Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý vynikající chirurg přišel o rodinu i paměť. Teď ale narazí na ženu, kterou kdysi dobře znal, a dostane tak šanci dát si život zase do pořádku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

mira007 

všechny recenze uživatele

Polská výpravná dobovka o doktorovi, který ztratí rodinu a paměť, aby hledal sám sebe a svoje blízké. Trochu větší dávka naivity jak v romantických částech tak těch dramatických, ale má to pohodové tempo, pěknou kameru, zajímavý námět a nějak se na to prostě dobře příjemně koukalo. Prostě Poláci umí. ()

zolo 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě zdejší poměrně vysoké hodnocení tohoto průměrného dílka. Jde o zcela tuctový film. Polská produkce patří mezi ty lepší v evropských vodách, proto je tohle pro mě spíš zklamání. Děj je snadno předvídatelný, postavy jsou vykresleny ploše a nevýrazně, herecké výkony jsou spíš podprůměrné. Jdu asi proti proudu, ale, ač bych rád, víc jak dvě hvězdy fakt nedám. ()

Reklama

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Bola som veľmi zvedavá na remake môjho obľúbeného filmu. Príbeh dôverne poznám, takže ma veľmi nemalo čo prekvapiť. Snáď iba určité rozdiely v scenári, ktorý sa v niektorých bodoch nezhodoval s predlohou. Marienku v podaní Anny Dymnej už asi nikto neprekoná. Profesor Wilczur sa mi tiež zdal uveritelnejší v spracovaní z roku 1981. Vzťah Leška a Marienky, ako aj záver filmu opäť lepší v staršom vydaní. Kým zo starého vydania vyžarovalo viacej smútku (čo bolo v socialistických filmoch bežné), z tohto sálala pozitívna energia a našlo sa aj zopár humorných vsuviek. Na záver iba toľko, či si pozriete staršie, alebo novšie spracovanie, z oboch budete mať pekný zážitok, hoci trochu odlišný. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zruční Poláci dostali po letech potřebu odvyprávět jeden ze svých silných příběhů v novém, poutavém hávu a skrze nešetření emocemi jsem právě procítil napěchovaných 140 minut ryze lidského dramatu, které stojí na výborném obsazení a (klasicky u mě) výtečně zvolené hudbě. Po tureckém Dárku do cely č. 7 další mocné kafe v repertoáru červené streamovací knihovny! [viděno na Netflixu 18.10.2023] ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dobré. Doopravdy hodně dobré. Maličko jsem se obával, protože se jedná o remake stejnojmenných filmů z let 1981 a 1937 (které jsem neviděl, ale minimálně 1981 chci vidět) a snaha udělat něco znova a nověji často nedopadne nejlépe, nicméně líbilo se nám (sledoval jsem se ženou) moc. Krásné postavy, dokonce i vedlejší a záporné (syn majitele koželužny). Židovský hostinský byl velmi sympatický, mlynářka nádherně zemitá (velmi se mi líbil i její otec), mladý hrabě byl floutek, ale férový, dcera byla charakter sama o sobě, Rafał Wilczur je v Polsku považován za jednoho z "nejslavnějších literárních hrdinů meziválečného období". Hudba a kamera uvedený celek výborně doplňovaly a ukázaly pohled na svět, který již neexistuje. Proto tento poctivý polský film trochu nadhodnocuji a dávám maximum. ■ P.S. Googlil jsem o knižní předloze: Původně se jednalo o filmový scénář, ale když byl odmítnut, přepracoval ho Tadeusz Dołęga-Mostowicz v roce 1937 na román, který je ve skutečnosti značně rozsáhlejší, než film (v letech 1937, 1938 a 1939 vznikly až tři filmy o Rafałovi Wilczurovi). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Artur Barcis je jediný herec, ktorý hral aj vo verzii z roku 1981. Tentokrát hral komorníka Józefa, predtým mal úlohu Wasylka. (Arsenal83)
  • Název filmu se objeví až ve 24. minutě. (pornogrind)
  • Podle datumů na bustě Rafała Wilczura (1885–1920), která je umístněna na klinice pod schody, film začíná v roce 1920 a pokračuje v roce 1935. (Jirka_Šč)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama