4bles přehazuje nabídky od největších studií vidlema). Tenhle mistrovskej akční zářez nám představuje tajemný svět assass.... teda včelařů, kteří žijí podle striktních pravidel jejich tajemného světa a udržují rovnováhu v úle. A ten nejlepší ass... včelař John Wi..... Adam Clay musí vystoupit ze stínu svýho tajemnýho světa a jít obnovit rovnováhu v úle. Kdekco se ho snaží zastavit, ale těžko zastavíte včelaře, když vystoupí ze stínu svýho tajemnýho světa a jde obnovovat rovnováhu v úle. Nakonec ho má teda na mušce zvláštní agentka FBI s prdelí pivovarský kobyly, ale nechá ho jít, aby moh zmizet zpátky ve svým tajemným světě včelařů a v dalších 15-ti dílech tohohle neskutečnýho filmovýho vesmíru odehrávajícího se v strašně tajemným světě včelařů z něj zase vystupovat na světlo a navracet rovnováhu do úlu v našem světě, kterej koexistuje vedle hrozně tajemnýho světa včelařů, který hlídaj rovnováhu v úle a pokud ta je porušená vystupujou ze stínu svýho setsakra tajemnýho světa včelařů a jdou napravovat rovnováhu v úle. Bravo...

plakát

Chudáčci (2023) 

Jo, je to super. Budí to v člověku naději, že filmovej průmysl ještě není úplně v prdeli, když někdo zaplatí tohle a pošle to v distribuci doslova do každýho kina na světě. Ale navždy mě bude srát, že nedali Dafoeho mozek do dokonale zdravýho jenerálova těla.

plakát

Expend4bles: Postr4datelní (2023) 

Největším šokem není ten propad kvality ve všech myslitelných disciplínách tvořících ve finále film jako takovej - to se bohužel občas stává. Ale fakt, že tahle naprosto amatérská a snad v každým jednotlivým záběru uboze lacině vypadající nedůstojná blitka, do který se vysral někdo s krvácející prdelí, stála 100 000 000,- USD !!! Bejt investorem tak už dávám do kupy tým právníků a auditorů, protože YT je plný amatérskejch videí, který maj lepší CGI a stály zhruba jako vstupenka na tuhle, všechny zůčastněný ponižující, kupu smrdutýho hnisu. Film, u kterýho mi bylo prakticky celou dobu stydno za ty ubožáky, co se tam snažili předstírat, že jim není naprosto jasný do jakýho septiku to spadli.

plakát

Flash (2023) 

Keaton zpátky v netopýřím kostýmu je hodně fajn. Stejně tak chvilka v multiversu, kde můžem aspoň trochu omrknout i filmy, který v naší realitě bohužel nevznikly. A pak je tu naneštěstí většina filmu, ve který je Ezra Miller a to dokonce dvakrát = dvojitý utrpení. Vždycky mi přišel herecky naprosto jalovej, ale tady to kulminuje. Mám chuť to ještě o jednu hvězdu srazit dolů, ale kvůli Mikovi, Nickovi a Georgovi ji tam nechám.

plakát

Dexter - Nová krev (2021) (série) 

Konec bohužel stejně jalovej a neuspokojivej jako před lety. Tohle opravdu není to tolik avizovaný rozuzlení, který si Dexter zasloužil. Přitom v okamžku, kdy se do Iron Lake vydává Batista, tak mi srdéčko plesalo, protože to mělo náběh na hodně zajímavou konfrontaci a zároveň to samo o sobě nabízelo spoustu možností pro druhou sérii. Batista s Angelou zjistěj, že Dexter JE řezník ze zálivu. V poslední scéně Dexter uniká. Druhá série - o 2 měsíce později. To už každej v Americe a nejen tam ví, kdo Dexter je. Jeho ksicht je 24 hodin denně v médiích a vzrušující celonárodní hon na nejhoršího sériovýho vraha může začít. V době internetu a kamer na každým rohu. Pak ten hunt mohl skončit buďto Dexterovým zabitím poldama nebo ho mohli dopadnout, odsoudit a doma na Floridě popravit. Nebo mu moh zaskočit hamburger nebo prasknout mozkový aneurysma. V podstatě cokoli by bylo lepší než odbouchnutí tím ulízaným volem, kterej teď ještě ke všemu možná dostane spin-off??? No doprdelepráce...

plakát

Velryba (2022) 

Má to zhruba 30 let zpoždění. Marlon Brando moh dostat dalšího Oscara a produkce mohla ušetřit za ten sádelnickej kostým. Tohle je slabota, pane Fraser. Nebo to měl dostat Bale, ten by se určitě pro roli neváhal morbidně vypasit.

plakát

Americký zabiják (2017) 

Především nechápu ten odklon od knižní předlohy, kterej je dle mýho jednoznačně k horšímu. Celkově ten scénář není evidentně něco, co by se povedlo a především zaráží naprosto nepochopitelnej casting, kdy hlavní hrdina je s přehledem nejmíň sympatickej vůl, zatímco mašiny Adkinse se zbavíte už v první půli. Keatonovi se elitní zabiják nedá věřit už vůbec. Zmršená adaptace. Snad to alespoň Flynnovým dědicům vyneslo slušnej ranec.

plakát

Jurský svět: Nadvláda (2022) odpad!

Nový dno dinosauří série. Smrtelně vážně konstatuju, že třeba takový Sharknado je zábavnější než tohle. Radši bych sledoval roj much na kupě dinosauřího trusu. Z těch absolutně psychopatických 147 minut jsem přibližně 130 strávil myšlenkama na nehlučnou sebevraždu.

plakát

Správní chlapi (2016) 

Škoda, že tenhle biják nevydělal, protože v té nekonečné záplavě pokračování kdejakých ptákovin jsou Správní Chlapi přesně tím filmem, který po sequelu doslova volá, ale bohužel ho nedostane. Král buddy movies Shane Black možná trochu podlézá laťku svých nejlepších žánrovek, ale pořád je o parník před ostatními. Casting ústřední dvojice je dokonalý a především Gosling mile překvapuje svým komediálním talentem. Soukromá detektivní agentura The Nice Guys si rozhodně zasloužila dostat jěště nejméně jeden zapeklitý případ, ale i zázraky se dějí a třeba se některý ze streamovacích gigantů nad touhle detektivní dvojičkou smiluje.