Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Oblíbené seriály (9)

Gomora

Gomora (2014)

Na první sérii se snad nedá najít výraznější zápor. Možná pomalejší začátek, ale aspoň se divák stihne rozkoukat a pak už jen hltá další a další minuty a netrpělivě čeká, co se bude dít dál. Herecké obsazení je absolutně bez chyby, o to víc mě překvapilo, že většina herců toho za sebou příliš nemá. Jeden příklad za všechny - Gennaro. Jeho proměna z mazánka do totálně bezcitnýho hajzla byla na jedničku s hvězdičkou. Žádný postavě se nedá fandit, všichni jsou zákeřný šmejdi, kterým se nedá věřit ani jméno a jde jim jen o sebe a o prachy - a to byl přesně záměr tvůrců, naservírovanej tak syrově, jak to jen jde. Molto bene :-)

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Momentálně sjíždim celej seriál od začátku a pořád mě nepřestává překvapovat neklesající kvalita. Tolik hlášek jako tady v žádnym seriálu prostě neni. Má cenu něco řikat k hercům? Snad jen to, že se neumim rozhodnout, jestli byl lepší Trapper nebo B.J., kuní xicht nebo Charles, Henry nebo Potter... každej z nich měl něco do sebe. A líbí se mi, že válka tu neni vykreslená jako nějaká švanda, ale přesto ne za cenu trapnýho moralizování. Určitě můj nejoblíbenější hranej seriál.

Sherlock

Sherlock (2010)

Dávám si opáčko prvních tří sérií (už aby byla čtvrtá...) a jen mě to utvrzuje v tom, že: 1) Cumberbatch je pan herec, 2) nejlepší adaptace Sherlocka ever, 3) BBC přesně ví, do čeho nacpat peníze daňových poplatníků, aby to mělo smysl. Dokonalej mix logiky, herectví, napětí a humoru. Země původu se prostě nezapře.

Okresní přebor

Okresní přebor (2010)

Příjemně civilní a herci sou perfektní, zvlášť Ondra Vetchý. Seriál zraje s každým novým dílem a za vrchol považuju roli Ivana Trojana, to je tak nádhernej trenérskej pošuk, že se nedá ho na konci nelitovat. A nekoktající a nepitvořící se Luděk Sobota dokáže bejt vtipnej i tak. Tohle si časem s chutí zopakuju. Ale z filmu mám trošku obavy, aby to nebyl pjůsej.

Dva a půl chlapa

Dva a půl chlapa (2003)

Jak by asi tenhle seriál dopad, kdyby v něm neexceloval (nehrál sám sebe) Charlie Sheen? Díky 9. sérii se to můžu dozvědět, ale nikdy to neudělám, ať si nekazim dojem. Jon Cryer se postupem času vyprofiloval a stal se Charliemu rovnocennym partnerem. Jake mi nejdřív neuvěřitelnym způsobem vadil, ale čim je starší, tim je vtipnější. A k tomu kupa pěknejch holek, takže výbornej seriál na oddech. Sklánim se před tvůrcema, jak dokážou neuvěřitelnou dobu recyklovat jeden a ten samej námět, aniž by to sklouzlo do nějaký očividný trapnosti. A titul nejkrásnější a zároveň nejblbější roštěnky získává April Bowlby :-)