Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Romantický

Recenze (29)

plakát

Páni kluci (1975) 

Krásná vzpomínka na prázdniny, kdy jsem tenhle film viděl ve venkovském kině ve věku 10 let, nádhera, kterou hltají i mé dvě dcery. A také nostalgická vzpomínka na zrušenou trať a levínské nádraží. Snad si jen pan scénárista mohl vymyslet něco jiného než samé úniky po žebřících :)

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Bez jediného hluchého místa. Hodně rychlé, hodně dobré.

plakát

Volný pád (1993) 

Příběh, který je nám velmi blízký, protože kdo z nás neměl chuť tvrdě bránit sebe a svá práva? A přitom v moři filmových scénářů ojedinělý. A ty dokonale zahrané figurky: asijský prodavač, obsluha v Ňamiburgeru, nácek v armyshopu, somrák na ulici, hysterická policistova manželka...

plakát

Kočičí princ (1978) 

Podobně jako píše Gemini se této pohádky mé dcery nejdřív bály, ale ve věku 5 a 7 let si ji velmi oblíbily. Proč? Hranice mezi realitou a pohádkou je tady velmi tenká a její překročení není hrůzyplné, navíc zde hraje Žaneta Fuchsová obílbená z formelákových komedií.

plakát

Cecilie (2007) 

Pořád jsem doufal, že přijde nějaké neotřelé vysvětlení, jak může hlavní hrdinka vědět o všech událostech před časem. Zůstalo jen to otřelé a to mě neuspokojuje. Škoda.

plakát

Šestý smysl (1999) 

Nevěřil bych, že Bruce Willis dokáže zahrát naprosto perfektně i takovouhle roli. Po filmu zůstala jen otázka, zda je lepší Šestý smysl, nebo můj dosavadní horror číslo jedna Ti druzí.

plakát

Lhář, lhář (1997) 

Už dlouho jsem se takhle nezasmál. "Jen" čtyři hvězdy kvůli sladkému konci (pronásledování letadla je ve filmech hodně okoukané entrée k happyendu).

plakát

Koumáci (1984) 

Inu, starší film, ideální do televize na všední dopoledne. Postavičky jsou zajímavé, ale mohly by se využít daleko víc, expozice trvá straaašně dlouho – mohlo zbýt víc času na průšvihy při pokusy o loupež. Třetí hvězdičku nakonec dávám za výborné scény výroby alibi a probourávání do kuchyně.

plakát

Milujte svého zabijáka (2002) 

Málo akce, strašně se to vleklo. Scéna s otravou byla ojedinělým zábleskem. Na podobné téma je mnoho jiných a svižnějších flmů (Pan a paní Smithovi, Pravdiví lži), pravda ne-realistických, ale zato zábavnějších.