Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (49)

plakát

Björk: Live at Cambridge (2002) (koncert) 

Koncert Björk z jejího turné k albu Homogenic. Přesně takhle vypadal její koncert na open-air festivalu ET Jam na Džbánu v sobotu 13. června roku 1998. Kdo tam byl tak ví :) Bosá Björk v bílých šatičkách s křidélky cupitající po pódiu nemá jako vždy chybu.

plakát

Blade Runner (1982) 

Pro mě nejlepší nejen science fiction film, který byl kdy natočen. Jedna z mála adaptací, kde film je stejně tak dobrý jako knižní předloha. Škoda, že se premiéry nedočkal autor knihy Philip K. Dick. Nadčasové. Dokonalé.

plakát

Cages (2005) 

Komorni pribeh o zpretrhanych vazbach v rodine - mezi otcem Tanem a jeho dcerou Ali, kterou opustil pred dvaceti lety. Jonah, sedmilety slepy syn Ali, diky lasce ke zpevnym ptakum Tana (zavrenych v klecich - odtud nazev Cages), pomaha prekonat letite odcizeni mezi Ali a jejim otcem. Je to film, ktery neurazi, nicim sice neprekvapi, ale chvilema i potesi pravdivymi city a drobnymi detaily.

plakát

Devět písní (2004) 

9 Songs je nízkorozpočtový snímek citlivě zachycující intenzivní sexuální vztah dvou mladých lidí. Explicitních sexuálních scén je sice hodně, nicméně jsou zobrazeny se vkusem a k pornu má celý film hodně daleko, i když je "vše vidět". Film má lehce zasněnou atmosméru i díky práci se světlem a krásné hudbě Michaela Nymana.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Precizní skládačka s výbornými hereckými výkony. Škoda jen, že se dá celkem snadno uhádnout pointa(y) už téměř v polovině filmu. Sice jsem byl od té doby stále zvědav, zda mě bratři Nolanové jěště něčím překvapí a naštěstí ano. Sice jen v maličkostech, ale i ty potěší. Kdybych neuhádl pointu, tak bych určitě sáhnul po 5*. Takhle to bude za silné 4*.

plakát

Doručovací služba čarodějky Kiki (1989) 

Další Miyazakiho film, který umí pohladit po duši. Tak příjemná, poklidná atmosféra plná pohody se jentak nevidí. Hodně mně pobavily jména Kiki, Jiji a Lili. Mimochodem, kocour Jiji, mluvící a hláškující kocour, je naprosto boží. Nezapomenutelná scéna je Jiji se starým dobráckým psem Jeffem.

plakát

Gloria (1999) 

Originál jsem sice neviděl, nicméně to mi nebrání tento remake odstřelit. Hlavně kvůli podivnému scénáři a tupým dialogům. Nevím za co dostala Sharon letos (2005) ve Varech cenu za celoživotní dílo... Viděl jsem s ní jen dva dobré filmy Casino a Základní instinkt.

plakát

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005) 

Knižní předlohu neznám, z předchozích filmů HPčka jsem viděl jen jeden v TV, ale už nevím, jestli to byl první nebo druhý díl. Ohnivý pohár jsem viděl hezky v kině a v originále s titulkama a musím říct, že jsem se celkem hezky bavil a kupodivu jsem se ani moc neztracel v ději. Nejlepší část filmu je pro mně 'ples' pro svoji komediální lehkost. Dále mi bylo sympatické, že v tomto díle to mezi ústřední trojkou celkem skřípe. Akční scény byly slušné, jen mi hodně vadil nepřehledný a chvílemi zmatený střih. A závěr? Lord Voldemort trochu zklamal, tím myslím jeho ufonskou vizáž. Za to hlas Ralpha Fiennese byl už hodný správného zlejáka. A také nesmím zapomenout vyzdvihnout Alastora Moodyho, fakt sympaťák a nejvýraznější postava Ohnivého poháru. Suma sumárum 6/10.

plakát

Horizont události (1997) 

První dvě třetiny filmu jsou skoro bez chyby. Fakt jsem se bál. Je pravda, že ten konec je trochu zbytečně odfláklý, trochu jako z jiného filmu. Co mě ale vysloveně pobavilo a co jsem napoprvé nepostřehl je, že ve scéně ke konci filmu kdy Petersová sleduje svého syna chodbami, tak než zemře, jde chodbou, která je ve tvaru rakve(!) Dobrej fórek :-)