Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (210)

plakát

Rob the Mob (2014) 

O Bonnie a Clydeovi v devadesátkách jsem ještě neslyšela a tak je fajn, že jsem nevěděla, do čeho jdu, jak to dopadne a neměla jsem ani přílišná očekávání. Nepříliš inteligentní dvojice dostala nepříliš inteligentní nápad jak okrást mafii tím nejjednodušším způsobem. Dostala jsem dobře odvyprávěný mafiánsko-romantický příběh, kterému dominuje skvělý Pitt a Garcia a jako třešnička perfektní hudba. Nenápadný, ale líbivý snímek na nedělní večer a tak to já můžu.

plakát

Vzorec pro vraždu (2002) 

Policejní vyšetřovatelka s pohnutou, leč nezajímavou minulostí na stopě dvěma mladým inteligentním vrahům. Nutno podotknout, že Sandře po těch usmrkaných komediích sluší vážnější tvář o dost víc a poprala se s tím fakt docela statečně. Nicméně co naplat, když vcelku chudý scénář táhlo duo dvacátníků Gosling-Pitt, kteří zkušenější kolegyni zastínili natolik, že tomu prostě ty 4 hvězdy beze studu odpálím.

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

Něco mi na tom vadí. Rozjezd první série, kdy se řeší jednotlivé případy a Will Graham je rekonstruuje ve své hlavě, byl slibný. S druhou sérií nabírá grády úchylnost a trochu se začínám bát, co přinese závěrečná série. Nevadí mi ústřední duo Dancy/Mikkelsen, i když Dancyho pitvoření začíná být přinejmenším nanervyjdoucí. Velice potěšila alespoň krátká účast Michaela Pitta (Mason Verger), jehož považuji za jednoho z nejtalentovanějších herců této generace. Dr. Bloom je absolutně nejzbytečnější postavou, pokud zrovna neodolává Willovu svodu nebo neleze do postele Hannibalovi... Temnost tomu nechybí, což je fajn, ale všichni začínají svým chováním působit neuceleně a celý děj se tříští v podivném vztahu ústředních antihrdinů. Ke konci druhé série už se opravdu nudím při rozhovorech Willa a Hannibala, kteří chrlí moudra jako z knihy, aniž by se nad tím trochu zamysleli... No a z toho plyne ponaučení. Nevěř nikomu v obleku a se zálibou v gurmánském vaření.

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Po dlouhé době koukatelná štědrovečerní pohádka. Duo Ruml-Eben funguje dobře, u Prachaře jsem na rozpacích, sice si evidentně 'slávy jeho velikosti' užíval, ale užíval si to až tak, že přehrával. Jinak to bylo velmi milé na štědrovečerní trávení.

plakát

Výchozí bod (2014) 

Dokud se tam motala Astrid s fakt krásnýma barevnýma očima, tak mě to moc nebavilo, s postupující stopáží, kdy nám Cahill konečně odhaluje, co vlastně chce říct, už mě to bavilo daleko víc a na konci jsem si řekla, že to vlastně byl sakra dobrej film se zajímavou myšlenkou. Michael Pitt v pro něj poněkud netradiční roli naprosto exceluje a v jedné ze závěrečných scén při testování malé Indky už jsem šla do kolen. 4+

plakát

Impérium - Mafie v Atlantic City (2010) (seriál) 

20. léta minulého století mi sedí, takže Boardwalk empire je po Peaky blinders jasná volba. Už od prvního dílu seriálu dominuje typický Scorseseho styl, byť se režijně podílel pouze na oné první epizodě. Peprné šukscény, kterých je v první řadě požehnaně prolínají scény krvavé, kde se materiálem nešetřilo. Nejlepší postavy jednoznačně Nucky Thompson, jehož mafián neustále vytahující z kapsy bankovky, nemá chybu, dál Jimmy Darmody v podání Michaela Pitta mi herecky totálně vyrazil dech. Jeho loajální přítel Richard Harrow je ozdobou celého seriálu. No a bezprostřední Michael Shannon a jeho Van Alden je taková zvláštní postavička, která sice neví, kým chce být, ale Michael jí dodal takový Spejblovský výraz... Technicky je to vynikající, místy však vadí pomalé vyprávění a nulová akce a taky absence původní hudby, byť originální dobová hudba je skvělá.

plakát

Zvon Lukáš (2002) (TV film) 

Dolanský jede na koni - střih - Dolanský potkal strašáka - střih - strašák je ženská - střih - Dolanský potkal Hapku - střih - Dolanský jede na koni - střih - Dolanský usnul na koni - střih - Dolanský spadl z koně u strašáka... KONEC... Chtěla jsem zjistit, jestli je Lukáš zvon nebo zvon je Lukáš. Ale tam žádnej zvon nebyl... Nebo jo?

plakát

Joker (2019) 

Není to tak velkolepé jako Marvel a kdyby bylo, byla by z toho sračka. Joaquin Phoenix si s Jokerem úžasně poradil, nevím, jestli ten smích předtím nějak nacvičoval před zrcadlem, ale byl úžasně propracovaný. Jeho taneček v metru je perfektně zachycený, až jsem si nad Jokerovým šílenstvím měla chuť taky jednu švihnout. K tomu podtržená depresivní hudba islandské skladatelky Hildur, jejíž příjmení neumím napsat, a ten rozprsklý mozek cítíte na plátně ještě dlouho potom.

plakát

Knick: Doktoři bez hranic (2014) (seriál) 

Ženský, nekoukejte na ten seriál, pokud jste těhotný a necpěte se u toho křupkama. Já takovou chybu udělala a úvodní scéna mě uvedla do tak trochu deprese. Nicméně jako milovnice čehokoliv ze začátku minulého století jsem koukala dál a spoustu jsem se toho dozvěděla. Vážně fascinující zachycení doby, kdy se kokain používal pro léčebné účely, plastika nosu se modelovala z ruky a nemoci se léčily jinými nemocemi. Jo a nesmím zapomenout pokusy na prasatech... Dr. Thackery je fakt hrdina tehdejšího lékařství a Clive Owen ho ztvárňuje naprosto dokonale.

plakát

Apokalypsa: 1. světová válka (2014) (seriál) 

Dokument s kvalitně zrestaurovanými a ozvučenými záběry mapující hrůzy 1. světové války. K čertu s učebnicemi, pusťte školákům celý dokumentární cyklus Apokalypsy, ať si udělají obrázek o tom, jak se válčilo. Dokument ani tak nezachycuje zásadní události války ani se příliš nevěnuje jejím příčinám a záminkám, ale dostanete se tak blízko těm nebohým vojákům, jako nikde jinde. A to dělá tuto sérii naprosto jedinečnou i díky skvělému komentáři Miroslava Táborského. Pokud se zajímáte o to, jak to vypadalo v zákopech, jaké zbraně byly tehdy vyvinuty, určitě se podívejte.