Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (353)

plakát

Smaragdové město - The Beast Forever (2017) (epizoda) 

Už dlouho je jasné, že styl Tarsema Singha nesedne každému. Pokud máte ale rádi autentické herecké výkony, neotřelý vývoj děje a snově nádherný vizuál, seriál je přímo pro vás.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Zřejmě nejlepší film ze světa Star Wars. Korunované naprostou nekompromisností závěrečné scény.

plakát

Muži bez křídel (1946) 

Jako jeden z mála českých filmů film postavený víc na struktuře soudobé reality než na obvyklých trampotách českého človíčka. Díky tomuto u nás vzácnému přiblížení se světové kinematografii (a vzdálení se typickému českému divákovi) jde o jediný český film, který vyhrál Zlatou palmu v Cannes.

plakát

Guardians of the Galaxy (2015) (seriál) 

Patří k tomu nejlepšímu z marvelovského univerza. (imdb: 7.6, čsfd: 63%, wtf?)

plakát

Julieta (2016) 

Rafinovaně vystavěný děj umocňují skvělé herecké výkony. Film o nalézání a ztrátách blízkých milovaných.

plakát

Belgica (2016) 

Hold drogám, alkoholu, potratům a divokým nocím. Nikoli můj šálek kávy.

plakát

Domovina (2015) 

Tradiční turecká společnost zobrazená tentokrát v patriarchální kultuře zcela netradičně skrze pavučinu ženských vztahů. Mezigenerační konfrontace moderního a starého způsobu života a jejich hodnot je skvěle psychologicky vystavěná a samo hledání smyslu životem rozčarované Nesrin působí smysluplně každou další scénou. Snímek, který nakonec cestou do její intimity a "hlubinného" psychoanalytického nitra boří tabu nejen v Turecku, se vydává na neprozkoumanou půdu i díky – a v těchto končinách obzvlášť – méně frekventovanému jevu, kdy se režie chopí žena. Zasloužená cena filmových kritiků FIPRESCI na festivalu ve Varšavě.

plakát

Čarodějnice (2015) 

Velké zklamání po velkém hajpu. Příběh tu téměř žádný není, hororové scény nechápou hororový jazyk, chování postav nedává žádný smysl. Celý film velmi utrpěl tím, že režisér nevěděl, jestli chce být dobově autentický (viz tvrzení o použitých větách z dobových přepisů) a točit dokument nebo horor s prvky nadpřirozena.