Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Zajímavosti k filmům (5)

Mrtvý bod - Na cizím území

Mrtvý bod - Na cizím území (2016) (epizoda)

Epizoda se částečně odehrává v Bulharsku, ale exteriéry se natáčeli v Praze - např. ve 26.minutě jede tramvaj na Palachovo náměstí kolem budovy Filozofické fakulty.

Private Practice

Private Practice (2007) (seriál)

V 6. epizodě 2. řady psychiatrička Violet (Amy Brenneman) zuří, že jim v budově někdo vrtá, a hodlá ho vypátrat. Kolega Cooper (Paul Adelstein) to glosuje slovy: "Šel bych s tebou, Nancy Drew, ale mám pacienty." Nancy Drew je americká kultovní literární postava z roku 1930. Tato šestnáctiletá nebojácná "správná dívka", dcera advokáta, řeší různé záhady, ke kterým se připlete nebo na ně narazí v případech svého otce, a zažívá u toho nesčetná vzrušující dobrodružství. Desítky knih s touto hrdinkou ovlivnily několik generací amerických dětí, hlavně holčiček. Její velkou fanynkou je například bývalá První dáma Laura Bush.

Dexter - Bylo, nebylo...

Dexter - Bylo, nebylo... (2011) (epizoda)

Dexterovi (Michael C. Hall) se svěřuje jeho sestra Debra (Jennifer Carpenter), že ji detektiv Quinn (Desmond Harrington) požádal o ruku. Dexter se zamyslí a povídá: "To bys jako byla Debra Quinnová? Takže bys měla iniciály..." DQ je zkratka amerického zmrzlinového a fastfoodového řetězce Dairy Queen (Mléčná královna"), který patří miliardáři Warrenu Buffettovi. Na plakátech občas používá motiv strakaté kravičky.

Dexter - Kladivo vrací úder

Dexter - Kladivo vrací úder (2009) (epizoda)

Dexter (Michael C. Hall) přinese svému synovi Harrisonovi dupačky s nápisem "My dad's a geek" (Můj otec je "geek"). "Geek" je mimo jiné označení pro osobu, která má hluboké technické nebo jiné odborné a vědecké znalosti a obzvláštní zapálení pro svůj obor.

Reklama