Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (34)

plakát

450kg sestry (2020) (pořad) 

Naprosto šokující, dech beroucí sonda do života Americké rodiny. Do rodiny kde dietní soda vám zaručí krásnou postavu, což se potvrzuje tím že štíhlejší členové rodiny mají jenom ideálních 200kg. Sonda do rodiny která svou 130 kilovou dcerku brala na vyšetření nádorů na čele, ale po zjištění že je to jenom extrémní množství tuku neviděla problém. Do rodiny kde novopečená maminka hystericky brečí nad stavem její domácnosti zatímco asertivní šváb se rozhodne kolem ní proběhnout jako mistr foto bombingu. TLC zachytilo naprosto neuvěřitelnou podívanou která se dá přirovnat pouze ke zkáze Titaniku, ať už objemem nebo váhou. A člověk musí vidět, aby mohl uvěřit že slečna s váhou dospělého zdravého koně upřednostňuje vztahy s jejími ebonickými obdivovateli nad vyhlídkou že bude žít déle než 3 roky.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) odpad!

Nikdy jsem neviděl film u kterého je většina 4-5 hvězdičkových recenzí negativních... tohle je očividně jeden z těch filmů.

plakát

Čarodějnice (2015) 

Film má několik problémů, jako například zdlouhavé dialogy v první polovině, staro-angličtina + náboženský fanatismus se velice rychle zají, ale čím dál jsem byl, tím víc jsem si uvědomoval spád rodiny do šílenství a zoufalství a tyto dialogy tomu značně pomohli. Herecké výkony od všech herců a speciálně dětí byli překvapivě kvalitní. Jedině Kate Dickie absolutně kazí obrázek "normální" rodiny jakožto mužský protějšek Jacka Nicholsona, řekněme že její šílenost už z ní čiší na první pohled. A teď když vynecháme kontroverzní rodinné drama a soustředíme se na skutečný horor - být vyhnán na okraj společnosti, žít vedle teroru který vám bere děti, život a nemůžete s tím nic udělat. Jsou horory které se snaží vyhrát publikum s "scare-jump", kdy náhlý hlasitý zvuk ( a případně obrázek) má evokovat strach, naštěstí tento horor je z té druhé skupiny, kdy atmosféru buduje každá minuta kdy jsou naši hrdinové v nebezpečí, každá akce má dopad na postavy ať už psychicky nebo fyzicky a vy jste přitom s nimi. Historický nádech nebyl pro film tak zásadní, jediný dobový problém je středobodem příběhu- strava a dál se nijak nerozvádí, tudíž ve filmu dominuje atmosféra náboženského fanatismu, který je aktuální téměř všude ve světě, kdežto pro českého diváka je to naprosto vzdálená fantazie. No nakonec musím vytknout konec samotný, nemám rád když film nechá všechny otázky nezodpovězené. Kdybych si měl tipnout, je to vlastně jenom platforma pro další díly.

plakát

Extrémní rodiny (2012) (pořad) 

Kvalitní televizní zábava! Ano a myslím to vážně, rád si přečtu jak primitivní a hloupý člověk jsem že se směji postiženým lidem v televizi, ale necítím vinu. Cítil bych vinu pokud bych viděl na ulici člověka a smál se jeho neštěstí z postižení, kdybych viděl video kde někoho točili bez jeho vědomí, kdybych viděl Tonka a jeho maminku kdekoliv na světě na ulici, nesmál bych se, byl bych naprosto uctiví a choval bych se k nim jako k jakémukoliv jinému člověku. To že oni se rozhodli že své soukromí a "přednosti" zpeněží a vystaví se na odiv celému světu, byla jenom jejich volba a v tom případě se budu bavit nad skvělým humorem štábu, vhodně zvoleným soundtrackem a pro mě zcela nepředstavitelnými situacemi a lidmi.

plakát

Pokémon: První film (1998) 

Po 13 letech jsem se rozhodl že si zase připomenu dobu kdy jsem miloval kreslené pohádky a různé příšerky a rozhodl jsem se podívat na první Pokémon film. Je to skutečně dlouhá doba kdy jsem naposledy ráno hltal příběhy Ashe a jeho roztomiloučkých příšerek a tudíž můžu říct že jako nezaujatý divák jsem si po těch letech film naprosto užíval. Kouzelná animace + perfektní akční scény a jemný humor tomuto filmu nelze vytknout. Proč má tento film hodnocení pod 40% jde mimo mé chápání a nestydím se přiznat že já si film užíval.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) odpad!

Tento seriál je stu... počkejte si na to protože vyjádřit debilitu toho seriálu lze pouze skrz jeho vlastní obsah... pidní. Po tom co jsem na něj náhodou 2x narazil v televizi jsem byl opravdu znechucen tím jak něco tak nevtipného může mít tolik kladných hodnocení. Tak jsem se odhodlal zhlédnout první epizodu celou a.... řekněme že po 6 ti vtipech o oblecích už jsem byl nasrán do nepříčetnosti jak hloupý a nezábavný pořad to je. Lepší než Futurama ? Lepší než červený trpaslík ? Velice nerad cituji známé hlášky ze seriálů ale tohle si neodpustím "I DON'T WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE!"

plakát

Screamers (2006) 

5 hvězdiček za tu kratší část která skutečně obsahovala náznak historických skutečností. O 3 hvězdičky musím jít dolů kvůli tomu že celý dokument slouží jako reklama pro System of a Dawn a upozornění na jejich petiční programy, turné a pod. a ve skutečnosti se problému genocidy dotýká pouze okrajově. Veškerá výpovědní hodnota o genocidách by se dala shrnout 2 větami na jeden národ a nikde se neobtěžovali trošku diváka informovat ale pouze šokovat + je to doplněno rodinnými příběhy členů kapely. Shrnuto, krásná reklama jak je System of a Dawn ušlechtilá inteligentní a světoborná kapela a je tam taky někde zmínka o nějakých zločinech.

plakát

Drive (2011) 

Po prvních pěti minutách jsem byl opravdu v úžasu- akční filmy nemám rád a honičky v autech už vůbec ne, ale tohle bylo skutečně úžasné... konec úvodních titulků a začíná hodina a půl hořkého zklamání a přeslazené romantiky která má s gangsterskou tématikou tak málo společného, jak jen to jde v lidských silách. Příběh hraje naprosto nepodstatnou roli v pozadí úžasného mlčení hlavního hrdiny doprovázeného romantickou pomalou hudbou a se spoustou slow-motion záběrů, takhle si představujete kvalitní gangsterku? Já rozhodně NE! A odpad ode mě tenhle film dostane jenom proto že je tak (až brutálně nespravedlivě) nadhodnocen.

plakát

Jednorozený (1990) 

Tak je to tu, film u kterého opravdu nevím jestli mám dát odpad nebo 5 hvězd. Intenzivní, zvrácená, skličující atmosféra se tomuto snímku upřít nedá. Ale po opravdu šílených, zvrácených 10-15 minutách nastane to co bych přirovnal ke sledování skličujícího surrealistického obrazu, na podívání to jde, ale hodinu sledovat "nic" (a pokud tam něco je, tak díky zajímavé kameře to rozhodně nepoznáte) člověka už tolik nestimuluje. Jak někdo zmiňoval, zkrátit to na 20-25 min, je z toho veledílo. A ta perverznost a brutalita si žádá opravdu hodně představivosti a fantazie (krom první scény) , jinak budete opravdu zklamáni.