Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (854)

plakát

Mastičkář (2023) 

Marně přemýšlím, který film za posledních 10-15 let mě tak pohladil duši.

plakát

Hollywood in Vienna 2018: The World of Hans Zimmer (2018) (koncert) 

Dávám pět hvěz už ve třinácté minutě koncertu, neboť začíná zpívat Lisa Gerrard. Paní zpěvačka sice svou postavou poněkud připomíná kredenc (z koncertu Dead Can Dance v praze v roce 1995 si ji pamatuji dost jinak), ale její hlas lety neochabl a dokonce bych řekl, že dozrál. Je to nádherný zážitek pro každého milovníka filmové hudby.

plakát

Ministerstvo času (2015) (seriál) 

Již po několika epizodách se hlavní protagonisté tohoto seriálu stali takřka členy naší rodiny a každý večer si rádi najdeme 70 minut, abychom je uvítali v naší domácnosti. Seriál je absolutně pohodový.

plakát

Solncepjok (2021) 

Nemyslím si, že ruská propaganda je lepší, než ta probruselská. Pravda, ta skutečná, bude někde uprostřed. A jestli EU a NATO vůči tomuto mlčí a za viníka označuje pouze doněcké separatisty, kteří dle mého názoru mají stejné právo na sebeurčení jako kosovští Albánci, tak mi jsou tzv. demokratické hodnoty stejně blízké a milé, jako drát v prdeli.

plakát

Politicky nekorektní zprávy (2019) (pořad) 

Frantu Kubáska sleduji už dobré tři roky, možná o něco déle. Zpočátku mi tak trochu lezl na nervy jeho verbální projev, ale od počátku jsem věděl, že poslouchám mladého člověka, kterému není u zadku to, co se s naší krásnou zemí děje. Nyní již nevynechám žádné jeho Nekorektní zprávy ani většinu jeho streemů na Trubce. Jistě, nemohu souhlasit vždy a se vším, ale aspoň se nerozčiluju u zpráv na mainstreamových médiích vč. tzv. "veřejnoprávní" ČT, kde bych nesouhlasil téměř se vším.

plakát

Poznej svého muže (1940) 

Především herecký koncert Jaroslava Marvana ve vedlejší roli!

plakát

Sibir, Monamur (2011) 

Kurevsky syrové drama. Mentalita ruských lidí na Sibiři se z našeho panelákového bytu se vším konfortem nedá pochopit.

plakát

To Kapitola 2 (2019) 

Po slušném prvním díle přišlo vizuálně naprosto dokonalé pokračování a vyvrcholení celého příběhu. Šestou hvězdu přidávám za skoro absenci hloupých lekaček, které s přibývajícím věkem mám stále méně a méně rád. I bez nich jde natočit skvělý horor.

plakát

Kandidáti života a smrti (1979) (TV film) 

Moc si z toho filmu nepamatuji. Viděl jsem ho v 80. letech v kině a jelikož tehdy bylo podobných filmů ještě méně než šafránu, zanechal ve mě zážitek z něj velmi hlubokou stopu. Znovu jej vidět nechci. Je mi jasné, že dnes se podobné filmy točí úplně jinak.

plakát

Lepší než my (2018) (seriál) 

Po devátém dílu, kdy jsem nezaznamenal jedinou nudnou nebo zbytečnou scénu, jakých je u většiny seriálů na udržení stopáže jednotlivých epizod bezpočet dávám plnou palbu 5. Seriál mě zaujal od prvních minut. Děj je zajímavý a snadno mě upoutal, stejně tak i jednotlivé postavy.