Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (641)

plakát

Absolventka (2009) 

Nic jsem nečekala, tak mě to spíš docela příjemně překvapilo.......a možná si to někdy pustím znovu.

plakát

Adam (2009) 

Na můj vkus místy naprosto nevkusná hudba, která z toho všeho dělala přeromantizovaný drámo. To je asi první, co mi v části výtek utkvělo na prvním místě, pak samozřejmě ohranost příběhu, kterému nepomohl ani nevšední syndrom hlavního hrdiny, který sice roli zahrál hodně přesvědčivě, ale s takhle debilně naivně tupým příběhem to stejně moc nehlo dopředu. Konec byl na můj vkus krapet překvapením, vzhledem k oné dějové přeromantizovanosti a nevychytané postavě Beth, a to je možná důvod, proč mi tam taky dost neseděl. To se prostě celý děj někam pomalu posouváte (opravdu nepatrně), když už čekáte, že to skončí tak, jak by ta občasná přecukrovanost skončit měla, tak to tak nakonec vůbec neni, což asi mělo způsobit náhlou nevšednost nebo co, což se ovšem v mém případě naprosto minulo účinkem. Z příběhu to ve finále udělalo něco mimořádně plochého a tuctového, co se tak strašně moc snaží být netuctové, až se z toho stala nekvalitní slátanina, která má sice pár pěkných momentů, to ale film stejně nezachrání, takže bohužel za dva.

plakát

Africká Královna (1951) 

Nepobírám to vysoké hodnocení, zahrané to je pěkně v rámci možností, a právě ty možnost, respektive ten zbytek kromě herců je krutej kýč. Scénář je moc pitomej i na to, že se jedná o padesátá léta výroby a příběh sám o sobě je nesnesitelně dlouhej a nudnej. Nevim, třeba jsem něco nepochopila, každopádně za sebe mohu říct, že jsem měla co dělat, abych to dokoukala do konce, ale vydržela jsem, asi jsem jak kokot prostě čekala, kdy příjde ten velký zvrat, díky kterému to tu má těch v současnoti 83%....nedočkala jsem se. V tom filmu se prostě za boha nic neděje.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Vražda v Orient expresu (2010) (epizoda) 

Pro mě o veliký kus lepší než původní film. Je to nejen díky Suchetovi a jeho podání Poirota, kterému se klasicky nikdo nevyrovná ani z bla, ale je to hlavně díky tomu morálnímu dilematu, které v této verzi trápí Poirota a tedy i diváky a dost více......aneb "Ty, kdo jsi bez viny, hoď kamenem....My bez viny byli a tím kamenem jsme hodili".

plakát

Agora (2009) 

Být ženou, vědkyní a pohankou během náboženských nepokojů, během nadvlády mužů a období odsuzování vědy jako čarodějnictví, je asi ta nejhorší kombinace, jakou může být člověk obdařen a jakou si člověk volí. Krutá a temná doba, ve které se vyplatí být průměrnou ovcí v davu, která se přizpůsobuje diskurzu. Pro mě se jedná o nádherný a ojedinělý snímek, který se zabývá opomíjenou dobou a tématikou. No kolik je filmů, které se soustředí na odvěké bádání o světě? Zpochybňování zavedených "pravd"?.....upřímně si nepamatuji, že bych viděla podobný film, který by se soustředil výhradně na tyto otázky, a to je veliká škoda, o to víc jsem si pak užila tenhle počin.

plakát

Ach ty ženy! (2003) 

Ani Firth to nezachránil, ano, taková nuda to byla.

plakát

Americká krása (1999) 

Revolta v podobě Spaceyho dostala nový rozměr. Aneb jak americká krása může být pěkný humus.

plakát

Americké psycho (2000) 

Scéna s vizitkama je dost možná ta nepošahanější z celého filmu.....a to je tam hafo vražd a hafo hodně "zajímavých "postelových scén. Tak si představte, jak geniálně nechutná záležitost to asi je .