Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (36)

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Geniální, jednoduše geniální. Ovšem, jsem trochu zaujatá, protože miluji Paříž a ještě víc miluji Paříž ve 20.létech, ale to co Woody vytvořil je kouzelná mozaika toho nejlepšího, co se z nejkrásnějšího města na světě vytvořit dá. Takže jednoduše děkuju za tento kouzelný, zábavný a velmi příjemný filmový zážitek!

plakát

Billy Elliot (2000) 

Naprosto dokonalé a strhující. Tenhle film mě zcela dostal. Skvělý scénář, perfektní hudba a naprosto jedinečný, úžasný a dokonalý Jamie Bell. Film, který zkrátka musí citově pohnout i tím největším emočním zabedněncem. Víc takovýchto filmů. A snad už je převeliké díky!

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Juraj Herz opět předvedl perfektní režisérské vedení. Podařilo se mu dokonale vykreslit lidské charaktery, které byly ve většině případů, bez ohledu na národnost, značně pokřivené. Důkazem jsou skvělé výkony herců, především Karla Rodena a Marka Waschkeho. Syrovou atmosféru Herz dokreslil dokonalými a precizně vystavěnými záběry. Kamera (Alexander Šurkala) zaměřená na detaily umocnila celkový dojem z filmu. Třešničkou na dortu byla samozřejmě citlivě vybraná hudba (Ilja Cmíral), která vše výstižně podbarvila. Habermannův mlýn je velice emocionálně silný a realisticky vylíčený film, který čerpá z naší nedávné minulosti a ukazuje nám, že nic není jen černobílé. Nic jako dobří Češi a zlí Němci neexistuje. Existují jen lidé, a to dobří a zlý. Film je, podle mého názoru, hereckým a režisérským koncertem, který si nemůžete nechat ujít. Proto hned příští pátek vyrazte do kina a vychutnejte si nevšední filmový zážitek v pohodlí vašeho oblíbeného kina.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Viděla jsem vraždu (2010) (epizoda) 

Poprvé, co jsem viděla mého miláčka Poirota v původním znění...nic proti perfektnímu dabingu dříve Petra Kostky, nyní Jaroslava Meduny, ale až teďka jsem docenila celou genialitu Davida Sucheta...předtím to byl perfektní představitel, dokonalý herec, ale teď..od teďka je opravdovým Herculem Poirotem;o) všechna jeho gesta, pohyby, dokonalá sebekontrola, mimika obličeje..to vše dokreslil jeho opravdu skvěle vysledovaný přízvuk a "neaglicky" znějící angličtina..takže já opravdu před tímhle dokonalým a skvělým hercem smekám...všechna čest! A k filmu: skvěle vykreslená, mrazivá, halloweenská atmosféra..

plakát

Cedulky (2008) 

Ve dvanácti minutách vyjádřit téměř beze slov vše...a k tomu úžasná všepodtrhující hudba..Jen tleskám!

plakát

Dobrý ročník (2006) 

Tenhle film mě opravdu chytnul. Lehký, svižný a vtipný příběh s romantickým nádech z kouzelné Francie. Ridley Scott je mistr i mimo Gladiátorskou arénu, Russell Crowe se nemusí válet v písku, protože si vystačí i z bahnem v bazénu a nakonec Marion Cottilard, která může stejně dobře obsluhovat v kavárně jako zpívat v Olympii. Možná, že se někomu pět hvězd může zdát moc, ale mě Dobrý ročník sednul, a jak!

plakát

Smrt čeká všude (2008) 

Naprosto úchvatný velmi realistický vhled do života amerických vojáků v Íráku. Skvěle vybrané herecké obsazení, vsadit na neokoukané tváře byla podle mně v tomto filmu výhra. Kamera nemohla být lepší a střih dobře korespondoval s aktuální situací. Hudba vždy skvěle vygradovala situaci a napnula, tak divákovy nervy k prasknutí. Film sice podle mého názoru postrádá nosnou dějovou linii, ale o tu tu nejde. Je to dokonalé svědectví o křehké hranici mezi životem a smrtí, o lidské nevraživosti a zášti, o lidské slabosti a síle. Nejvíc mně dostala scéna na konci filmu, kdy James jde koupit kukuřičné lupínky. Kontrast, který nastává v situaci, kdy vybírá s nepřeberného množství „stejných“ kukuřičných lupínků, je děsivý. Myslím, že tady zasadila Kathryn Bigelow ránu dnešní konzumní společnosti, a za to jí zuřivě tleskám.

plakát

Z pekla (2001) 

Přestože nemám ráda hororové snímky, tak tenhle mi přirostl k srdci. Přiznávám, že to není úplně horor v pravém slova smyslu, ale mráz po zádech vám rozhodně běhat bude. Ponurá atmosféra starého Londýna (sic se točil Praze), běsnící zrůda Jacka Rozparovače a jako vždy skvělý Johnny Depp je myslím zárukou toho, že se rozodně nudit nebudete. Mě osobně (jako většině filmových maniaků) Depp naprosto učaroval, takže si myslím, že i kdyby ten film byl naprostý brak (což si není), tak Johnny z něj vyčaruje mistrovské dílo. Já si nemůžu pomoct, ale zkrátka dneska za pět!

plakát

Imaginárium Dr. Parnasse (2009) 

Tenhle film bych nazvala bonbónek Terryho Gilliama. I když osud mu bohužel moc nefandil (mám pocit, že Gilliamu osud poslední dobou hází pod nohy jeden klacek za druhým – viz. Ztracen v La Mancha). Osobě jsem strašně ráda, že tenhle film, i přes onu tragickou událost, dokončil. A jak? No parádně. Skvěle do filmu zaangažoval další tři bezvadné herce a zajímavě tím dokončil zdánlivě nedokončitelný film. Příběh není tímto zásahem nijak narušen, ba naopak. Myslím, že tenhle šalamounský nápad udělal film daleko zajímavějším. Co se týče vizuální stránky, především digitálních efektů v imagináriu, tak bych řekla, že není příliš vyvedená. Přesto mě to vůbec nevadilo a po skončení filmu jsem byla nadšena dalším neopakovatelným zážitkem, který mi pan Giliam svojí skvěle odvedenou prací zprostředkoval.

plakát

Železná lady (2011) 

Co se týče hodnocení tohoto filmu, byla jsem nejprve poněkud rozpačitá. Na jedné straně excelentní herecký výkon Meryl Streepové a na straně druhé poněkud nepříliš povedený nicneříkající film. Záhadné prostřihy minulost-současnost a slabý scénář mluví za vše. Co bych ale na druhé straně vyzdvyhla byly autentické záběry z nepokojů v Severním Irsku, které skvěle podtrhovaly napjatou atmosféru. Možná, že kdyby měl film kratší stopáž (prvních dvacet minut jsem si říkala: tak kdy to přijde...o co to tady vlastně jde...jestli to bude takhle dál pokračovat, tak odcházím...) a šel více k jádru věci, tak by nemusel skončit mezi zapomenutými snímky, protože k těm má bohužel velmi úspěšně našlápnuto. Což je, vzhledem k výkonu Streepové, poněkud škoda. Film za tři, Streepová za pět. Takže celkově čtyři hvězdičky :-)