Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (416)

plakát

Touha smrti 4: Tvrdý zákrok (1987) 

- "Kdo jsi?" - "SMRT" Vtipná úvodní hláška Bronsona v ne moc povedeném thrilleru, který bych dnes viděl spíš jako podprůměrný. Zápletka mi nepřišla dvakrát věrohodná, Bronson jako civilista a střelec amatér postřílí dva silné drogové gangy a na konci mu je v podstatě jedno, že už o něm všichni vědí, že on je tím oním Mstitelem, co střílí zlé hochy.

plakát

Pyramida boha slunce (1965) 

Poklad Aztéků a Pyramida boha Slunce mají jeden zásadní problém - čítají dohromady zhruba 3 hodiny a příběh je místy rozvleklý. Verdoja zajme doktora Sternaua, ten uteče. Pak zase Sternau zajme Verdoju, ale tomu se podaří uniknout. A opět to samé - začarovaný kruh. Kdyby celý příběh měl dohromady zhruba dvě hodinky, bylo by to mnohem lepší a děj by nebyl zatěžován zbytečnými postavami jako byl např. seňor Cortech. Příběh je velmi dobře napsán a Rik Battaglia je geniální záporák. Hudba jako vždycky na jedničku.

plakát

„Já už budu hodný, dědečku!“ (1978) 

Petr Schulhoff nezklame, jeho komedie se mi líbí a tahle je výtečná. Miloš Kopecký a Ladislav Pešek, to je dvojka k pohledání. V menších rolích jistě zaujme Marie Mottlová jako drbna z ulice, František Peterka jako žárlivý manžel nebo Nelly Gaierová jako "naftalínová baletka" :)

plakát

Špatnej polda (2009) 

Nehorázně jsem se nudil a film mě nezaujal ani trochu. Jedna hvězdička ani nevím za co...

plakát

Old Shatterhand (1964) 

Mayovka, která působí vedle klasiky Poklad na stříbrném jezeře jako z jiného světa. Zůstali naši klasičtí hrdinové včetně Sama Hawkense a poety (který se tu jen párkrát mihne a vůbec neveršuje), ale přesto je na filmu znát úplně jiné pojetí. Ano, jde spíše o western a Vinnetou je zde tvrdší a vážnější než v jiných filmech (kupř. když bojuje s náčelníkem Komančů v boji na život a na smrt, nemilosrdně ho usmrtí, nedaruje mu život jako jindy). Film pro svou mamutí délku občas nudí, ale po "zlaté čtyřce" je to velmi solidní pokračování a spolu s Údolím smrti patří k tomu lepšímu z filmových mayovek. Potěší i kvalitní český dabing a František Filipovský opět jako Hawkens. A ústřední melodii ještě dlouho nedostanete z hlavy, ať už si ji oblíbíte nebo ne :)

plakát

Vinnetou a Old Shatterhand v údolí smrti (1968) 

Po trilogii Vinnetou a Pokladu na stříbrném jezeře je Údolí smrti patrně nejlepší zfilmovaná mayovka s překrásnou hudbou. Uznávám, že v několika scénách se mi vybavil děj Pokladu na stříbrném jezeře (souboj s indiánským náčelníkem nebo plavba na kánoi). Co je do očí bijíci, je odfláknutý český dabing.

plakát

Vinnetou (1963) 

Jeden z nejromantičtějších a nejemotivnějších filmů, které jsem kdy viděl. Pohádka pro mládež a dospělé jak má být.

plakát

Predátoři (2010) 

Přišlo mi, že se čerpá víceméně jen z 1.díu Predátora a to mě dost štvalo. A písnička v závěrečných titulcích, která se také objevila v 1.dílu, můj dojem jen podtrhla a k novým Predátorům se vůbec nehodila.