Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Skyfall

Skyfall (2012)

Mendes dal bondovkám k padesátinám krásný dárek - natočil tu nejlepší. První scénou a parádními úvodními titulky s písní od Adele začíná jízda. Zajímavá zápletka, atraktivní lokace, skvělé akční scény, výborná hudba a suchý britský humor. Co chtít víc? Jako velké plus beru nové pojetí hlavní postavy, která už není tím neohroženým elegánem. Bond je tu více lidský - zranitelný. Uvidíme ho fyzicky na dně a zarostlého a dokonce se nebojí ukázat emoce. Samotný Craig tu podal herecký výkon, který mě ještě více utvrdil v tom, že tahle role mu sedí dokonale. Ať jde o scény s M., kondiční a psychologické testy nebo troušení ironických poznámek. "Polidštěním" 007 novátorství nekončí - bondgirl se tu v podstatě jen mihne a typických hračiček se nedočkáme, což mi vůbec nevadilo. Co se týče záporáka - Bardem si toho nechutně úchylného bisexuálního psychopata s příšerným přelivem opravdu užívá. Celým filmem provází perfektní kamera, kterou jsem si užila zejména u scén - stínový souboj, holení, panák a příjezd do Skotska. Za absolutně nejlepší záběr pak považuji Bonda připlouvajícího přístavem ke kasinu. A že jsou tu malé kiksy v logice? Ty k téhle sérii přeci patří :-). Já jsem nadšená. Viděno v kině 29.10.2012 a 11.11.2012.

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Moje filmová srdeční záležitost a životní role Mela Gibsona.

Apocalypto

Apocalypto (2006)

Statečný Jaguar Paw a jeho útěk pro záchranu rodiny, krvavé scény a konec mayské civilizace. Dechberoucí zážitek!

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Pro mě zatím nejlepší romantická komedie a můj tradiční vánoční filmík. Propletenec příběhů z předvánočního Londýna, které se všechny týkají lásky. Plejáda skvělých britských herců a nezapomenutelné scény- Bill Nighy jako hláškující vyžilý rocker, Rowan Atkinson a jeho balení dárku, Colin Firth a jeho rozhovory s portugalskou služkou, vyznání lásky beze slov s pomocí transparentů... Láska je prostě všude kolem nás... Viděno v kině 2 krát :-) 19.11.2003, 30.11.2003; v televizi už ani nevím, kolikrát. Srdeční záležitost :-)

V Bruggách

V Bruggách (2008)

O tom, že i někteří nájemní vrazi mají čest. Neskutečně otrávené grimasy Colina Farrella, citlivý Brendan Gleeson, neoblomný Ralph Fiennes a nádherné historické město. Akorát ten konec nemusel být tak nadsazený. " Zkurvený Bruggy..."

Hvězdný prach

Hvězdný prach (2007)

Nádherná výpravná fantasy o mladíkovi, který chce své vyvolené přinést hvězdu, a při tom najde opravdovou lásku. Ve filmu je spousta vtipných scén - partička mrtvých bratrů a jejich hlášky, zkrášlovací kouzla čarodějnice Lamie, taneček kapitána nebeských pirátů, souboj "voodoo" Septima s Tristanem... Herecké obsazení je vydařené - Claire Danes ( spadlá hvězda Yvaine ) a Charlie Cox ( moula Tristan ) jsou příjemnými tahouny celého příběhu; zlou čarodějnici Lamii si Michelle Pfeiffer očividně užívá; "buk" bukanýr De Niro prostě nemá chybu a sedmý královský syn Septimus v podání Marka Stronga, který se mi líbí čím dál tím víc. Takže - děj, scenérie, hudba, herci - vše super, tomuhle filmu prostě fakt není co vytknout. Je to jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Viděno v kině.

X-Men: První třída

X-Men: První třída (2011)

Tomuhle filmovému zážitku nemůžu dát jinak, než plný počet. Film, který nás vrací na začátek, je nejlepším dílem X-mení série. Od prvního záběru svižně odsýpající děj, atmosféra 60tých let, plno akčních scén a začátek i konec společné cesty Charlese a Erika. Nenudila jsem se ani vteřinu a klidně bych dala i delší stopáž. Musím vyzdvihnout opravdu povedený výběr herců do rolí mladého Xaviera a Magneta. Společné scény McAvoye a Fassbendera jsou prostě skvělé. Zajímavé bylo seznámení s mladými mutanty a Bacon v roli slizského padoucha. Fassbendera nějak zvlášť nemusím, ale tady má charisma doslova magnetické. No, a jako speciální bonus úžasné cameo mého nejoblíbenějšího mutanta :-) . Prostě parádní zážitek! Viděno v kině 3.6.2011.

Fargo

Fargo (1996)

Únos manželky na objednávku, zasněžené pláně, 7 mrtvých, 2 zabijáci - jeden užvaněný a druhý málomluvný flegmatik, nápadité využití zahradní techniky a žádný Oscar pro brilantního Petera Stormarea :-(