Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Vyvážená hranice mezi scénami, kdy se zastavuje dech vzrušením a těmi, kdy ukápne nějaká ta slza. Zakončení mi přišlo dokonalé a celkově jsem byla spokojená, protože... I´ll come back for you. A když jsem byla tak krásná Evane, proč jsi mi nezavolal?! Proč jsi mě tu nechal hnít?!

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Tarantino, který se vždycky snažil vybočovat a dělat své filmy neočekáváné, možná až zvrhle překvapivé. Hanebný pancharti nejsou výjimkou, mají propracovaný scénář i charaktery postav a jednoduše jsou skvěle natočeny. Ale ono o tohle dle mého názoru ani nejde, protože co by byl dobře natočený film bez pořádného scénáře, a s tím se Quentin popral mistrovsky. Pro mě je to výjimečná záležitost s výjimečnými hereckými výkony, a to nechci zmiňovat jenom dokonalého Christopha Waltze, ze kterého jsem měla husí kůži a vlastně ji mám dodnes. Brad Pitt se taky blýskl, za což sklízí můj obdiv, a samozřejmě, když si všechny úžasnosti a klady tohoto kousku sečteme, vyjde nám něco neotřelého, nového a fascinujícího, not just because I WANT MY SCALPS!!! :D :)

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

"Kdo zachrání jeden život, zahraní celý svět". Víte, ono tomu dost přidává fakt, že je to opravdové. Černobílé provedení se mi líbilo a moc. Bylo to všechno tak reálné, až se mi tomu nechtělo věřit. Oskar a jeho doutníky. Vybraná společnost. Dým ohně. A holčička v červeném. Jako celek vynikající film s vynikajícím režisérem. Vlastně když to shrnu... Židi měli Schindlera. A Schidlerův list měl zase Spielberga.

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Christopher McCandless: I'm supertramp. [looks at apple] and you're super apple! Alexander Supertramp, který byl svobodný. První půlku jsem ho nenáviděla, druhou bezvýhradně milovala. Ten způsob jakým on bral život. Protože svoboda a jednoduchá krása jsou příliš dobré na to, abychom se jich vzdali. Takhle si představuju dokonalost. Nepopsatelně nádherný film.

Život je krásný

Život je krásný (1997)

Ony jsou v životě věci, které přesahují hranice, ze kterých se vám chce plakat. Jsou lidi, které ze srdce nenávidíte, šílené utrpení, které je třeba vydržet a vůbec všechny světoboly, protože kdo z nás občas nemá pocit, že to prostě nemá smysl? A právě Život je krásný ukazuje, že i když je toho tolik špatného, pořád můžete vytěžit i to minimum, které vás nakonec učiní šťastným. Giosué nikdy nezapomene na to, co pro něj otec udělal. Já na to taky nezapomenu.

Počátek

Počátek (2010)

Pokaždé, když ho vidím, tak objevím něco nového. Nejsem moc velký fanda triků a vizuálních efektů doplněné minimálním příběhem. Ale Počátek má, přestože efektů a akčních scén mraky, tak silný příběh, že mě to ohromilo a nestačila jsem zírat. Je to spletitý a komplikovaný film, který si žádá plnou pozornost - když vidíte celek, bezvýhradně se zamilujete a když jej rozkouskujete na malé části a vidíte perfektní výkony, famózní scénář, dokonalou kameru i dechberoucí soundtrack, zamilujete se ještě víc. Geniální film. Geniální konec. 5*

Chlapectví

Chlapectví (2014)

Přesně takový film mi chyběl už delší dobu. Něco s dávkou neobyčejnosti a přitom tak ordinérní a nudné téma, jaké jen může být. Nepotřebuju přehršel filmových efektů, které nestačím pobírat. Nepotřebuju vymazlený herce, na kterých to stojí, ani nějaký nadčasový téma, protože k čemu je, když je film jen béčko a nic víc? Tenhle film staví na něčem, co je mnohem víc. Rodina, kejtra u dědy v Texasu, narozeninový dorty, vysoký, první lásky a první velký bolesti v životě. Přičemž tohle všechno stojí na stejných lidech - a to doslova na stejných hercích. Od začátku do konce, malí, nebo dospělí... Ale pořád ti samí. Nebyla tam žádná zápletka. Ale na co? Celý život je jedna velká zápletka, a je fuk jestli to je otčím, který po vás háže sklenice, zatímco se snažíte tvářit, že tam vůbec nejste, máma, která vám brečí na rameni, když poprvý vylítnete z hnízda, anebo holka, která si místo vás vybere namakanýho hráče lakrosovýho týmu. Tak to bylo, je a vždycky bude. A to je na tom to nádherné. Využít okamžiku, i když pořád je to jen teď a tady.

Zmizení

Zmizení (2013)

Když vás film na celé dvě a půl hodiny donutí nedýchat a dokonce si uprostřed dáte krátkou přestávku, abyste to vůbec zvládli, tady přechází sranda :D. Pro mě se doposud jednalo o celkem "neviditelný film", žádný blockbuster, nic, co v čem bych tipovala, že bude hrát zrovna Gyllenhaal nebo Jackman. Kupodivu oba hrají famózně i v takovýchto psycho krimi dramatech, kde nic není jen černé nebo jen bílé a je nesmírně těžké se rozhodnout, na čí straně stojíte a komu vlastně dáte přednost, protože do poslední minuty nevíte nic. A buď budete patřit k těm, které ta poslední minuta uspokojí, kdy se prostě a jednoduše "stane co se má stát", anebo ne. Ale to nic nemění na tom, že je to prostě pecka! :D