Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (182)

plakát

Absolvent (1967) 

K Absolventovi jsem přistupovala s patřičným respektem a očekáváním. A výsledek? Úchvatná kamera a střih, které činí většinu scén nezapomenutelnou (chtěla bych vypíchnout jednu, ale nejde to!) Věru věrohodně roztržitý a těžkopádný "mladíček" Dustin Hoffman v jedné ze svých životních rolí doprovázen stylovou mrchou Mrs. Robinson. Vtipně vybroušené dialogy a lehce ujeté vyvrcholení. To vše a mnohem víc neodmyslitělně spjato s legendárním hudebním doprovodem Simona a Gurfunkela. ABSOLVOVÁNO s velkým potěšením!

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Roy, Jen, Moss, RICHMOND :D "This is the Internet " Výbuchy smíchu střídá spokojený připitomělý úsměv. It´s BRILLIANT !!!

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Předvídatelní a připitomělí Andělé a démoni ve mě evokují stejnou otázku jako po prvním sexu - to bylo jako ONO? - s tím rozdílem, že téhle načančané blbosti zaručeně nepřijdu na chuť ani na druhý pokus.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Zasněžený předvánoční Krumlov je nebe za Zemi! Člověk by nepotřeboval víc, než se brouzdat jeho zákoutími s vůní lahodných párečků v přítmí lamp. Když k tomu přidáte milostný souboj anděla matly a čerta svůdníka, tak si na Mikuláše užijete i zábavy. A vůbec tady nevadí, že příběh není nikterak originální a světoborný. Světový je tu pan Košťál, v bravurním podání Bolka Polívky, až na toho nerudného dědka byla radost pohledět. Anděl je doslova napěchovaný i dalšími známými tvářemi, které je docela příjemné v nebi či na zemi potkávat (až na Lucii Bílou a Veroniku Žilkovou). Nejen proto je Anděl Páně jedna z nejkrásnějších českých novodobých pohádek, co zahřeje i po Vánocích. Kino patřilo dětem a já jsem byla jedním z nich.

plakát

Atentát v Ambassadoru (2006) 

Drama, které je víc než filmem o atentátu na senátora F. Kennedyho komorní mozaikou osudů obyčejných či výjimečných lidí, kteří byli (ne)náhodou při tom. Ač z plátna kouká jedna hvězda větší než druhá, (ne)děj tak nějak zlehounka plyne, místy i stojí, a zálěží už na vás jestli vám to bude nebo nebude vadit.

plakát

Atény - Istanbul (2008) 

Na cestě z Athén do Istanbulu jsem se ani nebavila, ani nesmutnila a místy se nudila. Cesta z Olomouce do Varů byla rozhodně větší road movie než ta filmová [44 th MFFKV 2009]

plakát

Austrálie (2008) 

„Velkolepá“ a mnou očekávaná Austrálie měla představovat jednu z filmových lahůdek roku a byla plánována na filmový večer s důležitou persónou. Nakonec jsem Austrálií prošla sama v rámci svého nemocenského filmového maratonu. Ještě že tak!!!O jedno velkolepé zklamání míň. Australská lahůdka se totiž po několika minutách začala kazit skokem klokaním. Marně jsem se v rozpálené australské krajině snažila najít avizované rozpálení mezi hlavními hrdiny. Několikanásobné odporně přeslazené happyendy mi zvedly hladinu cukru na úroveň diabetika, leč mě zanechaly zcela chladnou vůči „příběhu“ a osudům australských hrdinů. Výsledným dojmem z Austrálie bylo kromě jízlivého úsměvu nad touhle patlaninou zklamání větší než celý australský kontinent.

plakát

Avatar (2009) 

Velkolepé zklamání. Vizuální dokonalost a panenské exotično horko těžko vyplní hluchá místa. Pompézní a "přelomový" Avatar je bohužel tak plitký a vzdálený, že bylo nad moje pozemské síly vytvořit si k čemukoliv z té nádhery vztah. Jediný, komu se jakžtakž podařilo upoutat moji pozornost, je Sam Worthington a to jen proto, že jeho hezounký look si vyloženě říká o přízeň. Neuvěřitelně předvídatelná šablona utlumuje možnost invence či napětí, na každém rohu existující podobenství s tuctem filmových skvostů je do očí bijící a do nebe volající. Otřesný český dabing slaboduchých dialogů byl poslední kapkou mého rozčarování. Nepamatuju si, že by mě kdy něco tak nádherného nechalo tak chladnou.

plakát

Až tak moc tě nežere (2009) 

Není to nic převratného. Je to něco důvěrně známého. A všechno se mi to trefilo do nálady.

plakát

Bezstarostný sex (2007) 

Za lehce perverzním titulem se skrývá nabuzovací sonda do postele několika párů, ve které si každý najde vysněnou a jste-li klikař už absolvovanou roli. Kromě obligátního zasunování a dalších směšných pohybů se mi díky bohu dostalo mnohem víc. Láska nevyřčená a vykřiknutá, pryžový dárek k narozeninám v hlavní roli, slečna "neuspokojená" a její herecký partner a tak trošku absurdní trojjízda mě úspěšně uspokojili. Nasnáším když "je to" jenom o sexu, a tohle nebylo. Kvalitní pojetí toho, jak mít kvalitní sex se vší tou omáčkou okolo. Duševní orgasmus jsem z toho sice neměla, ale i tak tohle číslo stálo za to!