Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (50)

plakát

Romeo a Julie (1996) 

Mám dva filmy na kteé se můžu dívat kdykoli, kdekoli a vždy s laskou a obdivem. Je to Romeo a Julie a Moulin Rouge . Až pozdeji jsem zjistila , že jde o stejého režisera. Viděla jsem verzi v českém puvodním dabingu a byla jsem naprosto unesená. VHS jsem vzala do školy a žakum 8 a 9 třídy jsem díky tomu zpřistupnila Romea aJulil a sklidila velký uspěch. Prostě vyborný nápad jak vytahnout starý a již ne moc atraktivní příběh obleknout mu nová kabát a strhnout davy.

plakát

Znásilnění (1988) 

Film, ktery stavi otázky . Znásilnění je odsouzeni hodne , ikdyz byl muz vyprovokovan? A co je flirt a co je vyzva, Je ne, opravdu ne?Tak na tohle se Vás ten film bude ptát. Zajímavě zpracované vážné téma, které nezklouzne do laciného: spořádaná studující dívka, je přepadena a znásilněna ožralým bezdomovcem

plakát

Tajemná řeka (2003) 

Nemůžu se zbavit pocitu , že kdyby si tvůrce jasněji vybral žánr , byl by z tohoto filmu oskarový trhák . Takhle i přes nevšední herecké výkony je z toho nadprůměrný biják, ale bohužel jen nadprůměrný a to jen díky hereckému koncertu ustřední trojice.Obzvláště je potřeba vyzdvihnout S.Penna, který je čím dál tím lepší. Jen tak dál. Vrah je v půlce snadno odhadnutelný, už jen z toho důvodu , že už moc velký výběr není.

plakát

Notting Hill (1999) 

Takhle přesně si představuju pohádku pro dospělé ženy:) Krásní a vtipní lidé,trocha nedorozumění a nějaká ta věc jenž je rozděluje , kapka britského humoru v podobě spolubydliciho a na konci , který je až kýčovitý Vám ta slzička ukápne:) Jinak za poznámku stojí scéna, kdy hlavní hrdina prochází ulicí a projde celým rokem. Krásné ztvárnění uběhlého času. žadné" o 9 měsíců později".)

plakát

Bio Ráj (1988) 

Typicky evropský film, který staví na pocitech , na zážitcích z dětství. je to krásné, dojemné ale všeho s mírou a to je to pravé. Nesklouzává do zbytečné sentimentality, prostě dokonalé.

plakát

Legenda o "1900" (1998) 

Film , ktery na mě velmi zapůsobil . Vynikající výkon , pro mě tehdy neznámého Tima Rotha mě okouzlil a v kombinaci se skvělou hudbou a zajímavým tématem se mi tento film zažral pod kůži.

plakát

Dannyho parťáci (2001) 

Nadprůměrná krimi komedie , podobná skládačce , nadprůměrně obsazená , ale zas kvalitě to nepřidá , spíš to na mě dělá dojem , že si banda kamarádů chtěla spolu zahrát a jen jakýmsi nedopatřením, jsou to taky velké hvězdy:) Je to vtipné, je to místy překvapivé a profesionálně odvedené. Nic víc nic míň.

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Základem příběhu je klasika" Jak chudý hoch ke štěstí přišel." Zasazeno do dnešní doby vznikl nevšední příběh o touze uspět bržděné strachem vystoupit . Herci si tento příběh napsali a taky na jejich výkonu je vztah k postavám vidět. Za zmínku stojí výkon Robina Wiliamse , který po letech dětských a místy infantilních snímcích dostal roli ve které opět zazářil tak jako naposlledy v Dobré ráno Vietname.

plakát

Jackie Brown (1997) 

Kdo tento film nebere jako něco co nutně musí patřit do Tarantinovského stylu, bude nadšen. Vtipná, civilní a dobře natočená kriminálka. Tam kde ubral na své podivnosti , to vše vložil do zápletky a skvělých dialogu. Překvapivým tahem bylo i obsazení neznámých herců do hlavních rolí a hvězd do vedlejších.A tím ten film i získal.

plakát

Beetlejuice (1988) 

Taková něžná duchařská komedie, která nikoho neurazí a která neublíží. V kině bych byla asi zklamaná na videu zábava pro rodinu s většími dětmi