Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (9)

plakát

Hvozd (2015) 

The Hallow je rozpačitý zážitek. Atmosféra irského lesa, který je opředen legendami je skvělá, stejně jako řemeslná stránka. Dokonce i jisté nápady přidávají body, ale ten příběh, ten je tak strašně šablonovitý. Kdybych předtím neviděl asi 350 podobných snímků napříč historií, asi bych slintal blahem, ale takhle si nemůžu pomoci. Tak či tak, pro milovníky Lovecrafta by to mohla být slušná jednohubka, která jistým způsobem mistrovo dílo připomíná.

plakát

Les sebevrahů (2016) 

Aokigahara mě zajímá od nepaměti a „houbaření“ mrtvol mi přijde geniální. Proto jsem se na The Forest celkem těšil. Je škoda, že něco s dobře rozjetým začátkem sklouzne do naprostého průměru a nudy. Netajím se tím, že považuju remake The Grudge za nejlepší díl Juoňácké série a zde je ta atmosféra z počátku dost podobná / stejně tak prolínání folkloru a Šintó. Jenže pak se to zvrtne do standartního pobíhání po lese a debilní / iracionální chování postav, které neomluví ani fakt, že jim jebe z ospalých yūrei.

plakát

Deadpool (2016) 

Tak jsme se právě vrátili z romantické valentýnské komedie DeadPool, že vám to nezní příliš romanticky? Zdání klame. DeadPool válí a já měl nutkání po konci projekce udělat to, co většinou pseudointošové u pseudointošáckých blbin, vstát a aplaudovat (jenže mě bolely nohy i ruce), ale ten aplaus (který jsem nakonec vykonal pouze v mentální sféře) směřoval hlavně Ryanovi Reynoldsovi, ten si doslova splnil svůj sen a na filmu je to znát, je dělán s úchylnou, na dnešní dobu nekorektní láskou, plnou ňader, jednoho penisu, zakrytých ňader, uřezaných končetin, hlav, přetržených trupů (jen střev mohlo být víc) a asi nejupřímnějších úvodních titulků, které jsem kdy viděl.

plakát

Marťan (2015) 

Po zhlédnutí Marťana musím konstatovat, že se mi to líbilo velice. Scott má určitou stylizaci a proto Marťan vizuálem připomíná ze všeho nejvíc střízlivějšího Promethea. Největším překvapením pro mě bylo celé pojetí snímku, které na rozdíl od na první pohled podobného Interstellaru, je odlehčené a vzdušné. Matt se neutápí v depresích, každá překážka, kterou mu svět hodí pod nohy je jen další výzvou, kterou je třeba překonat. Možná díky tomu nemá Marťan takovou osudovou auru, jako Interstellar, ale dokáže vykouzlit takový ten dementní úsměv na tváři, po celou dobu, což se občas hodí.

plakát

Interview (2014) 

Docela mne překvapilo, jakou hloubku dokáže Rogen do svých filmů dát. Už v Green Hornet je vidět, že mu problematika medií a mediální reality není zcela cizí a v The Interview na tom vystavěl celý příběh, zaobalený do rogenovského, trochu obhroublého hávu. Velké plus si film zaslouží i za ztvárnění Kima, který snímek posouvá ještě o level výš, není to jen plochá karikatura, kterou bych v takovém druhu filmu čekal.

plakát

Ajťáci: Přichází internet (2013) (TV film) 

Rozloučení s IT Crowd se nese v duchu běžného dílu seriálu, roztažené na dvojitou stopáž. Nejde o pompézní odchod, ale dojde na pár připomenutí nejkultovnějších scén a okamžiků seriálu. Na rozdíl od většiny si myslím, že IT Crowd si svou vysokou laťku udržel po celou dobu vysílání a žádná z řad vyloženě neupadala. Poslední díl nepatří mezi nejlepší okamžiky seriálu, ale rozhodně je důstojnou tečkou.

plakát

Armáda temnot (1992) 

Armáda temnot je mou srdcovkou, viděl jsem ji už asi 30x v obou sestřizích a pořád mě nepřestává bavit. Sam Raimi vytvořil šílený kult a z Bruce Campbella udělal nejsympatičtějšího herce na planetě. Army of Darkness rozhodně není bez vad, od poloviny snímek začne trochu ztrácet tempo a kultovních hlášek ubývá, ale konec se zase rozjíždí do pekelných výšek a svůj kultovní status nezapře. Však kolik filmů se může chlubit tolika pamětihodnými citacemi? Hail to the king, baby!

plakát

REC 4: Apokalypsa (2014) 

Poslední díl REC je o něco lepší, než třetí díl, který se rozhodl zbořit všechny původní konvence, a tak nějak se vykašlat na všechno co dělalo sérii, sérií. Ruční kamera a found footage je včudu, což sice dovoluje lépe vytvářet příběh, ale potenciál je vytěžen sotva z poloviny. O původu zombie nákazy se dozvíme stejné nic, jako v předešlém díle. Je vidět, že rozdělení režijního dua bylo pro celou sérii průšvih. Pokud však odhlédnu od původních dvou dílů, které jsou prostě špičkou zombie žánru, stále jde o koukatelný a zábavný počin.

plakát

Extraterrestrial (2014) 

SCI-FI se šedáky můžu, kvalitní SCI-FI ještě víc. Očekávat od nízkorozpočtového hororového béčka brilantní herecké výkony a hluboký příběh nelze, proto je třeba hodnotit atmosféru a sekundárně triky. Extraterrestrial to zvládá skoro na výbornou, jen ta hororová stránka trochu chybí, ač šedáci jsou z výčtu všech podobných filmů o únosech zde nejděsivější. Milovníky hororu určitě potěší i menší role Emily Perkins.