Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 2

Recenze (977)

virus10 

všechny recenze uživatele

Strašná chujovina. Aby se upíři bratříčkovali s vlkodlaky? Nemyslitelné!! Jacobe, nechceš k nám zajít na návštěvu? Jasně, musíme promyslet strategii. Co to sakra je? :D Dobře, předloha, beru na vědomí. Další zásadní problém druhé části Rozbřesku je to, že se po celou dobu filmu vlastně vůbec nic nestane. Postavy jsou nesympatické a ani nemam potřebu někomu fandit (a to mam například Kristen Stewart rád). Jediný co mě aspoň trochu zaujalo je finální ( ale bohužel ne opravdová) bitva a trhání hlav, jenže v tomhle světě krev neexistuje. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Kdepak... Druhá polovina první části posledního dílu byla překvapivě fajn, s posledním filmem se ale vrací zpět známé propriety. Scénář je div ne dementní a sune se od ničeho k ničemu skrze sáhodlouhé bezobsažné dialogy a perverzní WTF, herci nemají nejmenší tušení, co se od nich vlastně chce a tak jen bezradně přešlapují nebo postávají v prostoru a vrhají unylé pohledy jeden na druhého, díky čemuž je naprostá většina filmu zoufale statická, po technické stránce je pak film jenom odzívaná rezignace. Triky (a vizuální stránka filmu obecně) jsou místy lehce nadprůměrné (jenže digitální dítě PROČ PROBOHA), místy vyloženě zoufalé a kdokoliv chce přehlížet jejich nikoliv levnost, ale odfláknutost, je buďto slepý, nebo ignorant. Závěrečná bitka (a dokonalý dějový zvrat) jsou jediné momenty, kdy film za něco stojí (absence krve při trhání hlav působí absurdně, ale z logiky mytologie je v pořádku), zbytek je tatáž bezradná slátanina, na kterou jsme zvyklí, tu ve větší míře z Nového měsíce, tu v menší ze Zatmění... A přesně mezi ně také kvalitativně poslední díl patří. Závěrečná restrospektiva a "děkovačka" v průběhu titulků jsou už jen (doufejme) poslední tečkou za uměle vybudovaným fenoménem a snahou vytvořit památný kolos, na nějž ale tahle mormonská agitka nikdy neměla šanci dosáhnout... Burwell se svými hudebními motivy z jedničky opět potěšil... ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Takto sa cítia starí ľudia, keď náhodou uvidia komiksovky ako X-Men? Čím viac epic sa Twilight sága snaží byť, tým horšie to je. Stephenie Meyer úplne zjavne nedokáže písať koherentný príbeh, je to len séria prúdom vedomia vedenej vaty a improvizácií bez akéhokoľvek hlbšieho previazania. Nič tu nedáva zmysel a finále, ktorá má pompézne ukončiť ságu, je úplne banálne. To, že sa postavy správajú ako banda retardov, je potom už druhoradé. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

A je to za mnou. Sbohem, nebudete mi chybět. Každopádně jsem se na zbytek ROZBŘESKU těšil, protože byl poslední, přesto se jim podařilo mě nazlobit. A to tím samým trikem, který mě rozladil už v Cageově NEXTu. Kdo viděl ví. Přiznám se, že u té (špatně natočené, ale to by tak nevadilo) bitky jsem se opravdu upřímně bavil, trhání hlav oblíbených hrdinů bylo potěšující, sice bez krve, ale dobře, je to film pro děti... ale to co s tím v závěru udělali?! Proč?! To co bitce předchází je roztahané jako teplý sýr, který vede z talíře k vidličce. Z Michaela Sheena jsem měl husí kůži (ne v dobrém slova smyslu). A vůbec všichni mluví pomalu, na bitku jdou pomalu, i když umí běhat rychle a šaty se jim neroztrahají, sakra to neviděli Flashe? To děcko má, z nějákého důvodu půl filmu CGI hubu. Upíři jezdí ve Volvu, protože je to nejbezpečnější auto pod sluncem. Upíři rozdělávají oheň, protože... jim je zima. Asi. Pattinson je Lautnerův táta. Všichni žili šťastně až.... do doby, než se rozpadlo zemské jádro. Upíři totiž neumírají a jsou tu forever. Konec, šmitec, šlus. Burwellova hudba je pěkná a je jako vždy na úplně jiné úrovni než ten zbytek. Už máme stejnou teplotu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z blata do stále väčšej a väčšej kaluže diel druhý. Solídna prvá časť celej série poskytovala nádej na epické/inteligentnejšie/šťavnatejšie pokračovania, ale stal sa pravý opak. Absolútne nevyužitý potenciál námetu, čo ale bude chybou viac kníh, ako filmárov, ale žiaden z nich sa nepredviedol v podstate v ničom. Mizerné triky, gýčovité obrázky krajiny a určitá televíznosť proste nemôže z Twighlightu urobiť konkurenciu HP v túžbe po získaní si teen diváčky. Stalo sa a keďže som zase musel vidieť Lautnerovu hruď (nehovoriac o jeho výraze tváre) nad jednu hviezdu nepôjdem. BTW Michael Sheen by zaslúžil za upísanie sa tejto ságe odtrhnúť hlavu. A nemyslím to iba obrazne. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Americká spoločnosť Between the Lines Productions podala na producentov ságy Twilight žalobu, v ktorej sériu označila za rasistickú a plnú zvráteností. Vraj šíri rasistické stereotypy, predovšetkým o pôvodných Američanoch a domorodej kultúre zobrazením Jacoba Blacka (Taylor Lautner) ako "šľachetného divocha, krvilačného bojovníka a sexuálneho predátora". Spoločnosť navyše obvinila ságu z toho, že postavy v príbehu kladú dôraz na farbu pleti, ktorá určuje ich hierarchické a ekonomické postavenie. Čo sa týka zvrátenosti, sťažovatelia poukázali na to, že zobrazuje sexuálny vzťah 17ročnej Belly Swan (Kristen Stewart) s Edwardom Cullenom (Robert Pattinson), ktorý je od nej o takmer sto rokov starší. Žaloba samozrejme nebola mienená vážne, išlo o akúsi pomstu za to, že sa spoločnosti Lionsgate a Summit predtým snažili potopiť paródiu TwiHarder (2013). (kacer4)
  • Tvorcovia uvažovali o využití tretieho rozmeru, no nakoniec z toho zišlo. (Sufferer)
  • Počas otváracieho víkendu si film prišlo do slovenských kín pozrieť 94 197 fanúšikov, čím stanovil nový rekord. (AdamesWWE)

Reklama

Reklama