Reklama

Reklama

Private Practice

(seriál)
  • USA Private Practice (více)
Ukázka z filmu 7
USA, (2007–2013), 83 h 42 min (Minutáž: 42–55 min)

Kamera:

Lex DuPont

Hrají:

Kate Walsh, Audra McDonald, Tim Daly, Taye Diggs, Paul Adelstein, Amy Brenneman, Christopher Lowell, KaDee Strickland, Caterina Scorsone, Benjamin Bratt (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou tohoto seriálu je Addison Montgomery, kterou již známe ze seriálu CHIRURGOVÉ. Je výbornou chirurgičkou, která přijíždí do L.A., aby znovu našla smysl svého života. Zde začíná pracovat v soukromé ordinaci, která se specializuje na problémy s otěhotněním, ale i partnerstvím, manželstvím a dětmi... Je zde velmi speciální tým lékařů, z nichž každý má dosti komplikovaný osobní život.

Ačkoliv se jedná o další seriál z lékařského prostředí, je zde kladen velký důraz i na mezilidské vztahy a blízké kontakty mezi pacienty a lékaři. Jedná se o komornější seriál (počet hlavních hrdinů je omezen). (adri_anna)

(více)

Videa (11)

Ukázka z filmu 7

Recenze (37)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Slušný spin-off skvělých Chirurgů, který nás zavede do města andělů:-)). Přesun z velké nemocnice do malé soukromé ordinace již nepřináší tolik zajímavých případů (hlavně chirurgických), ale tahle oddychovka to zachraňuje dobře napsanými mezilidskými vztahy (často i s vtipnými vložkami). Kate Walsh a velmi sympatická pánská část osazenstva vytahuje seriál dost nahoru. 80 %. ()

Katie88 

všechny recenze uživatele

Asi můj třetí re-watch. Spin-off Grey's anatomy, kde příběh jde trochu víc do hloubky, co se péče o pacienty týče. Soukromá klinika v LA, kterou si může dovolit bohatější část populace, řeší různé problémy od početí až po psychické záležitosti, ale co do hlavních protagonistů je velice podobný Grey's anatomy. Skoro každý tam už spal s každým, naprosto tragické události nejsou výjimkou, ale přece jen Private Practice se jeví kvalitněji po morální stránce. Typická je rozhádanost doktorů, když rozebírají jednotlivé případy - při složitých morálních dilematech, jestli zachránit matku nebo dítě nebo jestli poskytnout psychologické konzultace pedofilovi. Narozdíl od Grey's, kde mi věčně ztrápený výraz hlavní hrdinky Meredith způsoboval častý zásun očních panenek do obočí, Addison je přeci jen o pár úrovní jinde. Ne o moc, protože byly momenty, kdy mi byla nesympatická ostatně jako všechny postavy z pera Shondy Rhymes, ale u většiny se to obrátilo k lepšímu. ()

Reklama

santiamén 

všechny recenze uživatele

70% ... Na Grey's Anatomy jsou navzdory televizní dramatičnosti zajímavé právě ty neobvyklé a neuvěřitelné lékařské případy. Tato složka v Private Practice zaostává a vlastní hrdinové působí značně unyle, včetně Kate Walsh. Její Addison v Grey's Anatomy měla větší šťávu. 1. série stačila. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Po první sérii, klasická oddechovka z doktorského prostředí, potěší návaznost z Chirurgů. Které to ovšem určitě nepřesahuje. Každej díl se snaží bejt dojemnej nebo alespoň na mě to tak působí. Opět se tady najdou poměrně zajímavý a kontroverzní témata. Potěší spousta povědomých tváří z jiných seriálů ve vedlejších rolích. Zatím je to tak 70% a jsem zvědavej co se bude dít dál. *** Druhá série mě hlavně svým závěrem napnula až k prasknutí. Pořád se to drží těch kontroverzních a zajímavých témat. Snaha o dojemnost nějak polevila. Tím pádem je to pro mě za 80% Třetí série je pro mě zatím absolutní a možná i nedostižný vrchol. S postavami už jsem se sžil, vysloveně mám rád Sama (už v Za rozbřesku byl skvělej) a Coopera (kterej mě naopak štval v Prison Breaku), stejně tak jako mě pořád vytáčí Naomi a Violet. Opravdu celá série byla napínavá, potěšilo protkávání s Chirurgama a vyvrcholila závěrečným dílem u kterého propuklo takové slzavé údolí jako už dlouho ne. 90%. *** Po dokonalé sezóně přišlo vystřízlivění, tahle série mě nějak nebavila a proto 70% *** I po páté sérii jsem si jistej, že Violet je možná mnou nejnenáviděnější postava posledních let. Už pouhou přítomností mě neskutečně irituje a to jak se chová a do všeho kecá mě tak hýbe žlučí. Jinak je pátá série Amelie, celou si ji ukradla pro sebe. Od prvního drinku až do vysilující porodního finále. Zajímavou linku napsal i příběh Coopera, Charlotte a Masona, k tomu příjemně potěšil i nový článek Jake a po závěru jsem docela zvědav, jak se všechno vyvrbí. 75% *** A přišla poslední sezóna a s ní až netypické milosrdenství od Shondy. Čekal jsem tragedii a dostal jsem sérii ve které měla každá z postav šanci uzavřít svůj příběh než se za nimi naposledy zavře výtah. Nezbývá než se opravdu naposledy rozloučit s jedním z nejlepších seriálových párů Cooperem a Charlotte, ponechat svému osudu sympaťáka Sama nebo skvěle nedokonalou Amelii a vědět, že už nikdy neuvidím jednu z nejotravnějších postav Violet (i když je fakt, že tuhle sérii se držela). Je konec, Private Practice doordinovala, ale bylo to s nimi fajn. 80% ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Dokoukán poslední díl, na kterém byly nejhezčí poslední věty. Sice klišé jako prase, ale co no. Škoda, že tam nebyla další svatba. I když jsem čekal od Shondy nějakou hromadnou havárii, tak jsem ráda, že nechala všechny žít. Ale poslední série mě bavila hodně. Addison a její ztrápený výraz mi od doby co se začala snažit o dítě lezla tak trošku na nervy. V chirurzích jsem jí měla radši. Ještě mi lezl na nervy Sam a Naomi. Ale jako celek to byl výborný seriál. Méně lékařského prostředí více vztahů a příběhů pacientů. Musím zmínit Coopera a Charlotte. Moje nejoblíbenější dvojice, bez nich by to tam byla banda ukňouranců. Takže jo, je škoda že PP skončilo. ()

Galerie (2 155)

Zajímavosti (4)

  • Herečka Sarah Drew si zahrála pacientku v seriálu Private Practice a poté si zahrála i doktorku v Chirurgách. Je tak jedna z mála, která si zahrála v obou seriálech různé role. (Pajky3)
  • Roli Naomi Bennett hrála ve dvou pilotních epizodách seriálu Merrin Dungey, v seriálu samotném ji pak hraje Audra McDonald. (Caszidy)
  • Alexandra Holden hrála v Grey's Anatomy a Private Practice dvě různé postavy (v Grey's Anatomy Jamie a v Private Practice Lauru), přičemž obě byly pacientkami Dr. Addison Montgomery (Kate Walsh). (Caszidy)

Reklama

Reklama