Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (99)

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Okay? Okay...OMG! Stop flirting with me... Když víte, že vám osud přeje, berete Svět i lásku s humorem a nadhledem. O to je tento film silnější, neboť i přes všechnu nepřízeň všech hvězd na nebi, tu vždycky bude ta zářící lajna hvězd, které vás nikdy neopustí. Důkazem budiž to, že krásné na lásce je nejenom to, že "berete" to dobré z toho druhého, ale spolu s tím přebíráte i závazky a dluhy, které má. Ať už je to smuteční řeč nebo další zářící hvězda, zářící vedle té hvězdy vaší.

plakát

Collateral Beauty: Druhá šance (2016) 

Osobně jsem od tohoto filmu očekával emoční úroveň jiného Willova filmu (Sedm životů). Nicméně film je skrz na skrz průhledný, dialogy v něm jsou průměrný bez žádné hloubky stejně tak jako postavy, které je říkají. Jediné, co se snad nedá vytknout, je hvězdné obsazení, ve kterém excelují Edward Norton a Helen Mirren. Smithovi naprosto nevěřím, že opravdu přijal to, že mluví se smrtí, časem a láskou, tedy s věcmi (lidmi), které tvoří jeho život. Ačkoli se jedná o průměrný film, ukazuje aspekty života, po kterých divák přemýšlí sám o sobě...což by mu ovšem příběh neměl dovolit...takže je vlastně na divákovi, jaký film si z toho udělá, zda život o lásce, o smrti či o čase.

plakát

Inherent Vice (2014) 

Návrat mého nejoblíbenějšího filmového páru (Phoenix + Witherspoon) ve velice neobvyklém Noir filmu, ve kterém je pro diváka tak těžký se orientovat, že hned na začátku není překvapivé, že hlavní postavou je drogově závislý soukromý detektiv vyšetřující zmizení několika osob na pozadí hnutí hippies. Jelikož nejsem příznivcem ani hippies (bezmezné lásky a míru) a už vůbec ne marihuany (vznášejícího se stavu za hlasitého smíchu), je to dnes za dvě hvězdičky, alespoň pro každého jednu, jednu pro Phoenixe, jednu pro Reese.

plakát

Hitch: Lék pro moderního muže (2005) 

Hitch je spíše romantický film než komediální...avšak tu komediální stránku filmu netáhne jen tak někdo. Jak už je tu několikrát napsáno, Will Smith perfektně ovládne film a s jeho charismatem je jasné, že on žádného "konzultanta" nepotřebuje. Jako celek film působí pohodově, svěže, občas se snaží přikrášlit film moudrem nebo "krásnou řečí", mnohdy úspěšně, někdy už tolik ne. Dal bych tomu 3,5*, za další skvělý výkon Willa Smitha 4*

plakát

Rocky Horror Picture Show (1975) 

LET'S DO THE TIME-WARP AGAIN!!! .... It's just a jump to the left :-) Lehce bizarní, vysoce originální podívaná, na kterou musíte mít buďto zvrhlou náladu nebo trochu připito. Ať už jste/nejste připraveni na scény s šílenými sluhy, úžasného sweet transvestity, na dokonalého svalnatého Rockyho nebo okouzlující pozem....chci říct lidi... musíte uznat že hudba má náboj, rytmus a je zatraceně chytlavá. Hot patooie, bless my soul, I really love that ROCK'N'ROLL!

plakát

Walk the Line (2005) 

