Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (981)

plakát

Hitlerovy ženy (2001) (seriál) 

Je to slabší než Muži z jednoduchého důvodu. Ženy byly ve 3. říši o mnoho řádů méně důležité. První čtyři díly jsou ovšem velmi zajímavé. V pátém a šestém díle už mi přišlo, že se tak trochu vaří z vody a autoři pořádně nevěděli, koho tam mají dát.

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír - Společný důvod (2011) (epizoda) 

Tak tahle epizoda si rozhodně zaslouží lepší hodnocení. Sice vychází z epizody, která byla ve svém jádru zcela nesmyslná, ale sama o sobě je přesně důvodem, proč miluji sci-fi.

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír - Dvojí osud (2011) (epizoda) 

Jeden z nejzajímavějších dílů. Čistě zážitkově by to bylo určitě na 4*, jenomže to vůbec nedává smysl. Jeden velký paradox a dvě vykonstruované smrti, aby se v dalším dílech nemusely řešit zdvojené postavy.

plakát

Krajní meze - Hlas rozumu (1995) (epizoda) 

Jo je to jen střihák, ale v tomto typu seriálu, kdy je každá epizoda o něčem jiném, je takový střihák dost důležitý. Navíc super závěr, přesně ve stylu tohoto seriálu.

plakát

Krajní meze - Schopnost slitovat se (1995) (epizoda) 

Tenhle díl je takovým zlomem u Krajních mezí. Do té doby byly díly veskrze velmi rozpačité, někdy až úplně blbé. Je to první díl, ve kterém je ta atmosféra, pro kterou ten seriál miluji. Ty bezútěšné konce. Robert Patrick skvělý, scénář Brad Wrighta, co k tomu říci že. A hlavně, pokračování v druhé sérii s názvem Lehká Brigáda, což je vůbec nejlepší epizoda seriálu.

plakát

Hvězdná brána - Rodinná pouta (2007) (epizoda) 

Takhle epizoda stojí za zhlédnutí jen díky závěrečné scéně s Teal'cem, jinak je vlastně ostudné, že tři díly před koncem seriálu, kdy by mělo vše vrcholit, vypustí něco takového. Ale aspoň je to symetrické. Dva nejhorší díly Hvězdné brány jsou třetí od začátku a třetí od konce.

plakát

Hvězdná brána: Atlantida - Kritické množství (2005) (epizoda) 

Tak tady hodnocení vůbec nechápu. Základní příběh byl možná lehce napínavý, ale dovedu si představit, že ten nápad je tak na první dobrou. Požadavek byl nacpat do tohoto spin-offu nějakým způsobem goa'ulda, tak co vymyslíme asi... celé vyvrcholení zabíjí vedlejší linka s Teylou. Závěr se zpěvem sice mohl být působivý, ale na mě působil směšně, už jen tím nazvučením. Je tam spousta zajímavý dílčích scének, ale jako celek mi to přišlo prostě blbý. Zásadní klad dílu je ale supr scéna s doktorem Leem o Pánu prstenů.

plakát

Hvězdná brána - Paralelní vzpomínky (2006) (epizoda) 

Často jsou díly, které se liší od zaběhnutého formátu, hodnoceny více negativně, ale nezaslouží si to. Tohle je přesně jeden z těch dílů, ze kterých sálá atmosféra předchozího projektu řady tvůrců Hvězdné brány, a sice seriálu Krajní meze. Nová technologie, která se obrátí proti jejím tvůrcům i dalším lidem. Dějová premisa, která je zdá se takřka nevyčerpatelná a vždy mě spolehlivě přiková k obrazovce. Tenhle díl je prostě správný sci-fi thriller.

plakát

Hvězdná brána - Občan Joe (2005) (epizoda) 

Rozhodně nemůžu souhlasit s benem666. Miluju tyhle odlehčené díly. Dokazuje to nadhled tvůrců. Je tady tuna narážek na kvalitu a slabiny jednotlivých dílů či aspektů Hvězdné brány. Závěr při "konfrontaci" je úžasný. "Joe je holič". No a třešničkou je hvězdná účast Dana "Homera" Castellanety. Ve chvíli, kdy se Joe baví s O'neillem o Simpsonech, to má úplně jiný rozměr. Občan Joe sice nedosahuje genialty pozdější epizody 200, ale jako zahřívací kolo funguje báječně.