Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (145)

plakát

Alfa (2018) 

Kdyby nemeli herci zuby jak po navsteve zubare, vlasy a vousy jak po navsteve holice a obleceni jak po navsteve gucci obchodu a kdyby vybrali krapet lepsiho herce, ktery nevypada jako ze umre mimo stan pri prvnim zavanu vetru, tak by se mozna, ale jen mozna dalo uvazovat o povedenem filmu. Takhle to byla fakt jen pohadka pro decka 5-10let o tom, jak si clovek poridil prvniho psa v historii. Velke minus, ktere film nese a detem o tom rikat nebudem, ze pro film zemrela 4zvirata. RIP

plakát

Aljaška (1996) 

Děti neměli práci s učením scénáře, celý film tam jen slyšíte Seaneeee !!! Jessieeeee !!! No a když si odmyslíte tohle, tak jsou tam pěkné záběry z Aljašky a Kanady, no a pěknej méďa, kterej je sice divokej, ale umí tahat lezecký lano zubama a vytáhnout stokilovýho člověka.

plakát

Anatomy of a Love Seen (2014) 

Takový nízkonákladový za pár kaček, ale celkem koukatelný, nebylo to špatný, i ten scénář byl celkem poslouchatelný, ale hodně věcí bych si tam dokázala představit lepších. Ale herečky nebyly vůbec špatně obsazené.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Když jsem to rozkoukala, běžela druhá sezona, tak jsem to po první sérii utnula, přišlo mi to nesmírně hloupé, ale po pár letech jsem se k tomu musela vrátit, protože někde v zákoutí mi to přišlo zajímavý. Tak jsem tomu dala další šanci, musím říct, že je to pořád stejně hloupé, Arrow, objevujíc se nenadále na scéně, kde skáče jakoby odnikud, je pro mě pořád trnem v oku, občas naprosto nesmyslné zápletky a někdy nedotažené postavy nebo hloupé dialogy, to vše by se tam dalo zakomponovat, kdyby to nebyla z poloviny soap opera, ale tak budiž, možná proto je to ve finále tak chytlavé. Pro mě je to ale takový ten guilty pleasure, protože mi přijde naprosto uhozený na to koukat a na veřejnosti bych to nikdy nepřiznala... oh, wait...

plakát

Bad Girls (1999) (seriál) 

Tohle je srdcovka, byl to můj první překladatelský pokus a ve finále to celé pohořelo na tom, že nebyla anglická psaná předloha a z odposlechu to šlo těžce, ted jsem s angličtinou na daleko lepší úrovni a mým snem je se k tomu vrátit a dopřeložit to celé. Co se týče zpracování a děje, tak to působí hodně realistickým dojmem, je to ponuré, temné a kruté, nikdo se tam s nikým nemaže, neuvidíte tam modelky typu amerického OITNB nebo australského Wentworthu. Celý příběh je syrový a drsný. Díky mé známé, která dělala v UK bachařku, ale vím, že je to pořád jen fikce a hodně přikrášlená. A když tohle víte, docela vás vlastně děsí, jak šílená musí být ta realita. Kdo do toho jde s tím, že se tam budou oblizovat lesby co pět minut, bude zklamanej, kdo do toho jde s tím, že se koukne na odlehčené žánrové prison drama, tak bude taky zklamanej. Kdo nebude čekat, že každej díl v seriálu dostane pořádnou emoční tafku, bude dost překvapenej. Podle mě skvěle natočeno, někteří herci podali skvělé výkony a děj byl velice obsáhlý. Kdo nerozumí anglicky, britskému humoru a vězenskému britskému slangu, přijde o spoustu vtipů a narážek... No jo, ty titule by si to fakt zasloužilo dotáhnout, pokusím se.

plakát

Banshee (2013) (seriál) odpad!

Já s tímhle seriálem mám nějaký problém. Nápad celkově je bezva, ale ty jednotlivý postavy mě tak neskutečně iritujou. Lucas obsazení totálně nesympatickýho týpka, kterej má na každou situaci stejnej ksicht. Je tak šíleně necharismatickej, že naprosto nechápu efekt, přijde k němu žena, shodí oblečení a on ji vyšuká mozek z hlavy aniž by řekli slovo. Tím se každá baba, která tohle udělá, pro mě stává naprosto neatraktivní osobou. Jednotlivý události jsou trochu padlý na hlavu a logiku v nich hledat je nemožný, po druhé epizodě se vše stává naprosto předvídatelné, protože to jede podle stejnýho vzorce. Končí to bud sexem nebo vraždou. Scénář je plytkej a prostej, možná až moc jednoduchej, občas člověk jen kroutí hlavou, co to tam zase vyblili za nesmysl. Nemůžu tomu dát ani tu hvězdu, protože to je naprostej brak. Mohla bych napsat ještě milion věcí, co se mi na tom nelíbí, ale shledávám to zbytečným maření mého času a sil.

plakát

Barbie (2023) 

Čekala jsem hodně, ale tohle jsem nečekala. Šla jsem tam s tím, že se asi budu nudit, a že to bude asi dost velká přeslazená pípovina. Ale Margot nezklamala a Ryan si tu roli fakt užíval. Líbilo se mi to, hudba byla skvělá, celá choreo a scénografie se povedli. Líbil se mi hlavně souboj Kenů a Pro rok 23 tam je hodně woke culture, ale odráží to i reálné barbie panenky a jejich úspěchy na trhu. Najdete tam celkem vtipné pasáže a najdete tam i feministické hlubokomyslné pasáže.

plakát

Batman začíná (2005) 

Omylem jsem se na to zacala divat podruhe. Bylo to opravdu omylem. Des.

plakát

Belgica (2016) 

Zajímavý snímek a jak řekl i režisér při úvodu, ano, je tam sex, drogy a rock'n'roll, ale jde i o rodinné vztahy, pouta, přátelství, důvěru a byznys. Co se stane, když jeden bratr je mozkem a druhý je beznadějným bohémem, když jeden umí vydělat peníze, aby je hned ten druhý rozházel a co se stane, když jeden umí odpouštět, zatímco druhý žije v minulosti. Výborná hudba, člověk se občas chytil, že se houpe v rytmu, nebo si v tom kině chtěl stoupnout a začit tam pařit na plný pecky, nebo že má chuť po vystoupení zatleskat. Skvělá kamera i scénář. Stef se v roli velice vyšvihnul a od jeho počinu v Ademu ušel zase kus cesty dopředu.

plakát

Big Ben (1996) (seriál) 

Musím říct, že tenhle seriál sledovat v dnešní woke době je docela k popukání. Takového bodyshamingu, neustálých sexuálních narážek a cringe dialogů, jsem už dlouho neviděla na jednom místě. Úplně to zastinuje fakt, že jde o německou nudnou kriminálku a je to jeden z důvodů, který udržel moji pozornost při sledování, protože jsem jen čekala na další scénu, kdy někoho zase bezostyšně setřou.