Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (89)

plakát

Avengers (2012) 

Hajl Hydra. Nejvíc pobavil Hulk, ikdyž dostal nejmíň prostoru. Zbytek je cpt. America s lepšími efekty. V úvodu je výborná instruktáž, jak vymlátit celou místnost, pokud vás na policii při podání vysvětlení přivážou k židli..

plakát

Barbar Conan (2011) 

lepší než jsem čekal. momoa sice ve srovnání s arnoldem vypadá jak kostěj nesmrtelný, ale typově není zas tak úplně mimo. pár věcí se povedlo na výbornou. tak například úvod, krev a nekončící jatka. škoda, že zloduch khalar zym a hudba stojí celkem za hovno. postupem děje to místy vypadá jako TV produkce a závěr ve stylu indiana jonese mi taky radost neudělal. ale jinak vážně dobrý.. 70%

plakát

Barbar Conan (1982) 

Jedna americká kapela zpívá „Show no mercy, watch them die!!….“ v refrénu své písně „Zákon kladiva“.. Tak nějak by se dalo shrnout motto tohoto skvostu.. Je to víc než dvacet let od prvního setkání s Barbarem, ale tři základní pilíře filmu jsou stále stejné: úvodní infernální porážka několika kusů dobyt…pokojných vesničanů(přestávám dýchat, prdel stříhá pětku drát), únos princezny z Hory osudu, čili opět jatka.., a závěrečný krvavý tanec na hrobech, plný množství usekaných údů a hektolitrů temně rudé krve spolehlivě ukojí všechny milovníky filmového násilí... Hudba Basila Poledourise k filmu patří, stejně jako Nietzscheho citát na začátku. Dokonce si myslím že Basil stvořil nejlepší filmovou hudbu všech dob..

plakát

Barbaři (1987) 

Barbarian Brothers, by udělali nejlíp, kdyby natáčeli výhradně svoje tréninky v posilovně.. Jedinou hodnotu téhle slátaniny vidím ve scéně pokusu o oběšení obou bratrů, kdy první se zbaví oprátky zatnutím krčních svalů a druhý utržením celé větve na které visí;)

plakát

Bastard (2023) 

Velký dobrý. Mads opět nezklamal. Bez rozmáchlých i nerozmáchlých gest, vlastně kompletně bez jakýchkoli gest, jeho minimalistické herectví naprosto stačí k vyjádření všeho nezbytného. V rámci jeho filmografie se trochu nabízí srovnání s povedeným dramatem Michael Kohlhaas (2013), kde se taky solidně vzdorovalo vrchnosti. Aktuální biják místy nabízí uspokojivou syrovost, která tématu sluší. Nevydrží bohužel po celou stopáž a například konci by trochu toho plnotučného násilí slušelo. Nečetl jsem knižní předlohu, ale z filmu není patrné, proč došlo k překvapivému dějovému veletoči ke konci snímku. Po vyřešení sporu s De Schinkelem se totiž změna již zdánlivě rozhodnuté situace, jeví jako nečekaná a dle předchozího vývoje i těžko pochopitelná. Romantické vyznění závěru rovněž překvapilo.

plakát

Bastardi (2010) 

Doufám, že na autory filmu podali Kocáb s Uhlem trestní oznámení za donebevolající rasistické lži a nerespektování mentality. Na druhou stranu, hlavní a nejhorší zločinec je shodou nešťastných okolností běloch. To aby snad film prokristapána nehanobil až příliš naši nejoblíbenější menšinu.. Je možné vrtat se v detailech a smést všechno ze stolu, kvůli několika přehnaným scénám, nebo taky uznat, že spousta obsažených sdělení se zakládá na pravdě.. Občané, kteří chtějí být počítáni mezi příčetné, jsou povinni respektovat tabuizovaná témata naší společnosti a ničemu se nedivit. Jinak žádné velké umění, scénář, "ne"herci, všechno je slabší. O to tady ale nejde, film s takhle nekorektním námětem se ocenění dočkat ani nemůže.

plakát

Bílé maso (2008) 

perfektní záležitost a příjemné překvapení. vrah je kliďas a i když si vezme kladivo a majzlík, aby mohl strachem šílené oběti proklepnout lebku, dělá to s klidem a fortelem jakoby sundával nemoderní obkladačky v koupelně. hrdina by na můj vkus mohl být trošku větší brousek, ale takhle působí aspoň věrohodně. doporučuju.

plakát

Bod zlomu (1991) 

122 minut napěchovaných plnotučnou zábavou prvotřídní kvality. Scénář plný duchaplných frází typu: Kurva sme v píči!. Nostalgie..

plakát

Bojovník (2015) 

Stokrát ohraná boxerská zápletka. Ale jeden pokus o inovaci tam je. Southpaw má totiž v palici úplně vybombardováno.

plakát

Cesta ven (2014) 

Z hlediska kvality musím zcela subjektivně říct, aniž bych chtěl čerstvému držiteli Českého lva pro nejlepší film nějak lichotit, že je to naprostá propagandistická sračka, která se snaží jemně vohnout dobře známá fakta. Ryze politické ocenění bylo v těsném závěsu následováno zbrusu novou strategií romské integrace. Ale na druhou stranu dobrá zpráva je, že film byl podpořen z fondu na podporu české kinematografie..:)