Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (689)

plakát

Absolvent (1967) 

Perfektně vyvážený celek. Skvělý Hoffman, nápaditý střih zajímavě využité písně (sice se opakují, ale což), ostatní herecké výkony a složky, včetně režie a kamery také na vysoké úrovni.

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Morbidní humor a atmosféra plus spousta odkazů na starší filmy nejen z hororového žánru (Věc (The Thing), Frankenstein, šermířské kousky a podoba Gomeze jak od Erolla Flynna, typ ženy vamp apod.) Ale že by to bylo něco převratného to tedy není - jen zábavný, místy vtipný film s dobrými herci a výpravou.

plakát

Aerosmith: You Gotta Move (2004) (koncert) 

Jak bylo napsáno výše, škoda těch rozhovorů, byť zajímavých, uprostřed písní.

plakát

Africká Královna (1951) 

Dobrodružná klasika, která dovede solidně pobavit i po více než padesáti letech od jejího vzniku. Výborní herci (jak jinak) a zajímavý příběh jdou ruku v ruce s (na svou dobu) zajímavým trikovým zpracováním. Dnes už některé efekty působí až nechtěně vtipně. Ale je mnoho filmů, které jsou na tom po této stránce poněkud hůře.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Rodinné sídlo (2006) (epizoda) 

Mozna az prilis dlouhe na to, ze se jedna v podstet o konverzacni film. Ale tenhle nedostatek dokaze nahradit sarmantni Poirot i ostatni, velmi dobre obsazene postavy.

plakát

Ahasver (1915) 

Škoda jen té prozrazené pointy. Kdyby se vypustila celá část u holiče, byl by to geniální vtip.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Velmi zajímavý film, který Spielbergovi očividně sedl. Vizuálně dokonalý a herecky je to špička - co předvádí Osment se u moc dětských herců nevidí. Stejně tak Jude Law, který si svou roli Joea viditelně užívá. Výchozí nápad je také dobrý, vzbuzuje otázky, dá se nad ním zamyslet. Mimozemšťané v závěru mají naprosto perfektní look, skvěle vypadá i New Yorku po dvou tisících letech. Jen ten až příliš okatě dojemný závěr.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Cesta do světa nekonečné fantazie podle knihy jistého matematika. A je to právě svět, pro který stojí za to film vidět - barvitý, barevný, nápaditý. Jen se v něm trochu ztratil stylový pojem Tim Burton a zaplavil nás nekončící řadou sice pěkných, ale až zbytečně 3D výjevů, z nichž velká část je čistě "pro efekt". Pokud by Burton točil po svém, bez 3D a více postaru, byl by to skvělý film.

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Solidní historický velkofilm, který Oliver Stone pojal po svém - s drsnými výjevy z bitevních scén, ale i s důrazem na Alexandrovo přirovnávání se k řeckým hrdinům a jeho velkou ovlivnitelnost matkou (divná Angelina Jolie). Herecké výkony jsou velmi dobré (až na výše uvedenou Angelinu), zaujmou zejména Jared Leto a Val Kilmer ve velmi výrazné kreaci Filipa, Alexandrova otce.