Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (19)

plakát

Věž smrti (2012) 

korejská verze Skleněného pekla a na "originál" to nemá ani ze 2%. Nuda, předvídatelnost, docela dobrý efekty ale to je tak všechno. Kupodivu hezcí Korejci.

plakát

Pot a krev (2013) 

Dokonalá hovadina, ale když se nad tím člověk zamyslí, tak se vlastně ani nedivím, že nový snímek Michaela Baye má takový úspěch. Ono totiž vytvořit takovou "dokonalost" chce doslova nepostrádat geniální myšlení. Jenom si nemůžu pomoct, kde se vzal Bay u takového filmu :/ Celý film jsem čekala, kdy se to rozjede a bylo tam opravdu moc situací, kdy jsem tomu velmi slušnou naději a ono nic. No, ještě, že jsem v tom kině nebyla sama :))

plakát

Cesta (2009) 

Výborně!! Takto nějak si představuju konec světa (teda né, že by se mi ta představa zamlouvala). "Excelentní" zoufalství a na druhou stranu i příslib naděje - to všechno sem celý film cítila. Mortensen má u mě jednoznačně 100%!! Zobrazení postapokalyptické krajiny už nemohlo být lepší. Ve srovnání s filmy stejného námětu (I am Legend a Book of Eli) je u mě jednoznačně TOP. Jinak za 90%.

plakát

Kniha přežití (2010) 

Bohužel jsem tento film měla už možnost srovnat s filmy stejného námětu - a to s Cestou Vigga Mortensena a I Am Legend Willa Smitha. Říkám bohužel, protože oba zmíněné filmy jsou výrazně lepší. V knize přežití mi všechno přišlo - dá se říct - absurdní. Necítila jsem žádné zoufalství (při zániku světa nepostradatelné), Denzel mi mi připadal jako nesmrtelný "hrdina" (dopředu je jasné, jak souboje dopadnou) a to, že "putuje" dalších x kilometrů s kulkama v břiše, je přinejmenším divné (jasně pomohla mu vždy užitečná "lepící páska"). U mě za 65%.

plakát

Volání o pomoc (2007) 

Ohromě silnej film... Sandlera znám v úplně jiných rovinách (tedy spíše v komediich), ale tady mě dokázal svým zoufalstvím neskutečně chytit za srdíčko :) snad víc než jakejkoli jinej hereckej výho tohohle rázu. Píšu tenhle komentář asi pět minut potom, co dozněly titulky a furt bečím. Opravdu klobouček

plakát

Hra snů (1999) 

Nebýt Costnera, film by stál za houby...nic moc příběh s "překvapivým" happyendem.

plakát

Dívka, která si hrála s ohněm (2009) 

Jak již bylo řečeno: - pokud jste neviděli jedničku, budete zmatení - pokud nemáte v plánu podívat se na trojku, díváte se zbytečně - pokud Vás ten příbeh nezajímá jako celek (celá trilogie), ani se nedívejte - pokud jste nečetli předlohu, budete někdy tápat (spousta detailů je vypuštěných) Mě přišla trojka jako "mezičas", který je jakýmsi mostem ke trojce. Absolutně mě nenadchnul, ale ani mě vyloženě nezklamal - prostě jsem to očekávala.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Mám trošku dilema, kdo to zvládnul líp - jestli Fincher s Craigem nebo Oplev s Nyquistem. osobně můžu říct že se mi líbilo obojí zpracování - jenom malinko víc se mi líbila Rooney Mara. A jak nemusím Craiga (možná ho mám spojenýho s Bondem, kde jednoznačně u mě vede Brosman), tak tady byl luxusní!!:)) Narvat knížku, která obsahuje tolik informací do jednoho filmu, je už tak výkon a sem zvědavá jestli si pan Fincher troufne na další dva díly. Seveřeni to zvládli docela dobře.

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012) 

Přiznám se, od posledního dílu jsem čekala trošku víc, ale i tak jsem odcházela z kina (neobvykle zaplněného:D) spokojená. Nevím, proč malá Renesmé byla umělá, působilo to jako pěst na oko a pokud chtěli extrémě pěkné miminko, myslím, že by to nebyl problém. K závěrečnému boji - musím trošku oponovat pánům tady, že jim tam chyběla krev - ale vždyť upírům přece v žilách krev nekoluje (je "zmrzlá" - viz přeměna Belly na konci předchozího dílu). Bitka tedy u mě dobrý - bylo docela prdel slšet v kině ze všech stran: "Ale ten přece nemůže umřít!!" :))..... takže u mě 80%

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

91%. Hodně solidní závěr série. Nebudu srovnávat s předchozím dílem, kde exceluje Joker - nejde to. Jak napsal Cival, každá série je o jiném motivu a Heath byl se svým šílenstvím a chaosem jadnoznačne vrchol. Třetí díl bych možná charakterizovala ještě dvěma slovy: zoufalství a naděje. Docela jsem se bála, že série v těch skoro třech hodinách již nic zajímavého nenabídne, ale o to víc překvapená jsem byla. Nolan natočil opět luxusní podívanou a pokud by neexistoval předchozí díl, měl by tento jednoznančně 5*.