Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (145)

plakát

Občanská válka (2024) 

Musím, říct, že jsem zprvu nevěděla, co od toho vlastně čekat, o to víc to na mě asi zanechalo dojem. Samotné varování toho, že nedotknutelná USA, které se vojensky nerovná téměř žádný jiný stát doplatí na rozklad zevnitř a tak nějak si myslím, že se to stane i reálně, i když ne zcela v této podobě. Už jen spolupráce Texasu a Kalifornie je dnes tak trochu scifi. V průběhu celého příběhu se vlastně nedozvíte, která strana této občanské války je ta správná a podtrhuje to scéna s Jessem Plemonsem, který se sám zeptá "and what kind of American are you?" A nikdo z dotazovaných neví, co je ta správná odpověd.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Jak jsem si myslela, že se jednička povedla a byla naprosto parádní, tak oproti dvojce, je to slabý odvar pětkrát louhovaného logru. Naprosto skvělá podívaná.

plakát

Neslýchané: Johnny Manziel (2023) 

Takovej klasickej příběh Ikarose s tím, že Johnny svůj pád přežil. Při sledování si člověk uvědomí hned několik věcí. Navzdory tomu, že NCAA neskutečným způsobem na svých hvězdných studentech parazituje, snaží se je vlastně i tak trochu chránit, vidíte, jak důležité je, aby si mladý kluk, kterému ještě téměř teče mlíko po bradě, neprohodil flašku mlíka rovno za flašku nejdražšího šampána, piva nebo tvrdšího alkoholu či dokonce drog, aby měl šanci dospět, rozumově pobrat, co se kolem něj děje a jak zpracovat nástup slávy a přísun bohatství. Ukazuje, že když se tihle kluci dostanou k penězům takhle brzy, z velké pravděpodobnosti jejich kariéra bude rychle sestupná, nebylo to vidět jen u Johnnyho, ale u spousty dalších mladých atletů, zpěváků nebo herců. Na slávu a peníze musíte být vyspělí. A ve dvaceti drtivá většina lidí vyspělá opravdu není. Při sledování si uvědomíte, že sláva je pomíjivá a ti, co vás jeden rok milovali, druhý rok vás můžou zatracovat, že ti co vás údajně milují, tak milují jen peníze, které jim vyděláváte a ti, co u vás stáli od začátku, by u vás měli stát až do konce, protože to jsou skuteční přátelé. Johnny si užíval, Johnny pařil, ale Johnny vlastně neměl rád pozornost a neuměl s tím pracovat a Johnnymu se to celé nakonec vymstilo a odnesl si nejen ztrátu zaměstnání a peněz, ale i značně pošramocené zdraví.

plakát

Gran Turismo (2023) 

Díky tomu, jak byl tento film natočen a zpracován, je z toho epická podívaná. Archie se svým hair style ala Mahomes (NFL QB, který svým sestřihem ovlivnil nejednoho kluka, který má rodiče různé barvy pleti). Osobně se mi líbil nejvíc výkon Davida Harboura, celé vizuální a hudební spektrum a krásný náhled na vozy, krásně zprostředkovaný požitek z jízdy i to, že takový jezdec musí být velmi psychicky a fyzicky odolný, i když celou dobu vlastně jen "sedí v autě". Kamera a scenografie epic.

plakát

Station 19 - Zvedni se, postav se (2021) (epizoda) 

Epizoda, která je věnována vraždě George Floyda a jak se s tím vypořádala celá Station 19, ve které pracují lidé různých ras. Docela pěkně shrnuto, jak je to těžké pro kohokoliv z nás vypořádat se s diskriminací a rasovou otázkou. Jeden z mála seriálů, který si tohle téma zahrnul do svého skripta a ukázal lidem různé úhly pohledu.

plakát

Bad Girls (1999) (seriál) 

Tohle je srdcovka, byl to můj první překladatelský pokus a ve finále to celé pohořelo na tom, že nebyla anglická psaná předloha a z odposlechu to šlo těžce, ted jsem s angličtinou na daleko lepší úrovni a mým snem je se k tomu vrátit a dopřeložit to celé. Co se týče zpracování a děje, tak to působí hodně realistickým dojmem, je to ponuré, temné a kruté, nikdo se tam s nikým nemaže, neuvidíte tam modelky typu amerického OITNB nebo australského Wentworthu. Celý příběh je syrový a drsný. Díky mé známé, která dělala v UK bachařku, ale vím, že je to pořád jen fikce a hodně přikrášlená. A když tohle víte, docela vás vlastně děsí, jak šílená musí být ta realita. Kdo do toho jde s tím, že se tam budou oblizovat lesby co pět minut, bude zklamanej, kdo do toho jde s tím, že se koukne na odlehčené žánrové prison drama, tak bude taky zklamanej. Kdo nebude čekat, že každej díl v seriálu dostane pořádnou emoční tafku, bude dost překvapenej. Podle mě skvěle natočeno, někteří herci podali skvělé výkony a děj byl velice obsáhlý. Kdo nerozumí anglicky, britskému humoru a vězenskému britskému slangu, přijde o spoustu vtipů a narážek... No jo, ty titule by si to fakt zasloužilo dotáhnout, pokusím se.

plakát

Láska padá z nebe (2019) (seriál) 

Teda, nemyslím si, že jsem nějaká cíťa, ale tohle jsem probulela. Skvělé herecké výkony, dojemné osudy, dobře napsané, krásná hudba i příroda.

plakát

Outlast (2023) (pořad) 

Aljaška... Ještě jednou Aljaška.... Pokud si někde někdo chce hrát na survivora, tak si hraje na survivora, ale na Aljašce hra přestává být hrou a pokud nemáte velký koule, tak to prostě vzdáte. Protože jde fakt o život a zachránit vás může jen světlice. Když se odprostíte od toho, že v táborech musí být kameramani, je vidět, že v noci se jelo jen na gopročka, protože kdo by tam seděl s kamerou v ruce a natáčel lidi, jak jim mrznou z*dnice, tak jde o zážitek, nádherné scenérie divoké přírody, režie (člověk může doufat), jen v základu, velmi málo pomoci od štábu. Podle vyjádření týmu se o drama zajištěné některými účastníky soutěže postarala velmi laxní pravidla, která uváděla, že vyhrát můžete jen v týmu a na základě vlastního individuálního rozhodnutí se postarat o napínavý průběh. A to se povedlo. Co se mi líbilo. Příroda, ta ryzost, o které víte, že vás to může zabít.   Spoiler... Myslím, že Jill a Amber se rolí zhostily naprosto bezchybně a naplnily do puntíku potřeby štábu a hry.  Badass bitches ukázaly, že holky nejsou žádný párátka a pokud jde o to, prosadit se v drsný krajině, neberou si servítky. Každej je nesnášel, já jsem jim celkem fandila, i když playing dirty se nedělá, tytyty.... Velmi sporadické zásahy natáčecího týmu bylo jen ku prospěchu. Samozřejmě zdravotní personál k dispozici byl a zasahovalo se jen, když už je deportovali v bezvědomí rovnou do nemocnice a Angie mi bylo velmi líto, protože kdyby v týmu zůstala, vyhrála by. Každej survivor, at už hranej nebo méně hranej ale prokazuje jednu věc bez výjimky. Namakaní borečkové odpadají jako první. Baby vydžej vždycky nejvíc. Některé odchody mi přišli trochu vynucené, ale na druhou stranu, já bych tam nevydržela ani těch prvních 24hodin. Oblíbenci. Angie, Javier a Jordan.