Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (248)

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

Divím se tady tomu nízkému hodnocení. Expendables jsou a vždy byly osmdesátkový film shodou okolností natočený v 21. století. Výborné akční scény, hlášek jak od Švejka, navíc půvabná Expendabella...co ti lidi chtějí víc od tohoto druhu filmů? Já osobně považuji trojku kvalitativně za něco mezi naprosto dokonalou jedničkou a nepřekonatelnou dvojkou. V celém filmu není jediné hluché místo a přitom ani nemáte pocit, že tam něco chybí. Stallone a jeho staří přátelé (někteří velmi staří přátelé) hrají úžasně, mladí se mají lehce co učit, scénář parádní a charismatický Mel jako hlavní padouch. Prostě skvělý film akční film a kdo mu kritizuje osmdesátkovost, tak je to, jako kdyby kritizoval, že má slanou sůl.

plakát

Atlantis (2013) (seriál) 

Úžasný námět, dobré nápady, využívání antické mytologie, Herkules jako opilec a Pythagoras jako ucho. Ale tak nudně natočený seriál jsem dlouho neviděl. K dobrému hodnocení stačilo, aby se toho chopil někdo schopnej, ale tohle je fakt příšerná, nekonečná, trýznivá, bolestivá nuda.

plakát

Po zániku Země (2013) 

Už dlouho jsem nezažil film, ve kterém by mi jedna z hlavních postav takhle lezla na nervy. Naprosto nedisciplinovanej spratek se diví, proč ho nevzali do armády. Doufal jsem, že jestli to ten parchant přežije, tak o něj taťka zlomí ten high tech klacek. Kdyby tam byl sympatičtější (a talentovanější) herec, tak by to bylo pěkné nadprůměrné sci-fi. Takhle je to film, který spíš překousnete namísto toho, abyste si ho užili.

plakát

Sněžný drak (2013) (TV film) 

No, kdyby v téhle pohádce hráli skuteční herci místo plastikových figurín, kdyby těm figurínám tvůrci vdechli alespoň trochu upřímných emocí a kdyby draci byli lepší než ve Skyrimu (pc hra), tak by to mohla být skutečně hezká pohádka.

plakát

Šmejdi (2013) 

5* za nápad. -0,5* za zpracování (až příliš mnoho záběrů na plačící babičky a dědečky) a -1,5* za podsouvání, že je třeba další zákonná regulace, i když právník v dokumentu na rovinu říká, že se při těch akcích porušují už existující zákony. Ale jsem zvědavý, jestli autorka natočí třeba za dva tři roky nějakou aktualizovanou verzi. Jestli se něco změnilo či ne apod.

plakát

47 róninů (2013) 

Pokud na tenhle film jdete (tak jako já) nabití z traileru, že to bude válečnická řezničina plná kouzel, tak se 47 róninům vyhněte. Když jsem ale udělal po filmu za trailerem tlustou čáru a vzal to objektivnějším pohledem, tak musím uznat, že je to dobrý film. Jsou v něm zobrazeny machinace "behind the scene", boje, mystika a hlavně hloubka odvahy a cti, která v dnešním světě asi chybí nejvíc.

plakát

Aréna národů (2012) (pořad) 

Bál jsem se, že to bude nějaká kopie Her bez hranic a taky že jo. Naštěstí pro diváka (tedy i pro mě) je to kopie i co se týče nápaditosti a zábavnosti disciplín. Co mi ovšem chybí, je původní a originální komentář té komentátorky z Her na ČT. Občas mi připadalo, že je snad zhulená :)

plakát

Atlas mraků (2012) 

Pěkný film a narozdíl od jiných, jsem neměl problém na začátku se zorientovat v jednotlivých příbězích. Nebudu tady rozebírat klady filmu jako ostatní, ale spíš důvod, proč jsem neudělil 5*. Podle popisu a traileru jsem si myslel a doufal, že osudy těch jednotlivých postav budou daleko víc propojené napříč časem, ale nakonec mi přišlo, že jediná spojitost byly postavy (rozuměj jejich fyzická podoba). Pak taky mě naprosto nepříjemným způsobem odzbrojilo, když Hale Berry zachraňovala Hankse, stála tam na šutru jak svatej na mostě a asi si myslela, že ji trefit nemůžou. Takže asi tak, no.

plakát

Bídníci (2012) 

Poměrně podařená verze výborného muzikálu. Ne tak podařená, jako byl koncert k 25. výročí z Londýna, ale stále velmi dobrá. Aby taky ne, když důležité postavy hrají herci jeden lepší než druhý - Crow, Jackman, Cohen, Hathaway etc. A velice mě překvapilo, že i zpívat umějí a vůbec ne špatně. Ale jak tak jsem četl ty komentáře tady, tak je třeba to vidět v originálním anglickém znění.

plakát

Bitevní loď (2012) 

Naprosto vybroušený scénář, byť s lehce klišé dějem, dokonalé zpracování audio a video stránky, kdy do vás tvůrci hustí dokonalé záběry manévrujících mnohatunových lodí, střel, plamenů, výbuchů a emzáků v obrovských, megalomanských bitvách, to vše za doprovodu hardrockovýho a metalovýho nářezu...tak tohle jsem tak nějak čekal. Leč bohužel většina toho nejlepšího z filmu byla k vidění zde už půl roku před premiérou (nápověda: sekce "videa"). Vizuál a hudba se povedly na výbornou, ale zkrátit ten film o dvacet minut by bylo jen k dobru. Takhle stačíte vychladnout a bohužel zbytečně, protože ty klidnější pasáže vás až tak moc neposunou. A powerslide s 45000t lodí už mi přišel vážně trochu moc přitaženej za vlasy. Ale vypadalo to zajímavě, to zase né že né.