Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbení režiséři (10)

Ridley Scott

Režisér #1 for me! Každý jeho nový film automaticky v hledáčku. Ať už jde o válečný (BHD nejlepší novodobý válečný film jaký jsem viděl) nebo historický film, pokaždé očekávám pecku. Povedlo se mu to mimo jiné také v letní romantické komedii. Poslední dobou to jde s kvalitou mírně dolů.

(#1 - Černý jestřáb sestřelen, #2 - Dobrý ročník, #3 - Gladiátor, + dalších 6)

James Cameron

Režisér #2 for me! Svými Terminátory se už tehdy zapsal do světové filmové historie, což potvrdil Avatarem. Za tyto snímky a ne jen těmito bude patřit navždy mezi nejlepší. Škoda, že nenatáčí častěji. Na druhou stranu raději kvalitu než kvantitu. Občas ustřelí a ne všechny jeho filmy se mi opravdu líbily. 

(#1 - Terminátor 2, #2 - Avatar, #3 - Titanic, + dalších 7)

Steven Spielberg

Režisér #3 for me! Další expert na jehož filmy lidi jen tak nezapomenou. Pro mě sice ani jeden příliš nevyčnívá ale ani jeden nepropadl a všechny si drží vysoký nadstandard. Rád si je dávám v reprízách znovu, znovu a znovu. GL. (#1 - Zachraňte vojína Ryana, #2 - Jurský Park, #3 - Chyť mě, když to dokážeš + dalších 10)

Michael Bay

Režisér #4 for me! Odborník na Hollywoodské trháky :-) Možná nemá pro někoho bůh ví jaké skvělé filmy, ale kdyby na ně lidi nechodili, nikdy by tolik nevydělávaly. Můžu říct, že jsem viděl všechny jeho filmy a ze všema jsem nadmíru spokojen. Cool Bad Boys, excelentní seznam herců ve Skále, Válečná Pearl Harbor, robotičtí Transformers. Všude sice všechno vybuchuje ale je mou zaručenou zárukou zábavy a spokojenosti. Go Michael!

(#1 - Transformers, #2 - Skála, #3 - Ostrov + celá jeho filmografie)

Tony Scott

Režisér #5 Dříve pro mě opomíjející režisér. Mistr vlakových akčních snímků. Filmem Nezastavitelný se zapsal do mé topky. Po většinu své kariéry podává vyrovnané a dobré výkony a škoda, že tak brzy odešel.

(#1 - Nezastavitelný, #2 - Nepřítel státu,  #3 - Poslední skaut + dalších 5)

Christopher Nolan

Režisér #6-7. for me! Podobně jako u P. Jacskona i Nolan si získal můj obdiv díky trilogii - o novém (nejlepším) zpracování Batmanovi. Věřím v zakončení trilogie ve velkém stylu, i když už u toho nebude Heath Joker Ledger. Také věřím, že se dosti povede v Počátek, jak to bylo u Dokonalého triku.

(#1 - Temný rytíř, #2 - Dokonalý trik, #3 - Počátek + další 3)

Peter Jackson

Režisér #6-7. for me! V topce ho mám z prostého důvodu - a tím je trilogie Pána prstenů. Za dokonalé přenesení Tolkienova světa na plátno. Bezchybná režisérská práce bude patrně i u dalších jeho filmů, které vzniknou.

(#1 - trilogie Pán prstenů, #2 - trilogie Hobit, #3 King Kong)

Roland Emmerich

Režisér #8 for me! Pro mnoho lidí možná jeden z horších režisérů, jenže jeho Hvězdná brána je můj nejoblíbenější film vůbec a nemám moc výtek ani pro jeho další filmy, které možná působí jako Hollywoodské béčka. Doufal jsem, že apokalyptickým 2012 se dostane mezi víc uznávanější režiséry ale bohužel.

(#1 - Hvězdná brána, #2 - Den nezávislosti, #3 - Den poté + dalších 6)

Frank Darabont

Režisér #9 for me! Za to málo co natočil, na druhou stranu nemohou být pomalu povedenější filmy. Nejprve snad nejlepší vězeňské drama, následován dojákem s Hanksem a zatím posledně jsem měl možnost vidět kvalitní sci-fi s Janem.

(#1 - Zelená míle, #2 - Vykoupení z věznice Shahwshank, #3 - Mlha)

Karel Zeman

Česká filmová legenda! Kategorie sama o sobě. Cesta do pravěku vždy zůstane moje nejoblíbenější české sci-fi a to co dokázal na svou dobu je neuvěřitelné!