Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (676)

plakát

Trumbo (2015) 

O éře honu na čarodějnice v Hollywoodu i jinde jsem slyšel, ovšem jméno Dalton Trumbo mi povědomé nebylo. Teď houž ovšem nezapomenu. Skvělý příběh, o to silnější, že byl opravdový a naprosto úžasně zahraný. 95%.

plakát

The Captive (2014) 

Chronologie je pro scenáristu asi sprosté slovo, trochu hraní s časem mi nevadí, ale tady to bylo až moc přehnané, na úkor příběhu. Herecky dost slušné, pokouší se to o atmosféru, ale jenom zasněžená krajina nestačí.Logické díry taky nejsou úplně ok u takového filmu a kupodivu občas i nedostatek napětí. 65%.

plakát

Kontakt (1997) 

Sci-fi, které je opravdu chytré. Se sympatickým obsazením. Hlavně samozřejmě Jodie Foster, která je v reálném životě opravdu velmi inteligentní a tak je její postava velmi uvěřitelná (v podstatě totéž se dá říct i o Woodsovi). Začátek je pětihvězdičkový, druhá půlka už není až tak dobrá, ale pořád to stačí na jeden z nej sci-fi snímků podobného ražení. 85%

plakát

Interview s upírem (1994) 

Ani nevím, co bych k tomu vlastně napsal. Je to výborně obsazené, má to solidní atmosféru a dost dobrou výpravu. Ale to je asi tak všechno. Nečetl jsem předlohu, ale film by měl fungovat nezávisle na ní a tady tomu tak není.Občas je tempo příliš pomalé a mělo by zrychlit, občas je moc rychlé a mělo by zpomalit. Kirsten Dunst výborná, Cruis rozhodně také, Banderas nevyužitý a Pitt pro mě ne úplně přesvědčivý. Nemám rád tenhle typ zobrazení upírů, když bych si vypůjčil prostředky strejdy verbala, je to strašně moc gay zobrazení 8^). 55%

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Horší než jednička je asi o ten rozdíl mezi Lokim a Ultronem, je tam pořád dost zapamatovatelných scén. Pár velmi slušných nápadů, Byl jsem rád třeba za rozšíření linky Hawkeye. Ještě možná jedna chyba - v prvním díle vygradovali Avengers soubojem na konci filmu, tady bych spíš označil za lepší bitkumezi Hulkbusterem a Hulkem. 85%.

plakát

Altar (2014) 

Skoro až škoda relativně kvalitních herců, kteří podali solidní herecké výkony i tady. Už mnohokrát viděné, bez nějaké invence, pár solidních nápadů tam bylo dokonce zazděných, nemá to spád, hororový podpůměr. 45%

plakát

Free the Nipple (2014) 

Má to pár zajímavých myšlenek, natočeno je to vcelku dost slušně, má to sympatickou stopáž, takže to nemá šanci začít nudit. Velká herecká jména to nemá, největší hvězda je v hodně vedlejší roli J. Garofalo, ale to spíš přidává na autentičnosti. A herečky a pár herců si svoji práci odvedly slušně. 65%.

plakát

Černobílý svět (2011) 

Ten český název v tomhle případě má docela trefnou podobu. Film docela jistě trochu zjednodušuje a zčernobíluje některé charaktery, ale v tomhle případě to není pro výsledné dílo nikterak na škodu. Několik postav je tu možná až sitkomově plochých, ale jsou výborně zahrané a příběh možná díky tomu funguje líp. Ano, asi je i příběh kapku zjednodušující, jak uvádí třeba Matty, ale jeho hodnocení mi zavání profesionální deformací. Já jsem amatér a tím pádem jsem dokázal potlačit cynika v sobě a nechat se dojmout hezkým lidským příběhem. 90%.

plakát

Kaboom (2010) 

Tohle jsem si pustil v podstatě výhradně kvůli Haley a Juno. Měl jsem ke konci trochu strach, jak se to nakonec celé rozplete a co z toho tedy bude. Bál jsem se podobného zklamání jako třeba nedavno u 400 days, což se naštěstí nakonec nestalo. Mohlo by to být mna konci přesto lepší, ten úplný závěr mi přišel lehce odbytý. 75%.

plakát

Slimák (2006) 

Za poměrně málo peněz dost muziky, efekty hodně solidní, herecky dost silně obsazené, hodně vymazlený mix napětí a komedie, některé hlášky a scény mě naprosto odbouraly. 85%