Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (248)

plakát

Neznámý (2011) 

Ta automobilová honička byla vážně bída. Ale jinak strhující film, kdy pravda, kterou znáte, se pár dějovými zvraty mění a pak znova až do výborného finále. Neesona mám čím dál raději a v tomhle filmu předvede své herecké nadání od "hloupého" botanika až po chlapa schopného všeho. Tenhle film mě překvapil hodně příjemně svým promyšleným dějem do posledích detailů, abyste netušili, jak to vlastně dopadne. Je to ten typ filmu, který už mi dlouho scházel.

plakát

Holky to chtěj taky (2001) 

Tahle...věc...se natočila v době, kdy Prcičky 1 spustily přívalovou vlnu teenagerských sex-komedií a tak to taky vypadá. Kašlalo se na kvalitu, hlavní byla kvantita a přání, aby se aspoň nějaký film uchytil. Tu hvězdičku jsem dal spíš z důvodu, že Felicitas Woll (aka Victoria) je podobná jedné mé spolužačce ze střední. Nic moc film prostě, no.

plakát

Bitevní loď (2012) 

Naprosto vybroušený scénář, byť s lehce klišé dějem, dokonalé zpracování audio a video stránky, kdy do vás tvůrci hustí dokonalé záběry manévrujících mnohatunových lodí, střel, plamenů, výbuchů a emzáků v obrovských, megalomanských bitvách, to vše za doprovodu hardrockovýho a metalovýho nářezu...tak tohle jsem tak nějak čekal. Leč bohužel většina toho nejlepšího z filmu byla k vidění zde už půl roku před premiérou (nápověda: sekce "videa"). Vizuál a hudba se povedly na výbornou, ale zkrátit ten film o dvacet minut by bylo jen k dobru. Takhle stačíte vychladnout a bohužel zbytečně, protože ty klidnější pasáže vás až tak moc neposunou. A powerslide s 45000t lodí už mi přišel vážně trochu moc přitaženej za vlasy. Ale vypadalo to zajímavě, to zase né že né.

plakát

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011) 

Začíná mi to všechno připadat na jedno brdo. Izabela Labuťová kvůli lásce k Edovi Kolíkovi naveze všechny do průseru, sebe do "život ohrožujícího nebezpečí", celou dobu tokají jak jeleni v říji, Jakub Černý tomu z větší či menší vzdálenosti přihlíží a nakonec bude jedna trochu větší bitka. Slabší tři hvězdy ale jen proto, že dvě dávám za horší braky.

plakát

Všemocný (2011) 

Film, který mě hodně mile překvapil. Zezačátku jsem sice myslel, že tam těch pohledů s využitím NZT bude více, ale nevadí. Scénář využil potenciál filmu pokud ne naplno, tak alespoň na 90%. A Bradley Cooper - jeho jméno by si měl asi člověk začít pamatovat, protože si myslím, že jeho jméno uslyšíme čím dál častěji.

plakát

Řetěz bláznů (2000) 

Strašně praštěná komedie plná různých náhod, potrhlého humoru a divných příběhů a charakterů. Vše, co v této komedii je, tak je dotaženo ad absurdum a chcete-li pustit mozek na chvíli na dovolenou a pobavit se, pak je tohle pro vás ideální volba. Ale spíš v tv než na dvd.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Slabší 4*. Film má rozhodně zajímavou zápletku, kvalitní výpravu i herce, ovšem scénář od počátku graduje do určitého bodu a pak na té hladině zůstává. Na druhou stranu je to lepší, než kdyby upadal, to by bylo o hvězdu méně. Rozhodně ale ukazuje na rozdíl mezi bohatými a chudými i poté, co peníze zmizely a slabší povahy by mohly začít uvažovat o tom, zda by chtěly žít věčně (já ne, to vím už dávno).

plakát

Final Fantasy VII: Advent Children (2005) 

Jestli chcete vědět, jak to dopadne, když se conceptu rytířů Jedi chopí japonci, tak si pusťte tenhle film. Je to mnohem lepší než Esence života, bitvy jsou tu mnohem epičtější a příběh chytlavější. Sice jsem se do toho nepohroužil jako např. u Sedm a jiných filmů, ale zcela lhostejným mě to taky nenechalo. A rozhodně grafická stránka je také lepší.

plakát

Prometheus (2012) 

Pro mě dobrý sci-fi film ale naprosto bez atmosféry. Pamatuju si, jak jsem jako malej u Vetřelce ani nedýchal a nějaký podobný emocionální zážitek jsem čekal i od Promethea, ale bohužel - nedostavil se. Občas jsem si sice uznale řekl: "Hm, zajímavý," ale to je tak vše. Nenudil jsem se, ale zase ani nehltal plátno jak malej. Prostě jsem sledoval film. Scott má na víc.

plakát

Tyranosaurus: Zhouba Aztéků (2007) odpad!

Příšerný film. Spíš by se měl jmenovat "Tyranosaurus: Zhouba diváků", protože tenhle film je opravdu katastrofa. Triky jak z Windowsáckého malování, hudba hrozná, scénář plytký a herci tak příšerní, jak jen to šlo. Naštěstí jich v celém filmu není víc než dvacet. Je to vážně ztráta času, nic víc. Jediný, co mě pobavilo, ale spíše smutným způsobem, byla ta krev udělaná z kečupu. To byl fakt výsměch.