So y'all sit down, squat down or lie down but make yourselves at home 'cause here's the one and only, Mr. Johnny Cash!... Když film začal, ještě jsem nevěděl, že mě čeká můj nejlepší filmový zážitek, který jsem kdy dostal. Film, který mi představí mou nejoblíbenější herečku a nejoblíbenějšího herce. A možná právě to, že mohli Joaquin Phoenix a Reese Witherspoon působit na plátně spolu, dělá z filmu to, čím je. Není třeba zmiňovat, že pro oba jsou role June a Johnnyho životní úlohou, čemuž odpovídá i nominace a (pouze!) jedna výhra oscara. Co se týče hudby, je naprosto úžasné, jak vás country zasáhne, i když to třeba neodpovídá vašemu vkusu. Navíc obrovské plus jsou oba pěvecké výkony. Reese má krásný jemný hlas, naopak Joaquin, stejně jako Johnny Cash, výrazný, hluboký, manželé Cashovi si prostě nemohli vybrat lepší dvojici na jejich ztvárnění. A nakonec příběh...Dojemný příběh zpěváka, jehož šatník skrýval pouze černou košili. Dojemný příběh závislého muže, který se zbavil své závisloti a mohl tak sbírat úspěchy jak na jevišti, tak mimo něj. Dojemný příběh drsného kytaristy, který naplno vyhrál svůj pochod lásky a mohl si vzít ženu, kterou poslouchal a miloval celý život. I'm asking you to marry me. I love you, June. Now I know I said and done a lotta things, that I hurt you, but I promise, I'll never do that again. I only want to take care of you. I will not leave you like that dutch boy with your finger in the dam.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Čekáte úplně nový boj rytířů Jedi proti vzrůstající hrozbě temných Sithů? To tu jste špatně...Dostane se vám pouze směšně děsivého rytíře z Rena, kterého porazí vlastně úplně každý. Nemusíte mít výcvik nebo umět používat Sílu. Temná strana pod vedení Darth Vadera a Darth Sidiuse je dávno pryč. Stejně jako staré dobré Star Wars. Nicméně jeden dobrý nápad tu je. Přiblížením dobře propracované postavy vojáka Impé...Prvního řádu se divák vtáhne do děje a nějak lépe pochopí, jak to asi chodí v řádu a proč se přiklání k temné straně. Špatný film to není, ale nad hodnocením se raději ani nepozastavuji, protože kdyby film nenesl titulek Star Wars a nebyla tu nadějě v dobré pokračování v dalších epizodách...

plakát

Sexuální idoly století (2010) (pořad) 

"8. červen, 2007 - Soud v Los Angeles posílá s definitivní platností na 45 dní do vězení dědičku hotelového impéria a a jednu z nejznámnějších amerických celebrit - Paris Hilton." ... skvělý hlas Pavla Zuny funguje stejně dobře jako ve vlastně vůbec nesouvisejícím pořadem Slavné dny. Jedna z největších zbraní je doprovodná hudba, vše je moderní a zaujme. Ovšem musíte si epizody dobře vybrat, za to ubírám jednu hvězdičku.

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Zrod mé nejoblíbenější postavy snad ze všech filmů ve velkolépé epizodě. Rozhodnutí Darth Vadera je dramatické a je to opravdové vyvrcholení této trilogie. Opravdu skvělá návaznost na další epizody. "Strach vede k hněvu, hněv k nenávist, nenávst...k utrpení".

plakát

Steve Jobs (2015) 

Pokud vyhledáváte akci, tady se vám ji dostane skrz mnoho a mnoho skvěle natočených dialogů, které jsou navíc brilatně a geniálně podané od Michaela Fassbendera. Film hned na začátku nabere jistý ráz a drží ho po celou dobu až vygraduje v dojemný závěr. Neřeším, zda je Steve Jobs zcela morální člověk, nebo zda produkt Applu opravdu mění svět, ale vyjímečnost se jim upřít nedá. Po stránce marketingu je Jobs naprostý génius. Podívejte se. Uběhlo 5 let od jeho smrti a už jen to, že je film o něm a nese jeho jméno z něj dělá zaručeně úspěšný kus. Naštěstí ale zde ale výkony dají čest památce ať už jde o zmiňovaného Fassbendera či Kate Winslet, Jeffa Danielse nebo Setha Rogena.