Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (280)

Ducharme 

všechny recenze uživatele

To všechno ta kočka! Jak moc bych chtěla takového Jijiho, se kterým bych poletovala nad, francouzskou atmosférou salajícím, japonským městečkem, kde je všechno bezstarostně krásné a dokonalé. Kouzelný příběh mladičké čarodějky si mě svojí odzbrojující čistotou naprosto obtočil kolem prstu. Rozkošné! ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Keď má čarodejnica trinásť musí začať svoj tréning vo vlastnom meste. Tak je to aj s Kiki, ktorá pobalí otcovo rádio, skeptickonihilistického kocúra Jiji a sedem slivák a poďho do sveta. Ďalší z fantastických Miyazakiho svetov ma okúzlil rovnako ako tie ostatné. Ako vždy sa veľa lieta, tentokrát naozaj na metle. Kiki je síce trochu viac pre deti ale to nevadí, lebo filmov pre deti ako je tento sa veľa neurodilo. Takže dávam päť ale je to "len" 9/10 pre spomínanú jednoduchosť. OPRAVA po pár rokoch : nie, nie je to detský film hoci tak vyzerá. 10/10 ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Na povrchu velmi jednoduchy pribeh, ktory bude pochutkou pre tych mensich, no pre fanuskov Miyazakiho to bude podobne ako jeho ostatne filmy vylet do jedinecneho sveta plneho nadhernych drobnosti a fantazie, tak, ako nam to dokaze naservirovat len on. Zasol som pri scene, kde sa Kiki opakovane a neuspesne snazi vzlietnut na svojej metle. Miyazaki proste prinasa diela, ktore prekracuju hranice predstavivosti vacsiny divakov. Jeho filmy su brany do svetov, do ktorych by sme inak nemali moznost nahliadnut. (10/10) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je to nádherně kýčovité, barevné, roztomilé, pohádkové, typicky Miyazakiovské... perfektní příklad filmu pro celou rodinu! Bohužel se tam ale po celou půldruhou hodinu vůbec nic neděje, a to pro mě bylo velice nepěkné překvapení! U snímků tohoto uznávaného režiséra jsem zvyklý vrnět blahem nad vypilovaným příběhem, napínavými zvraty a výbušními akčními scénami. Netušil jsem, že v případě "Kiki" si všechny zmíněné prvky vezmou dovolenou! Tak, jako vypadalo finále, tak jsem si představoval když ne celý, tak minimálně druhou půlku snímku. Takhle je Kiki´s Delivery Service vyloženě jen o tom, kterak jedna malá čarodějnice s ukecaným kocourem dělají pošťáky - občas se jim sice při doručování zásilek moc nedaří = "akční" scéna (zlaté TNT), ale i tak je to ohromná nuda. Sorry. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tak k miloučké Kiki jsem si našel cestu až postupně, na první shlédnutí mne to tolik neohromilo, ale na další už jsem ve filmu našel přehlédnuté půvaby. Víceméně celou dobu pohodové a veselé pokoukání s úsměvem na rtech (až závěr je více dospělácký), doprovázeno méně vážnou, ale moc hezkou a příjemně poslouchatelnou k filmu laděnou hudbou. Okouzlující prostředí (moře, město, příroda), Kiki je roztomilá, kocourek Jiji bez komentáře, hned bych měnil za našeho černého olezlého Vilíka :-) Kiki je film pro všechny generace - okouzlí každého - třicátníka jako já a nebo mou 5letou neteř. Na závěr mne opravdu rozesmál Jiji a jeho dvoubarevné potomstvo :-) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, kdy paní Osono nabízí Kiki kávu, byla v Disneyho anglicky dabované verzi mírně upravena. Paní Osono v ní místo kávy nabídne Kiki horkou čokoládu, protože se tvůrcům nezdálo vhodné, aby se dětem ve filmu nalévala káva. (Hromino)
  • Ve filmu bylo použito celkem 462 barev. (Hromino)
  • Pekařství paní Osono se nazývá Guchokipanya, což je japonská slovní hříčka ze slov "gu-choki-pa" (fráze používaná při hře kámen-nůžky-papír) a "panya" (pekařství). (Hromino)

Související novinky

Reklama

Reklama