Reklama

Reklama

Scream

(seriál)
  • USA Scream: The TV Series (více)
Trailer 4
Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2015–2019), 20 h 56 min (Minutáž: 39–81 min)

Hrají:

Willa Fitzgerald, Bex Taylor-Klaus, Carlson Young, John Karna, Connor Weil, Bobby Campo, Amadeus Serafini, Tracy Middendorf, Jason Wiles, Bryan Batt (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Nafoukaná středoškolačka Nina byla brutálně zavražděna. Její milenec se pohřešuje a panika se pomalu začíná šířit celým městem. Spolužáci Niny se musí vyrovnat jak s její smrtí, tak i s faktem, že se po městě nejspíš potuluje vrah, který může kdykoliv znovu udeřit. Navíc se začínají otevírat staré rány, které 20 let vyhnívaly a nyní začínají být smrtelně nebezpečné. Má Niny vražda něco společného s dávným zabitím sériového vraha? To se dozvíte z 10 dílů seriálu od stanice MTV, který se nechal inspirovat úspěšnou řadou hororových filmů s názvem Scream. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (144)

HonzyR 

všechny recenze uživatele

1.série - 50% Vlastně nic moc a pro mě bohužel jedno z největších seriálových zklamání (hned po Kingově Under the Dome). To, že to není strašidelné ani trochu by mi možná úplně nevadilo. To, že se Slasher prostě NEDÁ udělat na celou sérii bych taky nějak zazdil. To, že maska vraha je totálně trapná a ani trochu strašidelná už ale úplně nedávám. A to ani nemluvím o tom, že ani jedna z postav mi po 8 dílech nepřirostla k srdci (a to když si vzpomenu na Gail, Sydney a Dweyho, které jsem miloval od první minuty!!). Kdyby každý díl byl ve stejném duchu jako ten poslední (párty, později opuštěný dům, relativně dobrá identita vraha - i když ta poslední minuta!!!!), šel bych s hodnocením na 80%. Takhle je to pouze 50 a opravdu doufám, že příští řada dostane větší rozpočet, klidně méně dílů a hlavně aby se tam začalo něco vážnějšího dít! PS: A ať mi sakra někdo vysvětlí, proč jsme u seriálu v ČSFDových červených číslech, kdežto Scream 4 není!! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Já jsem z toho hodně na rozpacích. Stejně jako když jsem se poprvé doslechl o tom, že bude seriálová verze Scream. Část mě si to přála, protože vyrůstala na filmech a považuje je za kultovní a "bude skvělé mít další Vřískot", druhá část to přesně ze stejného důvodu odmítala. Čím víc se blížila premiéra, tím skeptičtější jsem byl. Oni změní masku? Proč? Oni u předělávky slasheru prohlásí, že chtějí co nejvíc přeživších? Ví, co znamená slasher? Ale i tak jsem se do sledování pustil. A nakonec jsem vlastně asi dostal zhruba to, co jsem čekal a je to pro mě vcelku zklamání. A přitom to začalo tak skvěle, ta úvodní scéna (Nina v bazénu) mě nalákala, ale pak už to bylo jen horší. Nechápu snahu seriálu vyšlapat si vlastní cestičku a vytvořit si vlastní mytologii, ale přitom se ohánět názvem Scream. Jako zastánce Ghostface nikdy nepřijmu novou masku, ale musím nechat, že ta rozhodně nebyla tím nejhorším, co seriál nabídnul. Postavy jsou pro slasher skvěle napsané, protože všem přejete rychlou smrt, jenže se jí ve většině případů nedočkáte. Jedinou, kterou jsem si oblíbil je Noah, protože co se týče filmových mouder a hlášek, tak vcelku solidně sekunduje i své filmové předloze (Randy). Na můj vkus se tam málo umírá/vraždí a ani uspěchané a přeplácané finále to nijak nezachránilo. Co se týče vraha, tak musím přiznat, že to mě překvapilo. Já bych tak strašně rád, aby to bylo lepší a třeba bude. MTV si objednala druhou sérii, tak jsem zvědavej, co si do ní připraví. Už teď totiž vím, že jim na to zase skočím a budu se dívat, protože se to jmenuje Scream... *** 2. série Druhá série má pár pozitiv a pár negativ. Pozitivně například vidím pojmenování epizod, které odkazují na horory, naopak negativně využití "Carrie" scény, předělává se tady Vřískot, no ne? V první sérii mi vadilo, že se málo umírá a ve druhé je to snad ještě horší, protože podstatné postavy neumírají vůbec. A nebezpečí pro Emmu a Audrey mi přijde strašně falešné a směšné, protože víme, že se jim vůbec nic nestane. Finále je přehlednější a ucelenější než loni. A tentokrát mě vrah nepřekvapil, naopak mě překvapila úplně poslední věta série a solidní přihrávka na sérii třetí. Bude však stát za to? *** 3. série S odstupem několika let vyšla třetí řada a ještě o něco později jsem se dostal k tomu, abych se na ní podívat. A vědět, čeho se dočkám, tak se ani neobtěžuji. To, že nemá nic společného s předchozím příběhem vůbec nevadí. Problém je, že vůbec nestojí za sledování. Ano, maska Ghostface se vrátila, ale to je asi tak jediné pozitivum. Postavy nejsou vůbec zajímavé, atmosféra tomu úplně chybí a celá zápletka byla opravdu slabá. V porovnání s předchozími řadami je tahle naprostou ztrátou času. ()

