Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (29)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Řadím se mezi lidi, kteří dřív četli knížku než viděli film, proto to hodnotím i trochu z tohoto pohledu. Peter Jackson si dovolil pozměnit určité pasáže filmu, které z Bilba dělají většího hrdinu, myslím si, že tento aspekt nemůže filmu nějak ublížit, spíš takové postavě jako je Bilbo akorát pomoct. Řekněme si na rovinu, žádný film nelze natočit přesně podle knížky a každý režisér přenese kus sama sebe do celého filmu a určité části si prostě upraví podle sebe. Nebudu vyzdvihovat nějaké pasáže ve filmu, vezmu to spíše z obecného hlediska: Film je velmi dobře zpracován, dal si na tom záležet a vše na vás působí perfektně, opět se vrací nádech té samé atmosféry, jaká je v Pánu prstenů, všichni herci zde podali nadprůměrný výkon a jde vidět, jak si Peter vyhrál se všemi detaily. Celkově bych neměl filmu co vytknout až na jednu jedinou věc, a to že film je oproti knížce (s porovnámím triologie Pána prstenů) velmi časově roztahaný, myslím si, že celá knížka by se dala vtěsnat do jednoho dílu na tři hodiny, ale komerce je komerce. Takže kdo k tomuhle žánru nikdy nepřičuchl, může se ze začátku Hobita dost nudit. Já jsem fanoušek, takže tento fakt s přivřenýma očima přehlížím a udílím filmu 5 hvězd, s odřenýma ušima! :) Už se těším až na BL vyjde poslední díl Hobita (nejlépe rozšířené verze) a já budu moct skouknout celou sérii, včetně navazujícího Pána prstenů :) V následujících částech Hobita mu budu držet palce, snad nás nezklame.

plakát

Expozitura (2009) (seriál) 

doufám, že první díl nebyl jeden z nejlepších, uvidíme co další, jinak zatím hodnocení **

plakát

Bastardi (2010) 

nechápu proč všichni udělují tolik negativních komentářů, podle mě to rozhodně nepatří mezi špatné české filmy, amatérsky natočené možná, ale to právě na kvalitě tohoto filmu neubralo, právě naopak..

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

zatím jedna z nejlepších pohádek co jsem za posledních pár let viděl

plakát

Legenda o sovích strážcích (2010) 

příběh slabší, ale technické zpracování naprosto úchvatné, v 3D bych hodnotil o něco lépe. Moje hodnocení 75 %

plakát

Černá labuť (2010) 

Nechápu jak ten film může mít 87% hodnocení, neříkám že je špatný, ale rozhodně takových kvalit nedosahuje aby byl tak vysoko hodnocen..můj dojem ve dvou větách z tohoto filmu byl takový: První polovina filmu byla o tom jak si Nina má mydlit kačenu, druhá polovina již dává divákovi stále více najevo, jak moc je dotyčná posedlá svou rolí až..víc nebudu říkat ať se nato každý podívá sám, ale hned jsem tušil jak tento film dopadne a nemýlil jsem se, což mi nevadilo, ale prostě jsem čekal od tohoto filmu mnohem více a rozhodně ve mě nezanechal žádné otázky...jak tu někdo píše. Dávám 3*

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Po dlouhé době z českých filmů a co se týče dějového zasazení hned po Pelíškách pro mě nejlepší film

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

výborně natočený film, jak si režisér pohrává s divákem je až neuvěřitelný..sice jsem v průběhu filmu skrytě trochu tušil o co tam půjde, ale ta poslední věta..ta mě naprosto odrovnala, ať už ten konec pochopí jak kdo chce, rozhodně je to adept na film roku

plakát

Shrek: Zvonec a konec (2010) 

Tohle byl můj třetí film, který jsem viděl v 3D, což trochu přidá na hodnocení, ale jinak co se týče obsahu, sice jsem se u filmu bavil, ale ne už tolik jako u prvního či druhého dílu, proto bych uvítal kdyby tuto sérii tímto dílem ukončili. Rozhodně to bylo lepší jak třetí díl, který u mě byl propadák.