Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (388)

plakát

Láska nebeská (2003) 

Krásný film plný optimismu a romanticky úsměvných scén, které až pomalu vhání slzy do očí. A to vše je podloženo Vánocemi a jejich kouzelnou atmosférou. To se jen tak nevidí. Dokonalý snímek!

plakát

The Green Inferno (2013) 

Nechutné a zvrácené je to dostatečně, ale chyběl mi tam ten pocit napětí či mrazení v zádech, který jsem zažil u Rothova prvního Hostelu. Jako největší plus vidím to, že maskéři odvedli sakra dobrou práci :-D Postavy jsou jinak nesympatické, scénář a chování postav místy úplně na hlavu, přesto mě to dost bavilo a těch 100 minut mi uteklo jako nic. No... taková malá kanibalská jednohubka, která určitě neurazí, ale očekával jsem víc.

plakát

Paranormal Activity: The Ghost Dimension (2015) 

Žádné strašeníčko, ale opravdové a skutečné strašení, při kterém mi tuhly nohy a mráz běhal po zádech. Atmosférická pecka, nejlepší díl a skvělý závěr celé série. Doufám, že se již brzy dočkáme od pana Plotkina dalšího žánrového kousku. 7.5/10

plakát

Divoká dvojka (2015) 

Bylo to fajn, ale na základě traileru jsem čekal, že se nasměju víc.

plakát

Scream (2015) (seriál) 

Pilotní díl je svižná a parádní jízda, kterou si musí každý milovník slasherů vychutnat. Jak ze strany dialogů odkazujících na jiné snímky, které na sérii Vřískot miluji snad nejvíce, tak ze strany napětí, krve či sympatických hlavních postav. Zpočátku velké nadšení, které se ale s postupem času začalo vytrácet. Gore bylo na 10 dílů poměrně málo, navíc tomu chyběla trocha nápaditosti. Atmosféra tomu nechyběla, ale možná bylo až zbytečně moc žvanení kolem všeho a akce málo. Tak to alespoň vidím já. Závěr seriálu slušný, ale o tom, kdo je vrah, mi dal poslední díl vědět už bohužel na začátku, takže překvapen jsem nebyl. A obávám se, že to záměr seriálu nebyl. Na Noahově pronesené větě "Nemůžeš udělat slasher jako seriál." přeci jenom něco bude. Vřískoty pana Cravena byly příjemné mrazivé jednohubky - některá lepší, jiná horší. V porovnání s tímhle jsem si takový Harper´s Island užil daleko více. Ale tohle šlo trochu mimo. Nicméně i tak na tom vidím více kladů jak záporů (např. cool maska, Halloweenský ples - při tom musí každému milovníkovi klasiky Pulp Fiction zaplesat srdce). Takže slušná hororová podívaná, která by ale chtěla trochu dopilovat. 3,5* PS: Když už se teda tvůrci příští rok pustí do pokračování, tak doufám, že druhá série bude jiná liga a budu moct jít s hodnocením nahoru.

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

1. série: Naprosto skvělý úvod, který mě bez problémů navnadil ke sledování seriálu. Hlavní dějová linie zde ještě nemá moc prostoru, a tak sledujeme spousty vedlejších kriminálních zločinů. Vraždy jsou (ne)hezky brutální a zvrácené. Hlavní postavy jsem si oblíbil hned ze začátku a s radostí sledoval jejich počiny. Nějaké slabší chvilky by se možná našly, ale převažují nadprůměrné a zajímavé díly. 4/5 ... 2. série: Dokonalost sama. Pro nudu zde není prostor. Děj se pomalu, ale jistě začíná soustředit na samotného Hannibala. Každý díl má něco do sebe. Ještě (ne)chutnější než 1. série. Napětí stupňuje, osudy postav se nám vyvíjejí ve velkém. Finále je naprosto dechberoucí podívaná, hlavně posledních 15 minut. 5/5 ... 3. série: S třetí řadou je to bohužel o něco horší. První polovina seriálu (do 7. dílu) mi už nepřišla tak zajímavá jako předešlé řady. Jde tu sice už jenom o Hannibala, vedlejší zločiny šly stranou, a možná právě to bylo na škodu. Ubylo krve, ubylo atmosféry, jde z toho cítit, že to prostě není ono. Ovšem od 8. dílu to začíná být opět zajímavé a díly jsou kvalitní až do samého konce. Finále už není tak strhující jako u předchozí řady, ale přesto má něco do sebe. 3.5/5 ... Celkově: Skvělá hudba, herci, scénář - to vše podtrženo servírováním všemožných Hannibalových delikates. Přeji dobrou chuť při sledování seriálu. :-)

plakát

Had a duha: Smrtící voodoo (1988) 

Na památku zesnulého Wese Cravena jsem si dnes pustil jeho méně známý snímek. A je to příjemně koukatelná záležitost. Navíc na podobné téma jsem viděl snad jeden film, takže pro mě hezký pohled do neznámých vod.

plakát

Safe Haven (2013) 

Dokonale mrazivá podívaná :-)

plakát

Městečko Pines (2015) (seriál) 

Hodně zajímavý seriál. Zpočátku mi to připomínalo o 5 let mladší seriál Persons Unknown či filmy jako je Vesnice nebo Populace 436. Ovšem oproti všem zmíněným věcem o stupeň výš. Děj se s postupem času vyvíjí v pozoruhodné věci, a tak nás má stále čím překvapovat. Z pouhého "probuzení uprostřed divného městečka" se dějová linie přesouvá přes hledání odpovědí až k nečekaně (alespoň pro mě) překvapivému závěru, a tím to ještě zdaleka nekončí. Postavy jsou velmi sympatické a dokážou hrát i krásně nesympaticky. Atmosféra tomu rozhodně nechybí, ale chybí tomu špetka napětí - jak v průběhu seriálu, tak i v závěru. Vyzdvihnul bych také úvodní znělku, která už sama o sobě zavání jakýmsi tajemnem. Wayward Pines jsem si náramně užil a budu na něj vzpomínat jako na úžasnou mysteriózní seriálovou jednohubku. 8/10

plakát

Červený drak (1986) 

Z mého pohledu hodně slabé zpracování knižní předlohy. Mezi největší mínus řadím především to, že vrahové (ať už Dollarhyde nebo proslulý Hannibal) ve mně nevyvolali ani špetku strachu. Ono je to spíš takový malý krimipříběh. Krev téměř žádná, jenom samé řeči a spekulace ohledně případu. Napětí nikde, a hudební doprovod k některým scénám absolutně neseděl. V podstatě mě film spíše nudil, než abych si ho alespoň trochu užíval. Nicméně si ho každopádně vážím jakožto předlohy, podle které vznikly filmy jako je Mlčení jehňátek či legendární seriál Hannibal.