Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Expozitura (2009) (seriál) 

Dávám si tu práci a sleduji tento seriál pravidelně. Ať se mi přihrávání Vágnerové nelíbí, stejně jako nějaké další věci, sáhnu si do svědomí a řeknu jediné-na další díl se těším a jsem zvědav, jak to dopadne. Není to žádný skvost, ovšem v konkurenci s "věčnou" Ulicí, Ordinací a dalšími tento seriál brakem a propadákem rozhodně nazvat nemohu a ani nechci.

plakát

Evropa tančila valčík (1989) 

Ano...ale ano. Ano, snímek je filmově poněkud nezáživný, dialogy nudné...ale ano, přes to jsem byl jako milovník historických filmů spokojen.

plakát

Nirvana Unplugged In New York (1993) (koncert) 

Je lepší shořet, než vyhasnout. Tento převzatý citát se objevil v Kurtově dopise na rozloučenou. Kurtův život a vlastně život celé Nirvany vyhasl po jeho dobrovolné smrti. Jeho odkaz ovšem plane dál. Mrazí mě v zádech při vzpomínce na poslední tóny a Cobainův projev v závěrečné písni Where Did You Sleep Last Night. Co je na tom, že většinu písní Nirvana převzala? Skvělý hudební zážitek.

plakát

Nirvana: Live at Reading (1992) (koncert) 

Konec je ještě daleko a Nirvana se zde prezentuje v plné síle, respektive syrovosti. Jedno z nejpovedenějších představení kapely, pro mě nepochopitelně dlouho opomíjené vydavateli hudebních dvd.

plakát

Impérium - Mafie v Atlantic City (2010) (seriál) 

Po shlédnutí prvního dílo jsem byl vtažen do děje. Pro mě neskutečně zdařile zahrané charaktery postav, až mám trochu obavy jednou sledovat další řadu. Podaří se tvůrcům zopakovat úspěch?

plakát

Katyň (2007) 

Stačí jedno slůvko a každý Polák zbystří. Sám mám své kořeny v této zemi a proto jsem se těšil na uvedení filmu. Wajda si splnil svůj sen a dle mého názoru se díky jeho zkušenostem s touto událostí podařilo natočit skvělý film, který ovšem bez předešlé znalosti reálií může na diváka působit poněkud zmateně. Závěrečné scény nahánějí husí kůži, přičemž jen uvědomění, že se to tak opravdu stalo, dokáže tento pocit umocnit.

plakát

Ztracený prapor (2001) (TV film) 

Filmy s historickou tématikou (rozuměj nejen válečnou) mě vždy lákají. Pokud si dáte práci a zabrouzdáte na internetu, zjistíte, že události z tohoto filmu jsou popisovány tak, aby se blížily co nejblíže historické skutečnosti. Ač TV film, upoutal mě svou plynulostí od počátku do konce.

plakát

Unaveni sluncem 2: Odpor (2010) 

Takřka tříhodinový film, během něhož jsem se povětšinou nudil. Při jeho sledování jsem si vzpomněl na hlášku ze známé české pohádky: "Pozor!...A na co?". Ano, pozorně jsem film sledoval, ale k upoutání toho moc nebylo. Přeskakující děj, všudypřítomný ruský patos...snad jen část o vyvraždění vesnice ve mě vzbudila nějaké emoce. Přesto jsem zvědav na 3 část Michalkova ruského eposu.