Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (286)

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Rozhodně jeden z nejlepší animovaných počinů poslední doby. Konečně to má hlavu a patu, scénář není úplný klišé a když se na to s dětmi podíváte, nebude se vám otáčet trávicí ústrojí. Ovšem takovou úspěšnost jsem nečekala!

plakát

Temný rytíř (2008) 

Úžasně vystupňované napětí, ovšem kdyby netrvalo celý film. Tak strašně tě ten film drží pod krkem a tak dlouho, že už je ti jedno co bude, hlavně ať je to rychle. Nemůžu pochopit, proč mi nebylo souzeno tento film docenit. Asi mám radši ty předchozí filmy, který tolik netlačili na nervy a člověk se na ně rád díval kdykoli. Po technické stránce těžko něco vytýkat, myslím, že to bylo tak zamýšleno, aby to bylo z této strany precizní. Všechna čest, ale kdo se má na to dívat. Na Wajdovu Katyň se taky málokdo podívá víckrát.

plakát

Hříšné noci (1997) 

Perfektní pornopohádka s dobrým koncem. Zazvonil zvonec a pokud nezemřeli na syfilis, žijí dodnes. Škoda, že Mark má tak málo rolí k něčemu, jako je tahle. Dodatek: Po druhém shlédnutí dávám plný počet, tolik různých emocí a aspektů, které do filmu PTA dostal se dnes už jen tak nevidí. Vynikající soundtrack. A pro ty, kteří Marka nepovažují za dobrého herce, nechť se zaměří na 2:07:59. Cca 50ti vteřinový záběr je jasným důkazem, že v tom chlapovi to je!

plakát

Parfém: Příběh vraha (2006) 

Docela nesmysl, ale precizně zpracovaný a natočený. Vyzdvihuji především nijak neidealizující pohled na tu dobu. Nejvíc mě nadchlo to, jak vypadá D. Hofmann, ve všech filmech z této doby vídáme herce dokonalé, skvěle nalíčené do barvy porcelánu, ale tady je vize toho, jak to asi vypadalo, možná přehnaně a možná vůbec ne. Špína, smrad a výkaly, mezi který mi se projíždí vznešení v kočáře, patlají se bílým pudrem tak, že vypadají jak houba na tabuli, nosí mop na hlavě a cítí se nebýt součástí toho všeho.

plakát

Pravidla moštárny (1999) 

Už z důvodu, že knihu mám docela ráda, nemůžu dát výrazně špatné hodnocení. Už dlouho jsem se chystala si to odškrtnout ze seznamu. Musím ale přiznat, že mě to pojetí filmu šokovalo. Bylo tam víc sentimentu a naivity než jsem mohla pobrat, občas to vypadalo, že film karikuje sám sebe. Ale jinak určitě skvělý výběr herců a režisér netlačí na pilu, což příběhu svědčí. Hudba bohužel taky trochu moc unylá a naivní. Škoda, že vyškrtli z filmu celou story o Melony, nějak příliš to změnilo směr, kam ten příběh vlastně míří. Celkově poměr kniha - film mi tady obzvláště nesedl, řekla bych dvoje rozdílná myšlenková pojetí.

plakát

Quantum of Solace (2008) 

Čím více bondovek, tím víc začínám být apatická. Ne, že bych Craiga neměla ráda, ale nějak mě to nemá krom vypilovaného zpracování čím nadchnout. Samozřejmě kvalitní snímek, který dělá čest svému tvůrci. I když, při té honičce po střechách mě napadl Bourne, právě proto možná toho nového Bonda tolik nežeru. Prostě se mi charakterem motá jinam. Výrazně se to podobá pojetí Bonda za T. Daltona samozřejmě nemluvím o kvalitách, prostě se bere moc vážně. Každopádně i tak se těším na další počin, protože Craig do role opravdu perfektně zapadl.

plakát

„Pane, vy jste vdova!“ (1970) 

Teprve až teď vidím tenhle film, o kterym sem si vždycky myslela, že ho znám. A pak sem byla naprosto vykolejená z míry tím cynickým sadismem. Budu si to muset pustit znovu a pak si sem jistá, že dám plnej počet. Iva Janžurová je skvělá!

plakát

Strach (1963) 

Tak strašně moc mě potěšilo, že sem objevila další detektivku s majorem Kalašem, že sem hltala scénu za scénou a naprosto mi bylo ukradený o co tam vlastně jde. Měla sem zbystřit, když se tam jednalo o cosi, co by se vešlo do krabičky od pudru. Mého rodiče to trklo hned: no jó, to bude určitě mikrofilm a špioni ze zlého západu. A taky že jo. Už aspoň chápu, proč to nevysílaj tak často jako ty další filmy. Z celé série bohužel nejvíc politizovaný, což je škoda, protože jde spíš o úplnej závěr, který se dal udělat jinak. Ale i tak, opět to, na co sem zvyklá a co na těchto filmech zbožňuju a to: příkladné pozvolné rozpétání, matení diváka, úžasný R. Hrušínský a perfektní hudba.

plakát

Extase (1932) 

Po Erotikonu další fascinující dílo rané československé kinematografie. Stále má osvědčené kvality předcházejícího snímku a to dechberoucí kameru a hudbu. Ale příběh už je slabší a místy se nechytám neboť scéna lyrická plná milostného jemnocitu a drásavého mučení na duši se vystřídá se scénou, která připomíná průměrný doják z pozdějších dob. Za protagonisty však musím dát za 1, protože Heda Kiesler je překrásná a šikovná herečka a Arigert Mog, no nečekala bych, že je možné se na první pohled zamilovat do herce z 30. tých let, má vzezření člověka dneška. I po tolika letech je tento film zajímavý a nezapomenutelný.

plakát

Ve službách Jejího Veličenstva (1969) 

Nepřišlo mi to tak úděsný. Lazenby jako OO7 je takový harmoničtější, zvlášť ke vztahu k ženám. Není to narýsováno podle klasické bondovské kompozice, možná proto je to o to působivější. Padouch je tady jaksepatří a vypadá o mnoho líp než v jiných filmech. Jediné , co to shazuje, jsou scény, ve kterých film paroduje sám sebe. Tím myslím především úsek ve skotském kroji, jednu dobu sem měla pocit, že tam předběhli s parodií Austina Powerse. Jinak ovšem nemám žádné jiné výtky, naprosto je překryl dojem s překrásného hudebního doprovodu. Píseň We have all the time in the world od Armstronga miluju už dávno a to, že se tu prolíná celým filmem, mi tuhle bondovku posunul vysoko v žebříčku oblíbenosti.