Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Justine počas prednášky na vysokej škole vyjadrením svojho názoru prejaví súcit s ľuďmi žijúcimi v starých kultúrach, ktorí sú pomaly, ale isto vytláčaní zo svojho územia a divokej prírody. Vzápätí dostáva od jedného zo spolužiakov nečakanú príležitosť: spolu s niekoľkými dobrovoľníkmi vycestovať do Chile a zorganizovať protest v jednej z džunglí. Po priviazaní sa k stromom či ťažkým stavebným strojom ich ale čaká nemilé prekvapenie, nie v podobe drsného zásahu tamojšej ochranky, ale leteckej havárie. Jej následkom sa po páde do doposiaľ nepoznanej časti džungle nečakane ocitajú v rukách tých, ktorým pôvodne prišli pomáhať. Podarí sa Justine a jej známym dostať sa zo spárov ľudožrútov? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (199)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dočkal. Ikdyž uznávám, že jsem měl trochu strach jak to Eli Roth ukočíruje. Nakonec jsem měl strach neoprávněnej. E. Roth nic neuspěchal a tohle čekání se jednoznačně vyplatilo. Za sebe musím říct, že mě tohle oživení kanibalskýho žánru nadmíru pobavilo. Ale chápu, že tohle nesedne každýmu. Především humor. Jenže tenhle humor je chtěnej a to je velkej rozdíl oproti většině filmů kde scény humorný rozhodně být nemají, jenže tak ve finále vyzní. Jediným negativem je scéna kdy se rudoši "zhulej" to už bylo přehnaný a hlavně nereálný. Jinak vše klapalo jak mělo. Perfektní celkovej vizuál, nádherná příroda, vhodná muzika, nějaký to gore, spousta vtipnejch hlášek a obstojní herci. Spokojenost. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to docela sedlo, byly tu relativně dobře představeny hlavní postavy, objevilo se pár zajímavých prvků, které mohly být v pozdější fázi filmu chytře využity... Bohužel mi tenhle pocit vydržel zhruba 15 minut, kdy z filmu odejde nejzajímavější postava a tak pak sleduju partu aktivistů, z nichž většina jsou nesympatičtí blbci. Do nějaké 40 minuty se tam vůbec neděje nic hororového, spíš je to jakési dost, dost zjednodušené drama o tom, jak se pár aktivistů snaží zachránit deštný prales. Nic víc, nic míň. Pak už konečně přijdou na scénu kanibalové a to je vlastně nejlepší část filmu - příchod přeživších aktivistů do domorodé vesnice, kde po nich všichni šmatají, oni křičí, ale nikdo tam nemluví + následné zavraždění a snědení jednoho z nich (shodou okolností druhé nejsympatičtější postavy - btw, nepobral jsem, proč některé ty aktivisty jenom uspali a některé rovnou na místě zabili). Tyhle dvě části mají i nějakou atmosféru a jsou v rámci možností povedené. Čekal jsem, že teď už to konečně začne, ale prd. Místo toho se z toho stala (obávám se že nechtěná) komedie. Uvedu pár ikonických scén - zfetování domorodci, sraní v kleci a následná posměšná reakce domorodců, pak i ta scéna, SPOILER kdy se Justine stane mezi domorodci uznávaná a nakonec ji nechají jít KONEC SPOILERU a pak ještě moje nejoblíbenější, ve které to jedna z aktivistek nevydrží, podřízne se a zemře. A jaká je reakce "vůdce" aktivistů? Hádejte - a) začne panikařit, b) rozhodne se s ostatními naplánovat útěk, c) podřízne se taky, d) vyhoní si ho a ještě je na to hrdý. Správně je za d. Chytrý, ne? Prostě všechen ten potenciál byl zabit vší tou směšností a nejnepravděpodobnějšími situacemi. A závěr tomu nasadil korunu a dodatečná scéna v titulkách ji ještě řádně vyleštila. Vlastně mi přijde, že Eli Roth sám nevěděl, co chce natočit. A nebo je to prostě debil. 2* ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prvních 40 minut bylo nesnesitelných. Nedělo se lautr nic, pokud člověk nepočítá plánování nesympatických individuí, které se chtějí jet do deštného pralesa připoutat k buldozeru. Když se pak konečně hlavní hrdinové dostali do spárů rudochů, kterým vládne docela sympatická šamanka a srandovní mistr popravčí, zdálo se, že se začne blýskat na lepší časy, protože seznamovací porcovačka byla opravdu výživná a já jsem doufal, že podobných chuťovek nabídne film víc. Jenže chyba lávky. Děj se pak přesune do klece, kde se vězni baví sraním, honěním, sebevražděním a dalšími podobnými kratochvílemi, kterými dávají najevo, že jsou to retardovaní idioti neschopní souvislejší myšlenky. Jo, občas nějaká krev vystříkne nebo se natáhne střevo, ale nejedná se o nic, co by budilo silnější dojem. Vše korunuje závěr, ve kterém mě hlavní hrdinka opět přesvědčila, že je totální kráva. Nevím, proč jsem od Rotha vůbec očekával něco kloudného. 30% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se konečně dočkali, tolik milované i nenáviděné gore známé z období raných vzdorů vůči tvrdé obrazové cenzuře opět ožívá v plné a čistokrevné parádě... Je ale otázka, zda-li z toho máme mít radost. Eli Roth je bídný vypravěč, neumí budovat atmosféru strachu a většina postav představuje v jeho prezentaci pouze matně osobité stíny v triviálním příběhu bez jakékoli emocionální nadstavby. Green Inferno je pouze vizuálně svěží a neskrývaně béčkovou poctou slavným italským předchůdcům, která svůj největší a vzhledem k pověstné úchylné nátuře jejího tvůrce nepochopitelný problém, tedy zoufalý nedostatek perverzních a fyzicky násilných scén, kostrbatě maskuje velmi brutálním černým humorem a čistou obrazovou výpravou, která ale pro změnu ubírá dění na autentičnosti a staví film, co se intenzity prožitku týče, až do stínu o 35 let staršího Cannibal holocaust. Tohle měla být krvavá, rytmicky sestříhaná žánrová jízda, nikoli bezduchá sociální obhajoba utlačovaných domorodých kmenů, která jednak nemá co říci a jednak je nudná až to bolí.. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní film, jako ty dva roky čekání, mi ani nijak nevadily o filmu sem dozvěděl tenhle rok v květnu, takže no problemo. Ale k tomu proč je zvláštní, Eli černý humor umí hlavně postava Sky Ferreira byla vtipná :D a pomalý rozjezd mi nijak nevadil, spíš ta druhá polovina se vlekla, což je zvláštní měla to být gore jízda. Ono celkově gore zde je násilné, ale ničím nepřekvapí, neohromí nebo nedej bože nešokuje, tak jak tomu bylo u starších filmů. Ale co se mi líbilo, byli lidi obraný na kost a nabodnutý hlavy, to se mi líbilo už v těch starších filmech. Asi nejvíc napínavá scéna je když padá to letadlo, zbytek je vlažný, i když mně zajímalo jak to dopadne a kdo přežije. A přesouváme se k hlavnímu problému, ve starších filmech, se mi prostě líbili postavy, fandil sem jim a byli mi sympatičtí, tady je sice pár postav celkem v pohodě, ale žádné terno . A s hlavní hrdinkou, se to má tak nějak všelijak, ano po celou dobu sem ji fandil a hlavně když s ní vypekli ti její zelení kamarádi, ale ke konci se její povaha a osobnost dost rapidně změnila že by to celé neodvratně směřovalo k Apocalypse domani - Cannibal Apocalypse ??? Kdoví co se Elimu honí hlavou a docela mně to i zajímá, docela bych chtěl vidět kanibalský masakr v betonové džungli. Dát čtyři nechci, chyběl tomu šok a dvě to je zbytečně krutý, dávám sice tři, ale příjde mi to nedoceněné. Ještě taková perlička na závěr, jeden díl v South Parku je přesně na tohle téma, školní výlet ze zvrhne v boj o přežití a vše nakonec vyřeší Cartman nejprve všechny živočichy ztluče klackem a pak najde buldozery, a nechá vypálit džungli a zabít ty hodné domorodce, jeli přesně podle šablony toho dílu https://www.youtube.com/watch?v=MZh10Ez0op8 :-D . ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Snímka je plná odkazov na slávny film Ruggera Deodata Cannibal Holocaust (1980), pretože je to jeden z najobľúbenejších filmov režiséra Eliho Rotha. Samotný názov The Green Inferno bol taktiež pracovným názvom spomínaného filmu, neskôr bol zmenený, aby bol jeho názov viac šokujúci a aby presne divákovi napovedal, o čo v ňom ide. (beso74)
  • Nahrávání soundtracku probíhalo v Bratislavě. (Halloween9)
  • Eli Roth si po angažovaní domorodých obyvateľov uvedomil, že nikdy nevideli žiadny film o kanibaloch, a tak im premietol Cannibal Holocaust (1980), aby si uvedomili, čo približne od nich vyžaduje. Domorodcom sa film veľmi páčil a mali radosť z toho, že sa môžu zúčastniť na podobnom projekte. (Marceloo)

Reklama

Reklama