Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že atmosférou jde rozhodně o jednu z nejlepšíchvěcí od Ghibli. Nápad to má taky moc zajímavý, i když oproti Mononoke a Naušice velice komorní. Magických blbůstek tam taky není moc, létání na koštěti, mluvící kočka a sem tam vybuchující zkumavka, víc vlastně nic. Ale fakt je to moc kouzelný a zábavný a vtipný. Škoda jen těch trablů s klukem, ty Kiki moc nesluší a jsou spíš otravné. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Krása. Miyazaki je Boh. To som už asi spomínal. Príbeh o mladej čarodejnici, ktorá v trinástich rokoch odišla z domu nájsť si svoje mesto, a napokon si i v ňom založiť doručovaciu službu. Nie je to nič prelomového, dej je jednoduchý, nenáročný ale zaručené krásny. Hudba rytmická, náladová. Hlavná hrdinka Kiki je skvelá čarodejnica. Ja ako Miyzakifil som tomuto filmu nemohol dať iné hodnotenie ako je maximálne. 90% ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nádhera! Nejde v něm v podstatě o nic, vyprávění o životě jedné obyčejné malé čarodějky, která neumí nic jiného, než létat na koštěti, tak si založí doručovací službu. Ale to "nic" je tak kouzelné, že vykouzlí v obličeji každého diváka blažený výraz, který ho neopustí po celou dobu. Tak milý a nekonfliktní film jsem snad ještě neviděla. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najlepšie, čo som od Miyazakiho videl (prepáč, Naušika :). Nech si kto chce hovorí čo chce, je to dokonalosť sama. Pre mňa jeden z filmových vrcholov. Nepoznám veľa filmov, ktoré by mali v sebe viac múdrosti ako tento, nepoznám veľa filmov, ktoré by ponúkali krásnejší (alebo reálnejší,triezvejší ?) pohľad na svet ako tento, nepoznám viac filmov, ktoré by ma vedeli rozveseliť viac ako tento (a to už pri úvodných titulkoch :) Ľutujem všetkých, ktorí si myslia že je to "pre deti" alebo "iba rozprávka". Deti som totiž ešte nikdy nepočul hovoriť "Někdy to jde líp, a někdy hůř.....ale tohle město mám opravdu ráda". To je jeden z najzrelších (najdospelejších) pohľadov na svet a praktický život, aký som počul. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Miyazakiho celovečerní animované filmy oplývají zvláštním a nezapomenutelným kouzlem, které lze vidět jen u opravdu malé hrstky snímků podobného žánru. Doručovací služba slečny Kiki není vyjímkou. Vcelku jednoduchý příběh smíchaný s klasicky nádhernou animací, na což se ve výsledku pěkně kouká. Oproti svým jiným filmům zde Miyazaki drží celkem na uzdě svou fantazii a obsazení všelijakých bizarních postav, ikdyž kocour Jiji a jeho ironický tón mě dostal. Zkrátka opět velká spokojenost z mé strany, takže mohu jen doporučit. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Anglicky namluvená verze z roku 1998 byla věnována herci Philu Hartmanovi, jenž byl téhož roku zastřelen svou manželkou. Hartman namluvil Jijiho. (Hromino)
  • Během úvodních titulků přeletí nad Kiki letadlo, které má svou předlohu v dopravním letounu Handley Page H.P.42 z počátku 30. let. (Zdroj: ČSFD)
  • Postava Kiki byla inspirována dcerou producenta filmu. (mr.filo)

Související novinky

Reklama

Reklama