Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (449)

plakát

Aguirre, hněv Boží (1972) 

Krutá odysea za honbou za bohatstvím, šílenstvím, nadčasovostí a exotickou atmosférou. Pověst natáčení snímku je děsivá jako výkon Klause Kinskiho, který Aguirreho nehrál, on jím byl!

plakát

Ali G Indahouse - Film (2002) 

Kdo napsal u Ali G slovo kontroverzní, napálí si minimálně facku. Neuvěřitelně jednoduchý, prvoplánový a hloupý film, který byl vtipný leda tak prvních 15 minut.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Nejzbytečnější blockbuster, který jsem viděl. Asi nikdy nerozdýchám fakt, že tuto nevyváženou slátaninu natočil Marc Webb (ten, co má na svědomí jednu z nejlepších (ne)romantických komedií). The Amazing Spider-Man si vzal na jeden film strašně velké sousto, ale ani jedno nedovedl do samotného konce. Téměř hodinu sledujeme osudy Petera Parkera (v podání nesympatického Garfielda), který sem tam vypustí nějakou tu hlášku pro děti (aby ne, když scénář má na svědomí Kloves). Náhle se promění ve Spider-Mana a diváci se mají smát scénám, kde si Parker "vyrábí" pavučinu, kostým a blbne na střeše. Sem tam se stane nějaký ten zvrat (strýček Sam) a mihne se i Gwen Stacy, Connors / Lizzard, který nevypadá jak Lizzard (tak proto ho všude skrývali), ale jak wtf ještěr (škoda ho. mdlý záporák). Film má příliš nelogických a špatně sestříhaných scén bez jakékoliv struktury, které ke všemu ubíhají, jakoby neubíhaly. Vysoký rozpočet není vše a takhle z celého filmu mi zbude jen představa, co to bylo za postavu v potitulkové scéně. Možností je hodně, ale po tomto fiasku je mi to celkem jedno. Mimochodem nejpovedenější scéna.

plakát

Americké psycho (2000) 

Film se skvělou myšlenkou o znuděném yuppiem Patricku Batemanovi, který má vše, co by člověk mohl chtít (luxusní byt, peníze, skvělou práci, přítelkyni), ale chybí mu nějaký ten silnější prožitek, který si vynahrazuje vražděním... Dokonalá ostrá satira podle stejně dokonalé předlohy B. E. Ellise, která nešetří černým humorem, brutalitou, (oproti knize je ale stejně dost omezená) hutnou atmosférou 80.let a arogancí, která z hlavního "hrdiny" přímo číší. Občas mě mrzí, že zrovna tento film nedostal takové uznání jako ostatní "kultovní filmy".

plakát

Andrej Rublev (1966) 

Nejdokonalejší filmová báseň Andreje Tarkovského. Syrová, depresivní a náročná. Každý záběr a každá věta má svůj význam a symbol. Andrej Rublev ve mne zraje jak víno - je čím dál tím lepší a lepší. Právem je na listině nejvýznamnějších filmů historie.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Přílš sebeuvědomělé kostýmní drama, u kterého Wright (konečně!) narazil. Výprava, kostýmy, kamera (ačkoliv příliš oscarově podaná) a Marianelliho hudba jsou lahůdkou, ale žádná postava mi nebyla nijak blízká a sympatická. Vlastně, on mi celý film nebyl sympatický. Přišlo mi, že Wright do Anny Kareniny nedal duši tak, jako to bylo u nevinné Pýchy a předsudku či "snobského" a krásného Pokání. Možná už zapomněl tak dokonale točit po návštěvě Hollywoodu nebo měl u zmíněných snímků jen štěstí na předlohu a scénář. Toť otázka. Každopádně Wrightova Anna Karenina postrádá jakýkoliv spád, kýčem nešetří a divadelní zpracování mne slušně iritovalo. Ale jelikož jsem hodný, dávám ti Joe ještě jednu a poslední šanci na dobrý film. Po třech zmrvených filmech by to bodlo.

plakát

Apokalypsa (2006) 

Myslím, že se zrodilo to nejnáročnější popkulturní zrcadlo, které nikdy nebude doceněno. Přespříliš kontroverzní a komplexní, aby se líbilo jako Donnie Darko.

plakát

Argo (2012) 

Americký Baader Meinhof Komplex se skutečně nekoná. Argu chybí tempo, dramatičnost či dokonce jakékoliv sympatie k příběhu i postavám. Rottentomatoes.com opět potvrdilo svůj filmový (ne)vkus a přeceňuje tuto sračku jak jen se dá, protože režisér Affleck, chápete. Nelíbilo se, trpěl jsem až do konce. 10% za retro provedení.

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Ze začátku jsem do toho nechtěl jít, protože mi to přišlo jako kravina. Ovšem jsem si to rozmyslel a šel do toho a dobře jsem udělal. Stylová akční hláškující odreagovačka pro léto jako stvořená, ovšem s několika nereálnýma scénama a to mi připadalo jako blbost, (viz. třeba létající tank) a proto "jen" 7/10.