Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 8

Recenze (361)

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Ten film je vážně jednoduché sestřelit díky hodně pomalému tempu a dějové prázdnotě, ale i přes mé vcelku nízké hodnocení jsem odcházel z kina v rámci možností docela potešen. Neočekával jsem totiž vůbec nic a byl jsem vůči Alfě hodně skeptický, ale nakonec jsem dostal sugestivní příběh o chlapci, který se musí poprat se svým osudem a stát se mužem, aby vyzrál na drsnou a nemilosrdnou přírodu. Alfa se může pyšnit působivým vizuálem, který si však bohužel neodpustil pár skutečně ošklivých CGI záběrů. Především si ale snímek neodpustil ani několik WTF scén, které byly nechtěně vtipné. Tvůrci vše prezentují ambiciózně s vážnou tváří a nepochybuji o to, že jejich záměrem bylo u diváků vyvolat poněkud jiné emoce, než se jim nakonec podařilo u mě. Překvapivě mě to ale nijak neuráží a místo toho jsem si projekci docela užil. Tento film rozhodně není pro každého a dokonce i jinak přijatelná hodina a půl může být pro většinu diváků nestravitelná. Avšak stojím si za tím, že Alfa za zkoušku rozhodně stojí. Osobně ji ale již podruhé vidět nemusím. PS: Ve verzi, která mi byla promítnuta, se žádný vypravěč s hlasem Morgana Freemana nevyskytoval [29.8.2018, Letní kino Regina] 5/10 ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle sterilní sračky, člověka to pak donutí vážit si těch dobrých filmů. Rád bych si myslel, že je rok 2001, když maj autoři tolik odvahy vypustit něco tak umělohmotného, protože od první minuty je vidět, že se to celý mastilo před zeleným plátnem. Tady je jasně cítit nesoudnost nebo hluboká kapsa, protože ten vizuál je fakt tragickej. Do toho dost podobně sterilní příběh, kterej vám bude podezřele povědomej a dost nesympatický obsazení tomu taky úplně nepomáhá. Pohádka o domestikaci vlka tak vyznívá úplně na prázdno a dost se divím, že to šlo u nás do kin, když spousta mnohem lepších věcí má prostě smůlu... Zakázat tyhle bakelitový slátaniny! ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mohl to být sice větší trhák, působí to lehce jako menší produkce, ale překvapivě jsem se do děje ponořil a hezky mě vtáhl. Jedná se vlastně o dobový survival a zároveň vznik psa domácího. Je zde hezky zobrazena krutá doba před naším letopočtem a příroda je využita naplno včetně zvířat ( vlci, tygr, hyeny, bizoni, supi) hlavní hrdina je sympaťák, líbila se mi i hudba a lovecké scény mají šmrnc, takže na nadprůměr to bohatě stačí 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŽIVOT JE JEN PRO SILNÝ…“ /// …a od tý doby je pes nejvěrnějším přítelem člověka… Tak zajímavý je, kolik toho tady je udělaný digitálně. A přitom – film vo přírodě… dalo by se říct. Než Kedo (navoko) vodejde do věčnejch lovišť, je to dějepisná vodrhovačka, plná frází a kýčovitejch vobrázků. Oproti takovýmu Yossimu Ghinsbergovi má Kedo výhodu – mají k sobě s přírodou mnohem blíž, takže ho nerozhází nitrokloubní fraktura… natož aby trpěl hladem. Navíc, místo toho aby vlka zabil, tak si ho vochočí. Ale jinak je to celkem nuda. Tahle historická road movie měla bejt spíš rodinnou Disnejovkou, než vážně zamýšlenou dobrodružnou podívanou. Obsahově ničím nepřekvapuje a ani nenabízí nějaký extra vzrůšo. Nemít v lásce přírodu (a vlka), tak (asi) usnu. Navíc to má v sobě tolik patosu, že nezůstane suchý oko žádnýho Američana. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem silnej a klidnej. 2.) Mám vlka. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

ripo 

všechny recenze uživatele

97 minútová debilina plná megaobrovských nelogickostí, vyhodené peniaze. Slnko svietilo ked si Keda povedal, že sa vykúpe v blankytnom jazierku a majúc na sebe praplavky značky PraSpeedo si dal niekoľko temp. Na každom kroku tejto bohapusto odlesnenej krajiny si robí ohníky. Predpokladám že zo zamrznutého vlastného trusu. Nádherné okruhliaky na vrchole kopca, magaobrovská povodeň, ktorá vznikne za 10 sekúnd a zmizne za ďalších 11 ... a zopár ďalších chujovín dotvára tento dokument BBC. Už som len čakal, kedy sa na obrazovke zjaví sir David Attenborough 1* ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu se objeví až na konci filmu. (Duoscop)
  • Natáčelo se od 22. února do 6. května 2016 v Kanadě (Vancouver, Brooks), Islandu a Kalifornii. (Varan)
  • Film byl také natočen v Provinčním parku dinosaurů poblíž Patricie Alberty. (Delock)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama