Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý, asi dvacetiletý muž, horečně odjede z Prahy dálkovým autobusem. Pozdě večer vystoupí v Kromperku a stopuje auta, mířící k pohraničnímu pásmu. Netuší, že jej celou dobu sleduje muž v modré Octavii. Ten v plné rychlosti stopaře srazí. Druhý den je mrtvý muž nalezen v příkopu u silnice. Nemá u sebe žádné doklady. Do Kromperku přijíždí major Kalaš s nadporučíkem Vargou. Vyšetřovací mašinérie se naplno rozjíždí, avšak než se oběma kriminalistům podaří případ vyřešit, budou následovat další úmrtí a záhadné loupeže… Snímek Strach je detektivka o vyšetřování případu, v jehož pozadí stojí strach ctihodných občanů z prozrazení, jak nečestně se chovali za okupace. Film byl natočen na motivy detektivního románu Eduarda Fikera "Kilometr 19". S majorem Kalašem se filmoví diváci později setkali i v dalších filmech Vrah skrývá tvář, Po stopách krve a Diagnóza smrti. (Česká televize)

(více)

Recenze (151)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jedna z řady detektivek s Rudolfem Hrušínskym alias majorem Kalašem. Film jsem už viděl několikrát, ale hodnotim až teď, protože mi všechny ty příběhy s majorem Kalašem nějak splývaj dohromady. Teda snad kromě filmu Na kolejích čeká vrah, kde hrál majora Kalaše Jiří Sovák. Pokud máte rádi starý český detektivky, tak timhle filmem nic nezkazíte. Zápletka spíš průměr, naopak nadprůměrný herecký výkony snad všech herců od Hrušínskýho a Brzobohatýho až po mladýho Ladislava Potměšila, kterýho jsem skoro nepoznal. Lepší 3 hvězdičky. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....z detektivnej pentalogie :Diagnóza smrti (1979) Na kolejích čeká vrah (1970) Po stopách krve (1969) Vrah skrývá tvář (1966) hodnotím podľa kvality na štvrtom mieste (piate miesto Diagnoza smrti).Veľmi slušná detektívka s atmosférou 60-tych rokov so zápletkou ,ktorá má prapôvod v druhej svetovej vojne....stále výborná kvalita. ()

Reklama

GIK 

všechny recenze uživatele

1:26:34 – Brzobohatý – skrytá ruka; Nelogický úlomek ze špacírštoku – z horního konce držadla. To do něj špacírštokem dloubal? Nepochopitelně nadabovaná Čočková Bohdalovou. Český dabing se vyznamenal. Politicko-válečně-špionážní detektivka s atraktivním titulem. Už v názvu je velká lež. Strach při sledování nemohli mít ani tehdejší předškolní děti. Veřejná Bezpečnost bdí. Využívá nejnovější zcela převratné metody. Vědci spolu s policií bojují neohroženě proti zločinu. Publikum aplauduje ve stoje a utírá slzy. Válka, okupace, hákenkrojcy (swastika big dipper), rozstřesení invalidní důchodci, nacisté, agenti. Mikrofilmy, tajné nahrávky na magič. Nesmysly. Esenbáci – náruživý kuřáci. Brzobohatý dokonce překonává Hrušínského. Ostatní příslušníci nejsou pozadu a taky bafají. Z prstu vycucaná rádoby kriminálka. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

V noci niekto zrazí v hraničnom pásme mladého fotografa. Nastupuje dvojica Kalaš a Varga. ( Hrušínský a Brzobohatý). Objavia veľa pornografických fotografií!!! Stopy vedú do fotografického podniku. Klasická česká krimi., ktorá vychádza zo slušného scenára a je podporená kvalitnými hereckými výkonmi. Zaujala ma aj kamera a strašne mladučký L.Potměšil. Film hodnotím 75%. ()

ihonzik 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že se jedná o Schulhoffovu první detektivku. Zatímco pozdější filmy jen září exteriéry, zde se rozehrává ateliérové konverzační drama (atmosféra scén s chatou pak výrazně dokládá, jaká je škoda, že se exteriéry nevyužily více). Scénář je ve srovnání s Vrah hledá tvář či Po stopách krve až příliš komplikovaný, postavy rozvleklé a film ubíjející. Ideologický námět o špionáži, bývalých nacistech a únoru ´48, tedy o tématech, která by vydala za samotná zpracování, dělá navíc z tohoto snímku velice povedenou agitku, přičemž závěrečný soud a la komunistické procesy z 50. let sráží Schulhoffův Strach ještě níže. Pokud se filmy Strach, Vrah skrývá tvář a Po stopách krve považují za trilogii, Strach kulhá na obě nohy. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Věra Klímová (Helga Čočková) čeká na vraha všech obětí u nechvalně známého Bránického mostu, zvaného též Most inteligence pro železniční přeložku z Braníka přes Vltavu do Chuchle. (Robbi)
  • Svoji dávku hrůzy si při natáčení filmu prožili i herci. Radoslav Brzobohatý vzpomínal, že se při přípravě na roli musel na přání režiséra účastnit výjezdů pražské mordparty, včetně ohledávání mrtvol. (raininface)

Reklama

Reklama