Reklama

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1. série: Překvapivě kvalitní tribute, jak původní sérii tak slasher žánru jako takovému. Nechybí nutná dávka sebeironie a stylizace, jež využil Craven ve čtvrté části. Tvůrci si poměrně vyhráli s rozdělením slasheru a jeho pravidel do formy seriálu. Paradoxně titulní scream queen je z celého obsazení ta nejméně zajímavá, zatímco na většině postav se scénáristé vyřádili. Zastánci subžánru si tak přijdou na klasické atributy v moderním sebeuvědomělém pojetí. Jediná výtka jde k závěrečným epizodám. Čekal jsem větší tah na branku a napínavější zúčtování. Kolem a kolem se, ale stále jedná o solidní jednohubku. 70% _____ 2. série: Tvůrci šli s nároky dolů a pravidla nastolené v minulé sérii sami porušují. O klasických pravidlech žánru nemluvě. Druhá série se vykašlala na překombinovanost a servíruje v podstatě úplně to samé co v minulé sezóně, jenom s větší porcí krve a snahou o budování mytologie kolem hlavního padoucha. Nicméně slabé finále, vývoj hlavní scream queen hozen do koše (Ema byla naprosto nesnesitelná) a navazující halloween speciál to nijak nevytáhl. Stále se ale jednalo o příjemnou jednohubku. O potvrzené reboot "třetí řadě" mám obavy. 60% ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

To je opravdu skutečný vřískot, který se dokáže vyrovnat všem 4 filmům! Napětí, grády, zvraty, překvapení a silné tušení, které vám něco říká, že prostě ta reportérka má jistou spojitost i ve filmech. Nicméně konec první série dokáže velice zamotat hlavu a konec druhé série ? Tak to je absolutní trhák! Tohle prostě nikdy nemůže skončit pokud to budou mít scénáristi a režiséři takhle promyšlené, vždy se najde nějaká nesrovnalost, která povede k pokračování další série! Už se těším na 3tí pokračování. K tomu všemu pěkné holky a MTV u toho. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Originální seriál o zabijákovi s kudlou ze středoškolského prostředí, kde nechybí jak akce, dobré efekty, příjemné herecké obsazení tak ani dobrá hudba. Člověk by čekal, že se tento snímek bude opičit po už dávno známem filmu "Scream", ale jakmile si ho pustíte, tak naopak zjistíte, že to nemá s tímto filmem vůbec nic společného. Za mě mu dávám 80%, protože i přesto, že to není žádný průlom, rozhodně nenudí. ()

Galerie (246)

Zajímavosti (27)

  • Písnička, která hraje v 5. minutě, je „Ready Or Not“ od Highland Park Collective Feat. Gizzle. Ve 26. minutě hraje „Doesn't Matter“ od Nappy Roots. (Duoscop)

Související novinky

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Sin City jako televizní seriál?

Sin City jako televizní seriál?

03.12.2013

Televize je na vzestupu a v mnoha ohledech šlape na paty filmovému průmyslu. Uvědomilo si to už několik velkých hollywoodských společností. Další z nich je The Weinstein Company. Bratři Bob a Harvey… (více)

Reklama

Reklama