Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (270)

plakát

Čáryfuk (1970) (seriál) 

Tak to zírám, jak je to starý. Dávali to kde, ve Veze nebo v Magionu? Každopádně neestetický houmlesák Čáryfuk je dodnes ikonou :-)

plakát

Týden podle Jaromíra Soukupa (2018) (pořad) odpad!

Má to cenu vůbec komentovat?  V průběhu let jsem viděl pár dílů víceméně nechtěně. U člověka, který Soukupovi visí na rtech a ještě u toho souhlasně mručí. A dnes se dívám zcela cíleně, jen abych se ujistil, že Jaromír se stále ze sebe stále snaží dělat ještě větší hovado, než už dávno je.

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

Tohle bylo dobré, moc dobré. Mnohem lepší, než vyumělkovaní Sametoví vrazi. Mám jen pocit, že Finger se Sokolem si na poslední chvíli vyměnili role, protože Sokol mi jako mladý Plíšek seděl typově mnohem víc. Každopádně Česká Televize už pár let dokazuje, že umí, a komerční televize se můžou jít se svými telenovelami těžce zahrabat.

plakát

The Commodore Story (2018) 

Poněkud ledabyle poskládaný dokument, popisující vývoj jedné z nejvýznamnějších IT firem dvacátého století. Firmy, která světu ukázala, jak můžou vypadat multimédia. Trochu lituji, že na téma Commodore (a také Atari) nevzniklo něco ve stylu Micro Men, protože Jack Tramiel byl natolik kontroverzní šéf, že by si zasloužil minimálně seriálové thriller-drama s hororovými prvky.  Ale dobrá, toto je dokument, žádné hrané drama. Šéf se zde objeví jen na záznamech, protože je to už nějaký pátek, co opustil tento svět. Ale tak tu je alespoň jeho syn Leonard, dále geniální hudebníci jako Rob Hubbard nebo Chris Huelsbeck, kteří na Commodorech začínali a všichni tehdejší hráči musí znát jejich hudby nazpaměť. Také někteří lidé z týmu, kteří vyvinuli v té době naprosto převratnou Amigu, grafik hry Defender of the Crown Jim Sachs nebo hardware mág Bil Herd (Commodore 128). Škoda, že tam nebyl i někdo jako Robert Yannes (tvůrce zvukového a grafického čipu pro C64).  Naprosto chápu, že lidem nezajímající se o počítače a jejich historii to mnoho neřekne, a film jako takový není úplně profesionálně udělán (koho třeba zajímá týpek, který stvořil jedno celkem neznámé demo, místo něj mohli dát třeba záběry z tvorby 9 Fingers), ale pro zasvěcené je to důležitý dokument. A jak už tu někdo psal, v osnovách informatiky by mu to slušelo.

plakát

Přes kosti mrtvých (2017) 

Velmi silný a neotřelý příběh, a zároveň ekoterorismus v té nejtěžší podobě. Hlavní hrdince - ultraradikální praštěné babce jsem od začátku až do konce držel palce, protože dobře vím, co jsou naše myslivecké gangy plné krvežíznivých a sadistických individuí zač. Knihu jsem nečet, a nevím jestli chci - stačilo si ty ezo-astro plky vyslechnout tady a kniha by mě možná dohnala k nižšímu hodnocení, a to si film od skvělé Agnieszky Holland nezaslouží.

plakát

Cestování červí dírou s Morganem Freemanem (2010) (seriál) 

Mnohadílný dokumentární seriál o vědeckých teoriích vesmíru kolem nás, který své kategorii patří k těm nejlepším. I ty na první pohled sebesložitější teorie jsou podané lidsky a krásně srozumitelně. A ani se to nemusí moc sledovat, stačí poslouchat při jiných činnostech.

plakát

Asijská spojka (2016) odpad!

Další důkaz, že putinův tučňák nemusí mít ani hlavní roli, ale stejně celý film zase potopí. Viděno při jedné zábavné noční show na jedné nejmenované komerční televizi, která podobné špeky se zvláštní zálibou vysílá každou chvíli.

plakát

Zlo s lidskou tváří (2019) 

Lepší než tahle romantická hovadinka je Ted Bundy z roku 2002, který jede maniakovy vraždící dýchánky od začátku bez jakýchkoliv příkras, a to včetně znásilňování mrtvol žen, které zabil už měsíce předtím. Ne, že by tato verze byla úplně špatná, ale postavit celý film na utrpení jedné zhrzené blbky, zatímco možná až stovky dalších ženských odnesly jeho řádění životem a dodnes je nikdo nenašel, to mi přijde celkem nefér.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) (seriál) 

Když už mi po letech Jacksonovy výtvory svou úchvatností a zároveň nenápadným opomíjením či ohýbáním důležitých aspektů Tolkienových knih začaly občas pít krev, objevily se recenze na novou variaci Tolkienova světa v podobě seriálu. Že prý tam hrajou černoši, lidi se tomu smějí apod. Tak jo, začal jsem se na to koukat. A po první sérii musím říct, že je to naprostá bomba! Máme tu rasu hobitů, kteří si nedávají jen svačiny, svačinečky a druhé večeře, ale mají i závažné existenční problémy. Máme tu trpasličí ženy, samotářské elfy, a taky prvního Elfa mučeného a pozměněného k službám zla. A hlavně tu je mladá Galadriel - pěkně ostrá a nesmlouvavá Elfka, která se ve své touze porazit temného pána nezastaví před nikým a před ničím. Na její další vývoj jsem obzvlášť zvědav. Mé hodnocení je zatím po první sérii, může se to změnit. Z budoucího vývoje mě jen zarazilo, že další série se už prý nebudou natáčet na Novém Zélandu. Podle mě je to obrovská škoda, ale uvidíme.